Tuo 10D Remote on ihan kätevä ohjelma. Sillä saa korjattua 300D:n oman salaman kompensoinnin kohdalleen, kun se näyttää alivalottavan muuten. 2/3-1 eteen niin alkaa kuvat näkymään ja mikä parasta asetettu arvo jää kameran muistiin vaikka virrat katkaistaan välillä.
jari
300D:n salaman kompensointi
-
- Viestit: 170
- Liittynyt: Tammi 26, 2003 17 : 08
- Paikkakunta: seinäjoki
- Viesti:
-
- Viestit: 2334
- Liittynyt: Tammi 10, 2003 9 : 29
- Paikkakunta: Tampere
- Viesti:
Ja tuossa on ilmainen ohjelma millä teet saman www.blarg.net/~hayes/FECSetup.msi
-
- Viestit: 170
- Liittynyt: Tammi 26, 2003 17 : 08
- Paikkakunta: seinäjoki
- Viesti:
Salaman kompensointi
Niin, saahan tuon korjattua muillakin ohjelmilla. Esim. Breezesys:n sivuilla on jotain uutta ohjelmaa tuohon 300D:n FEC:n korjaukseen. 10DRemotekin löytyy sieltä, tosin se pitää rekisteröidä saadakseen käyttöön kaikki ominaisuudet. Pidän tuota 10DRemotea paljon parempana, kuin mitä 300D:n mukana tuli.
http://www.breezesys.com/
jari
http://www.breezesys.com/
jari
-
- Viestit: 796
- Liittynyt: Touko 10, 2004 20 : 01
- Paikkakunta: Jyväskylä
- Viesti:
-
- Viestit: 170
- Liittynyt: Tammi 26, 2003 17 : 08
- Paikkakunta: seinäjoki
- Viesti:
Salaman teho
Jossain olosuhteissa voi salaman tehdasasetus olla riittämätön ts. tarvitaan lisää salaman tehoa. Esim. kuvattaessa pienillä aukoilla ja käytettäessä kameran omaa salamaa.
jari
jari
-
- Viestit: 4808
- Liittynyt: Tammi 10, 2003 9 : 21
- Viesti:
Kysymys on oikeastaan kameran salama-automatiikan säätämisestä. Kamera mittaa objektiivinsa kautta kuvattavasta kohteesta sopivan tuntuisen tehon salaman välähdykselle (kutsutaan TTL-salamaksi, Canonilla E-TTL:ksi). Olennaista on, että kamera on mittaava laite, eikä salamalaite.bache kirjoitti:Ööh! anteeksi tietämättömyyteni, mutta voisiko joku selventää tätä salaman kompensaatio asiaa... miten ja miksi kannattaa säätää salamaa tehdas asetuksista?
Jos mittauspisteessä onkin tumma kohde, niin kuvan muihin osiin voikin tulla liikaa salaman valoa. Taas hyvin valoa heijastava kohde mittauskohdassa voi aiheuttaa kuvan alivalottumisen. Tyypillinen esimerkki on vaikkapa morsiuspari, jossa morsiamen valkoinen vaate aiheuttaa kuvan alivalottumisen ja sulhasen musta puku ylivaloittumisen.
Tätä varten useissa TTL-salamaohjauksen sisältävissä kameroissa on mahdollista säätää käsin salamaa käyttämään hiukan mittaamaansa enemmän tai vähemmän tehoa. Kuvaaja tunnistaa poikkeukselliset olosuhteet ja ohjaa hiukan salaman toimintaa. Varsinainen säätökytkin voi olla joko kamerassa tai itse salamalaitteessa, joka välittää sen kameralle.
Vastaavanlainen säätö on kameran automaattisen valotuksen säätö, jolla ohjataan yleisesti kameran valotusta.
300D:ssä on salama-automatiikka, mutta säätö on jätetty pois. Sitä ei myöskään ole yleisessä Canonin ulkoisessa 420EX-salamassa. Syynä lienee ollut vain eron tekeminen parempiin malleihin tai 'typerän kuluttajan' suojaaminen liioilta toiminnoilta. Sinänsä tuo säätö on kameran ohjelmistoon rakennettu - se toimii esimerkiksi niillä salamoilla, jossa säätökytkin on salaman puolella.
300D:n asetuksia voidaan säätää myös USB-kaapelin kautta sopivalla tietokoneohjelmalla. Kamera myös säilyttää asetuksensa. Näitä käytetään hyväksi silloin kuin tuota salamakorjausta säädetään kameran etäkäyttöohjelmalla. Voidaan asettaa 'vakioksi' esimerkiksi 2/3 aukon ylivalotus salamaan. 300D tuntuu käyttävän salamaa hiukan konservatiivisesti. Veikkaisin että tavoitteena on ollut välttää puhkipalamista. Tätä varten jotkut aktiiviharrastajat ovat halunneet säätää kameran käyttämään pysyvästi salamaansa hiukan tehokkaammin.
olli Rinne http://www.digifaq.info/