Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 

 

Yksi vuosi, 250 museota, rajoittamaton määrä museovierailuja 64,90€

Museokortti

MUSEOKORTTI Museokortti on suomalaisten museoiden yhteislippu, joka on voimassa vuoden ajan ensimmäisestä käyttöpäivästä. Vuonna 2018 Museokortilla pääsee yli 250 museokohteeseen eri puolilla Suomea. Hinnat 1.1.2018 alkaen:

  • Voimassaolevan Museokortin uusiminen 59 €
  • Uusi Museokortti tai vanhentuneen kortin uusiminen 68 €

Mukana ovat Suomen suurimmat taide- ja kulttuurihistorialliset museot, merkittävimmät erikoismuseot, alueelliset museokeskukset sekä paljon paikallisia museokohteita. Lue lisää


Valokuvanäyttelyitä

Galleria-näyttelyt ovat ilmaisia. Museoihin on pääsymaksu, mutta moniin museoihin on vapaa pääsy tiettynä päivänä ilta-aikaan - tosin erikoisnäyttelyihin joutuu yleensä aina maksamaan. Museokortilla pääsee lähes 200 museoon.

Paikkakunta: A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V Y Å Ä Ö

-Eurassa

Kristian Jokinen: Katseelta kätkettyä
Kuva: Kristian Jokinen28.7.2019 asti

Katseelta kätkettyä -näyttelyssä on ikuistettu luonnon kätkemiä kauniita ja erikoisia yksityiskohtia, joihin emme yleensä tule kiinnittäneeksi huomiota.

Kauttuan Ruukinpuiston kellotapuli
Sepäntie 3, Kauttua
ti–su klo 11–17
Vapaa pääsy

-Helsingissä

Heedo Lee: Street Must Go on
Kuva: Heedo Lee.20.6.2019 asti

Heedo Lee aloitti maisemakuvauksen parissa, mutta matka Etiopiaan vuosia sitten muutti valokuvauksen suunnan ja siitä lähtien Lee on keskittynyt kuvaamaan ihmisiä ja eläimiä. Tässä näyttelyssä Lee esittelee matkoillaan kuvaamiensa katujen näkymiä.

Heedo Lee (s.1987) on syntynyt Soulissa Etelä-Koreassa ja vietti lapsuutensa Moskovassa ja palasi teinivuosiksi taas Koreaan. Opiskelut toivat Leen lopulta Suomeen.

Kirjagalleria Laterna Magica
Rauhankatu 7, Helsinki
ma-pe klo 10-17, la 10-15


Vesa-Pekka Rannikko: Limbo
Kuva: Vesa-Pekka Rannikko28.6.2019 asti

Kuvataiteilija Vesa-Pekka Rannikko esittää Valokuvagalleria Hippolytessä kaksi teosta, jotka perustuvat epävarmuuden, eristyneisyyden ja päättymättömän odotuksen välitiloihin. Sekä galleriaan rakennettu videoinstallaatio Limbo että tilan seinälle projisoitu piirrosanimaatio Multi-faith Prayer Room ovat assosiatiivisia, osin henkilökohtaisia vaelluskertomuksia, joissa sekoittuvat kulttuurin keinotekoiset rakenteet ja luontoon liittyvä kuvasto. Teokset hahmottavat raja-aluetta, joka syntyy, kun fiktiiviseksi rakennettu todellisuus kohtaa pyrkimyksen autenttiseen kokemukseen.

Vesa-Pekka Rannikko (s. 1968) on monialainen kuvataiteilija, jonka teoksia on vaikea sijoittaa tietyn välineen tai viitekehyksen sisään.

Valokuvagalleria Hippolyte
Yrjönkatu 8–10 (sisäpiha), Helsinki
ti-pe 12-17, la-su 12-16

Suzanne Mooney: Something to Graps, Nothing to Hold
Kuva: Suzanne Mooney28.6.2019 asti

Hippolyte Studion näyttelyssä Something to Graps, Nothing to Hold, kuvataiteilija Suzanne Mooney tutkii pirstoutuneita muotoja, liikkuvia kappaleita sekä siirtymiä materiaalisuuden ja representaation välillä. Hän keskittyy muuttuvassa tilassa oleviin kappaleisiin, jotka ovat sekä kokonaisia että keskeneräisiä, ihmisen tekemiä tai luonnon muovaamia, ihmisten jätteiden jäänteitä tai arvokasta geologista esineistöä.

Valokuvagalleria Hippolyte, Studio
Yrjönkatu 8–10 (sisäpiha), Helsinki
ti-pe 12-17, la-su 12-16


Westonien jalanjäljissä
Kuva: Kari Kumpulainen30.6.2019 asti

Näyttely koostuu Saimaan Kameraseuran vuosina 2013 – 2015 järjestämien Nude-valokuvaustyöpajojen aikana otetuista Fine art nude valokuvista.

Työpajoja järjestettiin kaikkiaan neljä kertaa Savonlinnassa. Ensimmäisessä työpajassa olivat tutoreina Yhdysvaltalainen, maailmankuulu valokuvaaja Kim Weston, sekä hänen vaimonsa Gina Weston.

Näyttelyssä on esillä 26 valokuvaa 13 suomalaiselta valokuvaajalta:
Vesa Tyni, Kirmo Wilén,Vesa Lyra, Sofia Virtanen, Tomi Laurila, Timo Ripatti, Mari Joutjärvi, Tommi Joutjärvi, Kari Kumpulainen, Esa-Matti Åkerberg, Hannu Luostarinen,Veijo Kantele,Ville Tulkki.

Näyttelyn ovat kuratoineet Kirmo Wilén ja Jukka Kosonen.

Kuva: Kari Kumpulainen.

Kameraseura Galleria West
Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 B-rappu, 2. krs, Helsinki
ma-su klo 7-21


Iiu Susiraja: Kuivakka ilo
Kuva: Iiu Susiraja28.7.2019 asti

Turkulaisen Iiu Susirajan Kuivakka ilo -näyttely tarkastelee taiteilijan tuotantoa reilun kymmenen vuoden ajalta.

Susiraja tekee rehellisiä ja lämpimän humoristisia valokuvia ja videoita. Kyse ei kuitenkaan ole varsinaisista omakuvista, enemmänkin performansseista kameralle. Teokset herättävät näkemään kulttuurisesti latautuneet käsityksemme kehonkuvasta, seksuaalisuudesta ja naiseudesta.

Näyttely on taiteilijan ensimmäinen kattava museonäyttely Suomessa. Valokuvien ja videoteosten lisäksi esillä on yksi installaatio.

Iiu Susiraja (s. 1975) on valmistunut tekstiiliartenomiksi ja kuvataiteilijaksi (valokuvaus). Kuvataiteen maisteriopinnot 2012-2016 Kuvataideakatemiassa.

Nykytaiteen museo Kiasma
Mannerheiminaukio 2, Helsinki
ti 10-18, ke-pe 10-20.30, la 10-18, su 10-17
15/13/0 €
Sisäänpääsy Museokortilla.

Inherit the Dust – Nick Brandtin valokuvia
1.9.2019 asti

Kuva: Nick Brandt

Brittiläissyntyinen valokuvaaja Nick Brandt (s. 1966) on dokumentoinut Itä-Afrikan muuttuvaa ympäristöä ja uhanalaisia eläimiä lähes kahdenkymmenen vuoden ajan.

Näyttelyssä on esillä 26 suurikokoista mustavalkoista panoraamakuvaa. Eläimistä otetut, luonnollisessa koossa olevat vaikuttavat valokuvat on viety tehtaiksi, kaatopaikoiksi, ja louhoksiksi muuttuneille elinalueille. Ennen alueet olivat eläinten valtakuntaa. Ihminen on kuitenkin hyödyntänyt luontoa niin pitkälle, että eläinten ja ihmistenkin elinolot ovat uhattuina. Brandt herättää meidät miettimään, jätämmekö perinnöksi muutakin kuin tomua. Näyttely on ollut sen tuottaneen Fotografiskan tähänastisista suosituin näyttely.

Kansallismuseo
Mannerheimintie 34, Helsinki
12/9/0 €
Sisäänpääsy Museokortilla.
Kaikille vapaa pääsy joka perjantai klo 16-18.

-Jyväskylässä

Caj Bremer, Valokuvia 1950–1960 luvuilta
Kuva: Caj Bremer8.6.2019 asti

Akateemikko Caj Bremer (s. 1929) on suomalaisen kuvajournalismin suuria nimiä. Näyttelyssä on esillä Bremerin mustavalkoisia valokuvia 1950–1960-luvuilta.

Caj Bremer on koonnut "Kasvoista kasvoihin" -kollaasin ympäri maailmaa luvan kanssa kuvaamistaan kasvokuvista. Lisäksi esillä ovat sarjat "Kaunissaari" ja "Torremolinos"sekä kaksi legendaarista kuvaa Jyväskylän Suurajoista.

Jyväskylän taidemuseo
Kauppakatu 23, Jyväskylä
ti-su 11-18
6/3/0 €.
Sisäänpääsy Museokortilla.
Perjantaisin vapaa pääsy kaikille. Holvin alagallerian näyttelyihin vapaa pääsy.

-Kuopiossa

Man on the Moon – Matka Kuuhun
Kuva: NASA1.9.2019 asti

VB-valokuvakeskuksen kesänäyttely Man on the Moon – Matka Kuuhun elää uudelleen historian suurtapahtuman, ihmisen ensimmäisen kuukävelyn, josta tulee kuluneeksi tasan 50 vuotta kesällä 2019.

Avaruuden valloituksen huippuhetkeen palataan kymmenien värivalokuvien sekä video- ja äänitallenteiden kautta. Näyttelyn materiaali on koottu Yhdysvaltain avaruushallinnon NASAn Apollo-kuuohjelman arkistoista VB-valokuvakeskuksen kesänäyttelyä varten.

Kuva: NASA

VB-valokuvakeskus
Kuninkaankatu 14-16, Kuopio
ti, to, pe 11-17; ke 11-19; la ja su 11-15
8/6€

-Lapualla

Pohjanmaan valokuvakeskus
Vanhan Paukun Kulttuurikeskus, Lapua
ma-pe 11-19, la-su 11-15

-Oulussa

Aura Saarikoski: Harmaatutkimuksia
Kuva: Aura Saarikoski.30.6.2019 asti

Harmaatutkimuksia vertaa harmaakortin asteikkoa sumuiseen maisemaan. Kortti on valokuvaajan apuväline, jolla kuvan sävyt neutraloidaan niin sanotusti todellisuutta vastaaviksi.

Harmaatutkimuksia on yhtä aikaa henkilökohtainen ja ajankohtainen sekä kokemuksellinen ja käsitteellinen. Näyttelyssä katsoja kulkee huoneesta ja sumusta toiseen teosten teemojen vaihdellessa ilmasto- ja ympäristökysymyksistä mielensisäisiin tunnelmiin.

Aura Saarikoski (s. 1987) on helsinkiläinen kuvataiteilija. Saarikoski valmistui taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston valokuvataiteen koulutusohjelmasta 2017 ja kuvataiteilijaksi Turun AMK:n Taideakatemian valokuvataiteen osastolta 2012.

Pohjoinen valokuvakeskus
Hallituskatu 7, OuluS
avoinna joka päivä klo 10-20

Kuukauden kuvat:

Leena Holmström: Merkityksettömiä hetkiä
30.6.2019 asti

Kuva: Leena Holmström.

Leena Holmström kuvaa näyttelyn teoksissa Pariisin vilkasta katuelämää. Hän koostanut valokuvistaan kollaaseja ja luonut niihin tiiviin tunnelman valojen ja varjojen vilinästä aina ihmisten virtaan ja väenpaljouteen saakka. Teoksissa vuorottelevat monotoninen toisto sekä pelon ja vierauden tunne.

Leena Holmström (s. 1957) on oululainen valokuvataiteilija. Holmström on valmistunut taiteen maisteriksi Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnasta.

Pohjoinen valokuvakeskus
Hallituskatu 7, OuluS
avoinna joka päivä klo 10-20

 

- Raaseporissa

Kuva: Angu Motzfeldt.Angu Motzfeldt
7.6.2019 asti

Angu Motzfeldt (s. 1976) on syntynyt Qarqortoqissa eteläisessä Grönlannissa. Nykyään hän asuu Nuukissa. Motzfeldt on itseoppinut valokuvaaja ja muusikko.

Motzfeldtin innostus valokuvaukseen ja musiikkiin alkoi samoihin aikoihin. Kymmenenvuotiaana hän sai ensimmäisen kameransa ja pian sen jälkeen pienen sähköpianon.

Angulle musiikki ja valokuva ovat luomisprosesseja sisäisestä maailmasta ulkoiseen. Ne ovat tunnekuvia ja heijastuksia maailmasta, jonka hän on kokenut ja kuullut.

Galleri Kobra
Kauppiaankatu 9, Karjaa
ti-pe 11-17, la-su 10-14

-Tampereella

Marjukka Irni: Kaikki sateenkaaren värit Näkyväksi!
Kuva: Marjukka Irni.1.7.2019 asti

Marjukka Irnin yhteisötaideprojektit Kaikki sateenkaaren värit Näkyväksi! ja Speglingar i Regnbågen esittelevät ikääntymisen moninaisuutta.

Projektien valokuvat toistavat tavallisesti hyvin heteronormatiivisen kulttuurin kuvastoa toisesta näkökulmasta. Näiden yhteisötaiteellisten, aktivististen projektien päämääränä on yhteiskunnallinen vaikuttaminen taiteen keinoin.

Marjukka Irni on valmistunut valokuvaajaksi vuonna 2000 Turun Taideakatemiasta ja kuvataiteilijaksi soveltavan taiteen YAMK-opinnoista Turun Taideakatemiasta (2016). Hän on työskennellyt viimeiset 15 vuotta pääasiassa yhteisötaiteellisin menetelmin käyttäen valokuvaa ensisijaisena välineenä videon ohella.

Nykyaika,
Kauppakatu 14, Tampere
ma-pe 12-18, la-su 12-16

Tiago Mazza: Daily Paths
Kuva:Tiago Mazza.1.7.2019 asti

Daily Paths -valokuvanäyttely esittelee hetkiä taiteilijan arjesta. Hän on pyrkinyt löytämään kauneutta näennäisen tavallisista paikoista ja tilanteista.

Tiago Mazza on kotoisin Brasilian Sao Paulosta. Parhaillaan hän asuu Suomessa ja opiskelee Bachelor of Culture and Arts -ohjelmassa Tampereen ammattikorkeakoulussa (TAMK).

Nykyaika,
Kauppakatu 14, Tampere
ma-pe 12-18, la-su 12-16

-Turussa

Valokuvakeskus Peri
Itäinen Rantakatu 38, Turku
ti-su 10-18

-Vaasassa

Néha Hirve & Vilhelm Stokstad Jenni Emilia Toivonen: Visual Storytelling MalaktaKuva: Vilhelm Stokstad.18.8.2019 asti

Yhteisnäyttelyn kaikki kolme valokuvaajaa ovat osallistuneet Malaktan 2017 ja 2018 järjestämille dokumenttikuvauskursseille.

Galleria Ibis
Kaupungintalo
Senaatink. 1, Vaasa
ti-su 11-17


 

Lähetä näyttelyvinkki:Armi Hölttö(armi.holtto(at)digicamera.net)

Arkisto:
Päättyneet näyttelyt 2019
Päättyneet näyttelyt 2018
Päättyneet näyttelyt 2017
Päättyneet näyttelyt 2016
Päättyneet näyttelyt 2015
Päättyneet näyttelyt 2014
Päättyneet näyttelyt 2013
Päättyneet näyttelyt 2012
Päättyneet näyttelyt 2011
Päättyneet näyttelyt 2010
Päättyneet näyttelyt 2009
Päättyneet näyttelyt 2005-2008

 

 

 

 


Hae Google:sta

Uutiset


 

 

Mitä muuta Digicamera.netissä?

Digicamera.net Foorumi
valokuvausfoorumi
kaikille kuvauksesta kiinnostuneille

Uutiset-sivu
Tuoreita valokuvaukseen liittyviä uutisia heti aamusta viikon jokaisena päivänä!
Kilpailut
Meneillään olevia valokuvauskilpailuja

Tapahtumakalenteri etusivulla:
Valokuvaukseen liittyviä ajankohtaisia tapahtumia, tv-ohjelmia, luentoja tms.

E-kortit
Laaja valikoima sähköisiä postikortteja

Linkit
Laaja valokuvausalan linkkilista

Kirjat
Kuvaus- ja kuvankäsittelyoppaita Vinkit-osiossa