Olkaa varovaisia !! ( pelottava esimerkki )

Jollei löydy muuta lokeroa, niin tänne. Aiheen on kuitenkin jotenkin liityttävä kuvaukseen.
Vastaa Viestiin
plrbr
Viestit: 619
Liittynyt: Marras 23, 2009 20 : 26

Olkaa varovaisia !! ( pelottava esimerkki )

Viesti Kirjoittaja plrbr »

Katkenneen olkahihnan seurauksena noin 7 metrin syvyydessä merenpohjassa makaa nyt D700, 85, 300, 24-70, 16-35 ja 150 macro. 2 Sigmaa, muut Nikkoreita. Plus muuta sälää.
Syynä - kuten onnettomuuksissa aina - monien tekijöiden summa kuluneesta hihnasta lähtien.

Tämän viestin tarkoituksena ei ole kerätä sääliä - kuittailla saa toki - vaan muistuttaa vielä kerran: olkaa huolellisia, paljon huolellisempia kuin mitä kuvittelette olevan tarpeeksi!! Rahallisen menetyksen korvannee vakuutus ainakin osittain, mutta niitä menetettyä kuvia ( tapahtui lomalla, ei mahdollisuutta hakea toista kameraa tilalle) ei korvaa mikään.

Tuttaa. Ihan vähän.
Cloudcity. Uuden ajan pilvipalvelu.
TheHatter
Viestit: 2069
Liittynyt: Maalis 27, 2009 9 : 21

Viesti Kirjoittaja TheHatter »

Osanottoni menetyksenne johdosta.

Mulla on kanssa tuommoinen joku 200aw olkalaukku ja siinä on olkahihnan kiinnitykset jotain muovisia koukkuja, mitkä näillä helteillä on ihan pehmeät. Tein tuohon patenttina nippusiteistä varmistuksen, että jos koukut pettävät, niin ei ainakaan laukku putoa.
“Would it save you a lot of time if I just gave up and went mad now?”
tommiu
Viestit: 897
Liittynyt: Syys 07, 2008 14 : 48
Viesti:

Viesti Kirjoittaja tommiu »

Jos on vakuutus kunnossa niin tuohan olis ihan mieluisa tilanne :)
Canon EOS 5D Mark III, EF 15mm/2.8 Fisheye, EF 24mm/1.4L USM II, EF 50mm/1.2 L USM, EF 85mm/1.2 L USM II, EF 100mm/2.8L IS USM Macro, EF 135mm/2 L USM
epertti
Viestit: 1618
Liittynyt: Tammi 24, 2008 14 : 30
Paikkakunta: Hki

Viesti Kirjoittaja epertti »

Ikävämpää olisi ollut uimataidottoman kuvaajan horjahtaessa veteen ja tietysti tiukka ote kassista.
Nyt jäi kuvaaja kuitenkin eloon.

Nyt on helppo siirtyä Canoniin! :-)
AnHa
Viestit: 1805
Liittynyt: Elo 04, 2009 17 : 33
Viesti:

Viesti Kirjoittaja AnHa »

epertti kirjoitti:...
Nyt jäi kuvaaja kuitenkin eloon.

Nyt on helppo siirtyä Canoniin! :-)
No hyi ....u. Eikö ois tuollaisella ajatuksen kululla parempi dyykata ite sinne mereen? Latvalahoa on vaikea korjata.

Sori, oli pakko ;D
Vatkaaja
Viestit: 32
Liittynyt: Heinä 26, 2011 22 : 07

Viesti Kirjoittaja Vatkaaja »

Ohhoh, molskahtiko komeasti? Menikö monen metrin syvyyteen? Ihan varmasti tympäisee, tuollaisessa olisi ollut jo kuva-ainesta. :|
error401
Viestit: 99
Liittynyt: Huhti 24, 2006 19 : 30

Viesti Kirjoittaja error401 »

Uskookohan vakuutusyhtiö ihan kaiken?
epertti
Viestit: 1618
Liittynyt: Tammi 24, 2008 14 : 30
Paikkakunta: Hki

Viesti Kirjoittaja epertti »

AnHa kirjoitti:
epertti kirjoitti:...
Nyt jäi kuvaaja kuitenkin eloon.

Nyt on helppo siirtyä Canoniin! :-)
No hyi ....u. Eikö ois tuollaisella ajatuksen kululla parempi dyykata ite sinne mereen? Latvalahoa on vaikea korjata.

Sori, oli pakko ;D
Joo on mereen dyykattu tänäkin kesänä monesti. Tosin ilman kameraa.

Lahoa on vaikea korjata :)

Mirkojärkky olis hyvä vaihtoehto tumpeloille? ;)
vanttera
Viestit: 421
Liittynyt: Huhti 29, 2009 1 : 44

Viesti Kirjoittaja vanttera »

Veikkaisin, että ainakin optiikkaa voisi noston jälkeen vielä saada pelikuntoon. Onko tarkkoja koordinaatteja? Seitsemään metriin nyt sukeltaa sunnuntaiuimarikin snorkkelilla, puhumattakaan esimerkiksi sukelluskalastajista tms.
Konditiona
Viestit: 6454
Liittynyt: Helmi 07, 2006 20 : 28
Paikkakunta: Pirkanmaa

Viesti Kirjoittaja Konditiona »

vanttera kirjoitti:Veikkaisin, että ainakin optiikkaa voisi noston jälkeen vielä saada pelikuntoon. Onko tarkkoja koordinaatteja? Seitsemään metriin nyt sukeltaa sunnuntaiuimarikin snorkkelilla, puhumattakaan esimerkiksi sukelluskalastajista tms.

Vähän vesistöstä ja sunnuntaiuimarista riippuen en kyllä yllyttäisi ihan ketä tahansa lähtemään etsimään seitsemästä metristä tavaraa jonka tarkka sijainti ei ole tiedossa alle metrin tarkkuudella.

Seitsemän metriä on meressä ja järvessä jo aika kohtuullisen iso syvyys, etenkin jos harppauskerros on tuon syvyyden yläpuolella ja päällä ei ole neopreeniasua. Ja noin nyrkkisääntönä muutenkin sukeltamaan pitäisi aina mennä jonkun muun kanssa niin että jos jotain sattuu niin saa apua.

Meikäläinen on harrastanut snorkkelin kanssa lutaamista monta vuotta milloin ahkerammin ja milloin laiskemmin. Hyvin iso osa harrastuskavereista ei pääse nosteen ollessa positiivinen snorkkelin kanssa järkevällä ja turvallisella tavalla seitsemään metriin ainakaan niin että siellä etsiskeltäisiin jotain.

Aika harvat vedet ovat edes niin kirkkaita että seitsemässä metrissä snorkkelipelillä harjaantumaton sunnuntaisukeltaja yleensä edes löytäisi mitään siinä lyhyessä ajassa jonka siellä etsimässä ehtii olla. Hyvä nyrkkisääntö ajan suhteen: Jos jaksaa pidättää hengitystä kaksi minuuttia, niin jaksaa/voi sukeltaa maksimissaan minuutin kerrallaan turvallisesti. Noin 30% turvallisesta tai siltä tuntuvasta sukellusajasta kannattaa jättää marginaaliksi eli sillä 120 sekuntia hengitystä pidättävällä on aikaa per sukellus se 40 sekuntia. Siitä menee aika iso osa alas menemiseen ja vähän pienempi osa paluuseen. Aktiivista etsimisaikaa jää aika vähän.

Se tavallinen sunnuntaisukeltaja puolestaan jaksaa yleensä pidättää hengitystä noin minuutin. Eli käytännössä se ei etsi seitsemästä metristä yhtään mitään. Voi käväistä siellä ja tulla heti takaisin jos sitäkään. (Uimahallissa asia voi olla erilailla.)

Jos ei ole varma siitä että kuinka kauan jaksaa pidättää hengitystään sukelluksissa niin tässä aika hyvä neuvo: kävele melko reipasta tahtia muutama kilometri. Sitten kun tulee vähintään vartin kävelyn jälkeen ensimmäinen loiva ylämäki niin älä hidasta äläkä nopeuta tahtia. Ota aika että paljonko jaksat pidättää hengitystä reippaassa kävelyssä maaston noustessa lievästi. Kun hengitys on tasaantunut kunnolla niin toistat saman. Sitten toistat sen taas... ja taas... Toistojen välien pitää olla niin pitkät että ei huimaa eikä aika juuri pitene. Jatkat moista vaikka puolisen tuntia ensimmäisestä hengityksen pidättämisestä eteenpäin.

Noin saat aika hyvin selville että kuinka monta sekuntia kerrallaan ja yhteensä voit olla kunnolla sukelluksissa ihan kohtalaisen kunnolla sukeltaen vaikka nyt puolen tunnin sukellussession aikana. Tehokkaan sukellusajan vähyys snorklatessa voi olla monelle yllätys.

error401 kirjoitti:Uskookohan vakuutusyhtiö ihan kaiken?
Sama kävi mielessä. Olisi jotenkin niin inhimillistä myydä kamat pois, sitten kertoa vakuutusyhtiölle että kaikki upposi kerralla Mariaanien hautaan laukun hihnan pettäessä eikä tarkka sijainti ole tiedossa ja se rikkinäinen laukkukin on siellä pohjassa.

Luotan kuitenkin ketjun aloittajan rehellisyyteen enkä usko/vihjaa siihen suuntaan että tässä olisi kyse moisesta.
hobeli
Viestit: 73
Liittynyt: Helmi 13, 2008 11 : 50
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja hobeli »

Itse kävin keväällä heikoissa jäissä Nikon D300s, Nikon 18-70mm ja Nikon 80-200mm kanssa. JAS-Tekniikka arvioi objektiivien korjaushinnan ostohintaa korkeammaksi ja rungon korjaushinta oli n. 900€ (uusi siihen aikaan 999€).

Valitsin tietenkin rahat korjauksen sijasta, vakuutusyhtiö (Tryg) maksoi nikottelematta ja nopeasti.
Vastaa Viestiin