Tässä joitain kommentteja:op76 kirjoitti:Suunnitelma:
- Päävalona ulkoinen salama Sigma EF-530 DG ST, jolle teen softboxin, tai ostan varjon (riippuu kumpaa suositellaan, ja onko rahaa). Tälle tarvin kuitenkin jonkun johdon tai lähettimen, koska tuo Canon 550D ei osaa sitä kaukolaukaista. Suosituksia?
- Heijastimiksi pari styrox-levyä, joille teen itse jossain vaiheessa telineet, jotka sallivat kääntelyä ja asemointia. Vai olisko muita ehdotuksia samaan hintaluokkaan?
- Hiusvalona ja taustavalona, 2kpl 150w raksahalogeneja sinisellä polttimolla
Raksahalojen pitäisi olla ainakin 500w jotta niillä olisi juuri mitään käyttökelpoisuutta esim. henkilökuvauksessa. Jossain parin kilowatin kieppeillä aletaan jo pärjätä jotenkuten, mutta silloin ongelmaksi tulee kuumuus.
Raksahalot ja irtoflässit eivät oikein soinnu yhteen.
Jos vain rahaa irtoaa yhtään niin osta vaikka käytetyt Elinchromen FX400:set. Hintaansa nähden erinomaiset pelit.
Älä hanki mitään halpaa studiokamaa ellet ensin pääse näpräämään sitä paitsi jos tiedät jotain kautta että kyse on laadukkaista laitteista. Köyhällä ei ole varaa halpaan. Kaikki Dörrit, Lumisoftit sun muut kannattaa unohtaa heti lähdössä samoin kuin kaikki muutkin sellaiset vehkeet, joissa on liian pienet konkat ja/tai puhallin puuttuu.
Jos pelataan studioleikkiä niin ohjausvalot ovat ihan ehdoton juttu. Siksi joko pelkkää kuumaa valoa tai studioflässit mieluummin kuin strobistileikkejä. Jos kuitenkin haluaa leikkiä strobistileikkejä niin kannattaa harkita vaikka sitä, että hankkii joitain vanhoja Metzejä halvalla niin ei pala rahaa ja saa ihan laatukamaa. Mikael K. tai joku muu varmaan kertoo lisää noista Metzeistä.
Studiovarustamosta saa noin 2mx2m -koossa olevaa difuusiokangasta noin viidelläkympillä siivu. Se taipuu lähes mihin vain - etenkin jos opettelee käyttämään sitä yhdessä jonkin ison kuupan tai etukankaattoman softboxin kanssa.
Sontikat ovat halpa ja helppo tapa aloittaa valon käsittely.
Koivuvanerilevyt ovat aivan huikean toimivia ja kaunista valoa antavia refloina. Lisäksi niiden taivutteluominaisuudet ovat paremmat kuin "kollabsiibeleiden" eli kokoontaittuvien tehdastekoisten reflojen.
Jos käytät styroxlevyjä refloina niin maalaa kääntöpuoli mustaksi. Saat tapettua kiertävää valoa ja voit käyttää niitä varjostimina.
Jos rahaa vain on, niin sitten kannattaa harkita ihan suoraan noista sekametelisopista yli hyppäämistä vaikka niin että hankit ensin vaikka nyt yhden kelvollisen studiotuikun ja opettelet tekemään ensin yhden valon ratkaisuja, sitten yhden valon ja yhden reflan, sitten yhden valon ja kahden reflan, sitten... Yhdellä hyvällä valolla, joka osataan ja hallitaan saadaan paljon enemmän aikaan kuin monella vaikeasti hallitun kokonaisuuden muodostavalla ja keskenään erilaisella valonlähteellä.
Hanki lelukaupasta semmoinen pikkutyttöjen kampauspää eli imukupeilla varustettu vaihtopäälakinen/hiuksinen nukenpää. Sillä voit treenata kaikkia mahdollisia ratkaisuja helposti ja sen ihonsävyominaisuudet ovat riittävän hyvät.