Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 
ThumbsPlus

ThumbsPlus 5.01

osa 2 / 2

Kuvien selailu ThumbsPlus5-ohjelmalla

Itse käytän ThumbsPlussaa lähes yksinomaan kuvien selailuun. Selailunäyttö on aika vapaasti muokattavissa, pikkukuvat tulevat välittömästi näkyviin, kun siirtyy hakemistosta toiseen. Pikkukuvien teko vie aikaa ensimmäisellä kerralla muutaman minuutin, mutta tämä pitää tehdä vain kerran. Ohjelmasta voi avata useamman instanssin samanaikaisesti. Hakemistoja voi lisätä ns. suosikki- eli Favorites-listaan, jonne pääsee nopeasti vaikka pikanäppäimen avulla.

Kuvaruutukaappaus

Virtuaaligallerioita on helppo tehdä, vaikka sisäkkäisiäkin. Itse kuvien ei tarvitse olla kovalevyllä, off-line -peukalonkynsikuvat ovat käteviä. Nykyinen ThumbPlus-versio näyttää myös Canon D30:n CRW-kuvat (tarkemmin niihin sisältyvät jpg:t) nopeasti, mutta vaatii erillisen plug-in -ohjelman imuroimisen Ceriousin sivuilta. Seuraavaan versioon eli 5.02:een on luvattu tuki Canon D60:n raw-kuville.

Web Page Wizard

Ohjelmasta löytyvä Web Page Wizard opastaa silloin, kun kuvista halutaan tehdä www-sivut. Wizardista löytyy sivuille valmiita värimalleja ja kuvien alle liitettäviä kuvatietoja voi valita monesta erilaisesta vaihtoehdosta. Peukalonkynsikuvat syntyvät kätevästi, mutta varsinaisiin suurikokoisiin kuviin ohjelmalla ei voi tehdä eteenpäin- ja taaksepäin -painikkeita, vaan katsottava kuva on aina valittava peukalonkynsikuvia klikkaamalla. Www-sivujen teossa ThumbsPlus-ohjelmassa olisi vielä aika paljon kehittämistä - toivottavasti seuraavassa versiossa tulee enemmän ominaisuuksia. Esimerkki T+:lla luodusta kuvagalleriasta, kts. Ashley's Journey.

Tuetut tiedostot

T+ tukee yli 100 erilaista tiedostoa, OLE:n kautta mitä tahansa toisen ohjelman tukemaa tiedostomuotoa. AVI-, MP3-, MOV-, WAV-tiedostot jne ovat myös tuettuja. Samoin T+ pystyy näyttämään Photoshopin PSD-tiedostoja tietyin rajoituksin. Tuki löytyy myös uudelle JPEG 2000 -tiedostomuodolle, sekä luku että kirjoitus.

Help

T+:n Windows-help on ihan kohtuullisen hyvä. WWW-sivuilta löytyvät FAQ ja omat keskustelualueet, joilla voi kysellä apua ongelmiin. Yleensä kaikkiin kysymyksiin vastataan tai ainakin yritetään vastata.

Matti Harju (10.11.2002)

| osa 1 / 2 | osa 2 / 2 |

 


Hae Google:sta

Uutiset