Postiennakolla Ahvenanmaalta ? Halpa Nikon D300...

Kokemuksia, vinkkejä, tullit, halvimmat paikat yms. Saksasta, USA:sta jne.
bababoboo
Viestit: 1449
Liittynyt: Loka 09, 2007 11 : 41

Viesti Kirjoittaja bababoboo »

Heh, yllättävän tunteikasta kirjoittelua näinkin arkipäiväisestä asiasta kuin yhden yksittäisen kameran ostaminen jostain Ahvenenmaalta, tai muutamien lisätarvikkeiden tilaaminen Aasiasta ja niiden myynti Suomessa pienellä voitolla, että kattaisi esim. omat lähetyskulut, tai jopa yhden ilmaisen tuotteen itselleen. Ymmärrän, että jos oma leipä on kyseessä, niin toki se voi harmittaa jos toinen myy halvemmalla ja kassakone käy ja itsellä ei, mutta asiat kannattaa suhteuttaa oikeisiin mittakaavoihin. Tuodessaan esim. ulkomaanmatkan t uliaisina jotain piensälää 10kpl ja myymällä yhdeksän niistä Suomessa, ei syyllisty mihinkään laittomaan, tai toisaalta, siitä ei ole mitään haittaa kenellekään, joka harrastaa oikeaa liiketoimintaa, myöskin todistustaakka on aikamoinen, en tiedä tarkalleen missä raja menee ammattimaisen myynnin (josta verot pitää maksaa) ja missä menee raja siihen, että myydään ns. omaa irtainta, oli tämä sitten uutta vastaava, vähän käytetty tai ihan oikeasti käytetty.

Kiinnostaisi kyllä nähdä joku esimerkkitapaus oikean elämän puolelta tilanteesta jossa henkilö on tosiaan tuonut vähäisissä määrin tuotteita x ja myynyt niitä sitten Suomessa. Mihin muuten laitetaan raja uuden ja uudenveroisen välillä? Pystyykö lakia kiertämään mainitsemalla, että tuote on käytetty, se myydään yksityishenkilönä vähäisen käytön jäljiltä, kun se ei ollutkaan sovelias omaan käyttöön ja toki niin, että niitä myytäviä tuotteita ei ole samanlaisia satamäärin? Miten kimppatilaus muuten eroaa tästä? Siinähän yksi henkilö on tilaajana ja tämä on myynyt muille osallistujille halutun määrän tilauksesta sovittuun hintaan, joka mahdollisesti tuo sille tilaajalle hyötynä esim. ilmaiset toimituskulut?

Milarikilta mielestäni hyvä kirjoitus, jos joku saa pakettinsa kotiin asti, ilman, että siitä on tullia ja/tai alvia kannettu, niin harvapa siitä huutelee Tullille päin, että "anteeksi, mutta minua ei rangaistu tulli- ja arvonlisämaksuilla, saisinko maksaa ne aivan välttämättä?". Suunnitelmallisuudesta ja mittakaavasta tulee se rangaistavuus niin omassa oikeustajussani, kuin onneksi myös käytännön tapauksissa. Hyvähän se on, että aina välillä käy tuuri esim. Tullin kanssa, niin paljon sinne pohjattomaan kassaan tulee jo nyt maksettua, että hyvä jos välillä pieni katve tulee omalle kontolle.

Korostetaan tässä sitä tosiasiaa, että en itse tuo tai myy mitään tuotteita missään, olen oikeastaan aina ja vain ostajan roolissa. :D
Cloudcity. Uuden ajan pilvipalvelu.
OskuK
Viestit: 34035
Liittynyt: Joulu 22, 2003 20 : 05

Viesti Kirjoittaja OskuK »

Juu, keskimäärin kanta on se että salakuljetus on suositeltavaa ja ihailtavaa ja rikolliset ovat aina muita.
Motiiviksi riittää se että koska pääosin toimin laillisesti niin saanhan itselleni ottaa etua jos se on kerran saatavissa. Näin kai Nokian johdossakin ajateltiin....

Waldo's Peoplen Waldo:

"Itseensä pitää luottaa, eikö niin?"
bababoboo
Viestit: 1449
Liittynyt: Loka 09, 2007 11 : 41

Viesti Kirjoittaja bababoboo »

Missä kohti henkilö syyllistyy salakuljetukseen jos hän tilaa ulkomailta tavaraa ja Tulli ei sitä pysäytä, vaan tämä lähetys saapuu hänelle suoraan kotiin tai postitoimipaikkaan? Mutta eipä yllättänyt, että tässä yritetään kääntää nyt asia täysin erilaiseksi, kuin mistä oli edes puhe. Osku kun on kova poika nusuttamaan pilkkua, niin kerro vastaus tuohon kysymykseeni alussa, kerro samalla, että miten Nokia ja sen johtoryhmä liittyy yksityishenkilön tilaamaan tuotteeseen ulkomailta.
OskuK
Viestit: 34035
Liittynyt: Joulu 22, 2003 20 : 05

Viesti Kirjoittaja OskuK »

bababoboo kirjoitti:Missä kohti henkilö syyllistyy salakuljetukseen jos hän tilaa ulkomailta tavaraa ja Tulli ei sitä pysäytä, vaan tämä lähetys saapuu hänelle suoraan kotiin tai postitoimipaikkaan? Mutta eipä yllättänyt, että tässä yritetään kääntää nyt asia täysin erilaiseksi, kuin mistä oli edes puhe. Osku kun on kova poika nusuttamaan pilkkua, niin kerro vastaus tuohon kysymykseeni alussa, kerro samalla, että miten Nokia ja sen johtoryhmä liittyy yksityishenkilön tilaamaan tuotteeseen ulkomailta.
Eipä yllättänyt, että tässä yritetään kääntää nyt asia täysin erilaiseksi, kuin mistä oli edes puhe.

Jos salakuljetettu tavara tulee suoraan kotiin, on tilaajan velvollisuus käydä tullaamassa se -eikö tämä vielä tullut selväksi, vaikka se moneen otteeseen on sanottu?

"en ajanut ylinopeutta, koska en kärynnyt"

Waldo's Peoplen Waldo:

"Itseensä pitää luottaa, eikö niin?"
JackRabbit
Viestit: 999
Liittynyt: Tammi 09, 2004 15 : 20
Paikkakunta: Rauma
Viesti:

Viesti Kirjoittaja JackRabbit »

bababoboo kirjoitti:Missä kohti henkilö syyllistyy salakuljetukseen jos hän tilaa ulkomailta tavaraa ja Tulli ei sitä pysäytä, vaan tämä lähetys saapuu hänelle suoraan kotiin tai postitoimipaikkaan?
Usein yrityksille tavara saapuu suoraan varastolle ja se tullataan erikseen ostajan toimittamalla lomakkeella.

Ongelmahan tässä on, että maailmasta on tullut niin globaali, että... Ulkomailta tilaaminen on helpottunut, mutta lainsäädäntö ei ole pysynyt perässä. On vaan tehty pikaisia paikkauksia pykäliin, kun virkamiehet ei ymmärrä toisten virkamiesten tekemiä päätöksiä. Sitten on vielä yksityishenkilöt, jotka eivät ole tutustuneet tuontisäädöksiin, mutta kuitenkin tilaavat rajojen ulkopuolelta tavaraa. Eipä heitä oikeastaan siitä voi syyttää, kun se tilaaminen on niin helppoa.

Sympatiani on kyllä suomalaisen kauppiaan puolella. Ymmärrettävästi on kurja tehdä kauppaa, kun myytävästä tavarasta pitää maksaa sisäänostohintana parhaimmillaan 30% enemmän kun mitä kuluttaja. Siihen lisäksi vielä paperisota tullin kanssa, joka saattaa viedä tunteja tehokkaasta työajasta. Ymmärrän hyvin, jos kolmekymmentä vuotta kauppaa tehnyt yrittäjä päättää nyt jäädä eläkkeelle, eikä varmasti jatkajaa löydy.

Varmaa kyllä taitaa olla se, että kivijalkaliikeet tulevat poistumaan ja kaikki kaupankäynti erikoistuotteissa tulee siirtymään keskitettyihin isoihin liikkeisiin jossainpäin maailmaa. Kun parin asiakkaan takia ei paljon kannata liikettä pitää auki. Mutta haitanneeko tuo, eipähän ainakaan tarvi katsoa Rajalan tympeitä myyjiä.
milarik
Viestit: 875
Liittynyt: Loka 14, 2008 14 : 12
Paikkakunta: Hyvinkää

Viesti Kirjoittaja milarik »

OskuK: Miten se sitten voisi olla ei-salakuljetettu tavara? Eli miten korjataan tuo kuvailemasi tilanne? Onko kaikki ulkomailta tilattu salakuljetettua, jos sitä ei ole maahantuonut virallinen maahantuoja?

//milarik
Don't sleep or you'll find me gone
just an image in the air
bababoboo
Viestit: 1449
Liittynyt: Loka 09, 2007 11 : 41

Viesti Kirjoittaja bababoboo »

Heh heh, kuvitellaan hetki Osku, että tilaamani Sonyn uusi AX0000 -kamera tulee jenkeistä läheiseen postitoimipaikkaani, käyn sen sieltä noutamasta, eikä paketti ole jostain syystä joutunut tullipostiin, niin väitätkö, että on minun velvollisuuteni yksityishenkilönä mennä huomauttamaan virkakoneistoa siitä, että nämä eivät veroja, että mahdollista tullia kantaneet osaltani? Puhun nyt edelleen yksityishenkilöstä, enkä yrityksestä.

Missä kohti tuossa tapahtumassa tilattu tuote muuttuu salakuljetetuksi tuotteeksi? Jos se siis muuttuu salakuljetetuksi, niin kuka on syyllinen ja missä kohti logistiikkavirtaa? Minusta voidaan ottaa termi 'salakuljetettu' käyttöön, jos henkilö tietoisesti välttelee tulleja, että muita maksuja itse tuotteen tänne tuomalla, tai esim. lähettämällä ulkomailta itselleen kotiosoitteeseen paketin, mihin on sisältö, että arvo merkitty väärin. Eihän vastaanottajaa voida pitää oikeusvastuullisena virheestä jonka on tehnyt lähettäjä, Tulli tai esim. Itella, tai kaikki mainituista.

Kyllä minunkin sympatiani ovat suomalaisen kauppiaan puolella JackRabbitin tavoin, mutta vallitsevaa markkinatilannetta syyttämällä ei se kassavirta kyllä omalla kohdalla ainakaan parane, vaan pitää yrittää keksiä miten saisi itsekin kulurakenteen mahdollisimman pieneksi kiinteiden kulujen osalta, jos siis pelkällä hinnalla haluaa kilpailla. Kaikki eivät onneksi lähde hintasotaan, vaan ymmärtävät, että moni asiakas maksaa mieluusti saamastaan lisäarvosta, jos se vain on tarpeeksi laadukasta, että tarvittua.
OskuK
Viestit: 34035
Liittynyt: Joulu 22, 2003 20 : 05

Viesti Kirjoittaja OskuK »

Aivan, heh, harva rikoksia tekevä käy ilmoittautumassa, tuskin siis sinäkään kävisit. Toki sälyttäisit syyn jollekin muulle, emmätienny, se oli se lähetäjä, yllätyksenä tuli, faksikamera. Heh.

Waldo's Peoplen Waldo:

"Itseensä pitää luottaa, eikö niin?"
bababoboo
Viestit: 1449
Liittynyt: Loka 09, 2007 11 : 41

Viesti Kirjoittaja bababoboo »

No koita nyt noiden surkeiden puujalkanokkeluuksien sijasta vastata sinulle esitettyihin kysymyksiin, näitä on ollut mm. että onko vastaanottaja todella syyllistynyt salakuljetukseen, onko hänen velvollisuutensa ilmoittaa viranomaisille, että häneltä ei ole kannettu tullimaksuja tai esim. arvonlisäveroa ja miten ihmeessä hän on syyllistynyt salakuljetukseen jos hän on kosketuksissa tuotteeseen ensimmäisen kerran hakiessaan sen postitoimipaikasta.

Toki jos funktiosi palstalla on vain ja ainoastaan laittaa noita välihuomautuksia, niin vastauksia saamme varmasti odottaa pitkän aikaa, mutta toivottavasti näin ei ole, vaan aikuisena (?) ihmisenä osaat neuvoa tiedonhaluisia, kun kerrat tiedät jo syyllistää heitä rikollisiksi ilman perusteita.
OskuK
Viestit: 34035
Liittynyt: Joulu 22, 2003 20 : 05

Viesti Kirjoittaja OskuK »

bababoboo kirjoitti:No koita nyt noiden surkeiden puujalkanokkeluuksien sijasta vastata sinulle esitettyihin kysymyksiin, näitä on ollut mm. että onko vastaanottaja todella syyllistynyt salakuljetukseen, onko hänen velvollisuutensa ilmoittaa viranomaisille, että häneltä ei ole kannettu tullimaksuja tai esim. arvonlisäveroa ja miten ihmeessä hän on syyllistynyt salakuljetukseen jos hän on kosketuksissa tuotteeseen ensimmäisen kerran hakiessaan sen postitoimipaikasta.

Toki jos funktiosi palstalla on vain ja ainoastaan laittaa noita välihuomautuksia, niin vastauksia saamme varmasti odottaa pitkän aikaa, mutta toivottavasti näin ei ole, vaan aikuisena (?) ihmisenä osaat neuvoa tiedonhaluisia, kun kerrat tiedät jo syyllistää heitä rikollisiksi ilman perusteita.
Pölö pölö.
Mitäs vitiset, lue ketju läpi, tuo on sanottu jo monta kertaa.

Kysy Tullilta suoraan, jos ei mene kaaliin.

Waldo's Peoplen Waldo:

"Itseensä pitää luottaa, eikö niin?"
nomad
Viestit: 20313
Liittynyt: Huhti 26, 2007 16 : 22

Viesti Kirjoittaja nomad »

bababoboo kirjoitti:Heh heh, kuvitellaan hetki Osku, että tilaamani Sonyn uusi AX0000 -kamera tulee jenkeistä läheiseen postitoimipaikkaani, käyn sen sieltä noutamasta, eikä paketti ole jostain syystä joutunut tullipostiin, niin väitätkö, että on minun velvollisuuteni yksityishenkilönä mennä huomauttamaan virkakoneistoa siitä, että nämä eivät veroja, että mahdollista tullia kantaneet osaltani? Puhun nyt edelleen yksityishenkilöstä, enkä yrityksestä.
Juu, kyllä sinun velvollisuus on kaikin keinoin pyrkiä maksamaan tuohon ostokseesi sisältyvät tullit ja verot. Se että sinulle sattumalta, viranomaisten virheen johdosta, siunaantuu mahdollisuus luistaa veroluonteisista maksuista ei merkitse sitä, että sinulla olisi oikeus tuota mahdollisuutta käyttää.

Miksi tämän asian ymmärtäminen on niin vaikeaa? Juuri sinun kamerasi alveilla rahoitetaan minulle laillisesti kuuluva oikeus kotitalousvähennykseen. Ja maksetaan meille ja naapureilleni lapsislisää. Hopi hopi sinne tulliin!!!
bababoboo
Viestit: 1449
Liittynyt: Loka 09, 2007 11 : 41

Viesti Kirjoittaja bababoboo »

Tullin sivuilta ei kyllä löytynyt moista lausetta, jossa vastaanottajalle sälytettäisiin ilmoitusvelvollisuus, ainakaan yksiselitteisesti. Tämä ei toki poista sitä mahdollisuutta, etteikö semmoista mainintaa lakipykälissä voisi olla. Tulli on parantanut sivujaan rutkasti vuosien varrella, mutta eivät ne vieläkään täydelliset ole.

Kaikille iloisille veronmaksajille loppuun käsi-sydämelle -kysymys, kuinka moni teistä vapaaehtoisesti ilmottautuu Tulliin jos EU:n ulkopuolelta (tai esim. sen sisäisistä, verovapaista kohteista) saapunut paketti tuleekin teille suoraan kotiin ilman tulli- ja arvonlisämaksua? Itselleni ei tämmöistä ole vielä tullut ikävä kyllä eteen, mutta näen epätodennäköisenä, että jos näin kävisi, että minut Tullista löytäisi. Minä maksan noita Nomadin naapurin lapsilisiä jo muutenkin vähän liikaa, puhumattakaan kotitalousvähennyksistä. :D
hsm
Viestit: 1112
Liittynyt: Helmi 17, 2003 14 : 40
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja hsm »

Edit:
Viimeksi muokannut hsm, Helmi 17, 2009 15 : 13. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
nikon-d40
Viestit: 3031
Liittynyt: Tammi 02, 2008 9 : 47

Viesti Kirjoittaja nikon-d40 »

nomad kirjoitti:Juuri sinun kamerasi alveilla rahoitetaan minulle laillisesti kuuluva oikeus kotitalousvähennykseen. Ja maksetaan meille ja naapureilleni lapsislisää. Hopi hopi sinne tulliin!!!
Ei, vaan tullimaksuilla tiätty rahoitetaan tullilaitoksen toiminta.
bababoboo
Viestit: 1449
Liittynyt: Loka 09, 2007 11 : 41

Viesti Kirjoittaja bababoboo »

hsm kirjoitti:
bababoboo kirjoitti:Tullin sivuilta ei kyllä löytynyt moista lausetta, jossa vastaanottajalle sälytettäisiin ilmoitusvelvollisuus, ainakaan yksiselitteisesti.. :D
http://www.tulli.fi/fi/04_Julkaisut/01_ ... upasta.pdf

Ostajan verovastuu
Kyllä, tuo on jo luettu ja siinä jatkuu teksti näin:
Yksityishenkilö on velvollinen suorittamaan valmisteveron Suomeen, jos hän ostaa valmisteveron alaisia tuotteita toisesta jäsenvaltiosta ja itse järjestää niiden kuljetuksen Suomeen toisen yksityishenkilön tai kuljetusliikkeen välityksellä ilman, että myyjä mitenkään osallistuu kuljetusjärjestelyihin.
Tosin tämäkin on tavallisen kansalaisen osalta vähän harhaanjohtava, tässä puhutaan valmisteverosta, ei arvonlisäverosta. Valmisteveroa kannetaan esim. alkoholi- ja tupakkatuotteista.

Tuossa lomakkeessa kyllä mainitaan seuraavaa:
Tullin ja verojen maksaminen
Tavaran maahantuonnin perusteella kannetaan yleensä tullia ja arvonlisäveroa. Kaikkien muiden paitsi Tullin rekisteröityjen asiakkaiden on maksettava tulli ja verot, ennen kuin he saavat tavarat haltuunsa. Maksuvälineiksi käyvät käteinen ja pankkikortti. Tullauksessa voi käyttää asiamiestä, esimerkiksi huolitsijaa. Tavarat on ilmoitettava tullattaviksi myös silloin, kun Posti kantaa ne suoraan asiakkaan kotiin tai yritykseen. Jos asiamies on jo tullannut tavaran tai jos paketissa on Tullin leima ”tullivapaa”, sitä ei tarvitse tullata.
Mutta tässä juuri tullaan siihen kohtaan missä punnitaan sitä sisintä, kun paketti on jo Suomessa, omassa kodissa, niin kuinka moni tietoisesti ei tee ilmoitusta siitä, jos siihen pakettiin ei ole merkitty mitään Tullin toimesta tai ei ole tosiaan tarvinnut missään tullikonttorilla käydä? Missä menee hyvässä uskossa toimimisen raja ja missä tulee tietoinen toiminta mukaan? Nuohan ovat oikeusprosessissa määreitä jotka voivat lieventää tai jopa poistaa mahdollisen rangaistuksen, tai toisaalta, lisätä rangaistuksen ankaruutta.

En minä ainakaan tätä henkilöä syyttäisi rikolliseksi ilman parempaa asiantuntemusta aiheeseen, lisäksi ainakin oma oikeustajuni sotii semmoista asiaa vastaan, että viranomaistoimia sälytetään kansalaisen harteille ilman, että häntä tästä asiasta etukäteen ei varta vasten informoida henkilökohtaisesti. Mielestäni tässä on kyse vähän samankaltaisesta asiasta kuin kypärättä polkupyörällä ajamisesta, periaatteessa lainvastaista, mutta sitä ei käytännössä valvota -> joten se hyvin harvaa kiinnostaa, mutta se on haluttu lakiin kirjata jostain syystä.
Munt
Viestit: 9998
Liittynyt: Joulu 31, 2008 3 : 23

Viesti Kirjoittaja Munt »

Kun puhutaan siitä onko yksityishenkilöiden laillista myydä uutta tavaraa, tulee ensin ajatella mittakaavaa.

Huutonetissä on reilut 700 000 myyntikohdetta.
Tunnuksia on yhteensä 1,3 miljoonaa, joista suurin osa tietenkin ei aktiivisia. Yrityksiä huutonetissä on muutamia tuhansia ja aktiivisia yksityishenkilöitä tuhansia tai jopa kymmeniä tuhansia, kuitenkin suurin osa.

Nyt huutonetin kohteista noin 10% on sellaisia kohteita, joiden myyjänä on ammattimaista kauppaa tekevä yksityishenkilö ( = jobbari) ja myyntitavara on uutta. Näitä myyjiä on ehkä 500 kpl.
Siis 500 jobbaria ja 5000 yritystä, ja 500 jobbarilla 10% kaikista huutonetin kohteista, noin 70 000 kpl!

Laittakaa huutonetissä hakuun vaikka joku seuraavista: adapteri, luuppi, haukunestopanta, DVD (uusi), muistikortti yms yms. Tulee osumia ja juuri noille myyjille, jotka myyvät ammattimaisesti, mutta ilman veroja.
Hyvin paljon on sellaista tavaraa, jonka tilauspaikan voi arvata 95% oikein ( esim dealextreme) ja todella moni harrastaa mitätöntä tilaan 10 ja myyn 9 kpl, joita ei edes ole mukana noissa luvuissa. Jobbaamisesta on tullut kansalaisurheilua, väline hankkia etua maksamatta siitä kuluja.

Nyt kannattaakin miettiä, voiko yritys kilpailla näiden yksityishenkilöiden kanssa ostajista? Yrittäjä maksaa myyntikatteestaan arvonlisäveron 22%, henkilöverot (arvio 28%) ja yrittäjäeläkemaksut, YEL n 21%. Siis kokonaisuudessaan yli 50% myyntikatteesta menee lakisääteisiin kuluihin. Tämän päälle tulevat yrityksen kiinteät kulut, kirjanpito yms. Ei ole ilmaista tuokaan. Vieläkö joku ihmettelee, että aihe "herättää tunteita"?

Periaatteessa raja sallitun ja ei sallitun välillä on häilyvä ja kiinni kunkin omasta moraalista. Nyt kuitenkin puhutaan sellaisista summista ja myyntimääristä, että kenellekään ei jää epäselväksi onko myynti ammattimaista vai ei. Isoimmilla huutonet myyjillä on satojen tuhansien eurojen liikevaihto, pimeästi. Eräs julki tullut tapaus oli myynyt kahdella miljoonalla ilman veroja, ja väitti toimintaa harrastustoiminnaksi!

Jos joku teistä haluaa välttämättä harrastaa uuden tavaran jälleenmyyntiä, niin älkää sitten ihmetelkö, jos tulee nouto poliisikuulusteluun. Tähän touhuun ei auta muu, kuin nollatoleranssi. Jos myynti on vähäistä, niin ok. Mutta jos se jatkuu kuukausia tai vuosia, olkoonkin myyntiä hiljalleen, niin jossakin vaiheessa tulee se päivä, että joku kysyy lisää.

Juhlapuheissa aina muistetaan olla rehellisiä ja miten tärkeää on verojen maksaminen ja kotimaisen yritystoiminnan ja työllisyyden tukeminen. Todellisuus juhlapuheiden ulkopuolella onkin pelkkää avokämmentä molemmille poskille, ja ketään ei tunnu kiinnostavan. Kukin luonnollisesti toimii moraalinsa mukaan, mutta miettikää tovi kannattaako tilata siltä jobbarilta, joka myy yksityishenkilönä kuvaustarvikkeita kuin pienyritys. Vai ajattelisitko kerrankin asioita laajemmin? Monelle vaan euronkin säästö tuntuu tarkoittavan sitä, että moraali ostajana voidaan vetää alas vessasta ja periaatteilla pyyhkiä p*rsettä, jos siinä jonkun kolikon säästää. Ostanko talousrikolliselta halvalla, vai rehelliseltä euron kaksi kalliimmalla?? Miettikää tuota ensi kerralla... :)

..
milarik
Viestit: 875
Liittynyt: Loka 14, 2008 14 : 12
Paikkakunta: Hyvinkää

Viesti Kirjoittaja milarik »

Tässä on nyt lähdetty siitä perusolettamuksesta, että ostaja tietää mikä myyjä on miehiään, tahi naisiaan. Jos näen edullisen myynti-ilmoituksen "uudesta" tai "uudenveroisesta" tuotteesta verkkohuutokaupassa, näen myyjänä nimimerkin. En muuta. Ehkä listan muista saman myyjän myymistä tuotteista, jos kiinnostaa sitä linkkiä klikata. Usein ei.

Ihan vaan sivukommenttina edellisen kirjoittajan erittäin asialliseen tekstiin.

//milarik
Don't sleep or you'll find me gone
just an image in the air
bababoboo
Viestit: 1449
Liittynyt: Loka 09, 2007 11 : 41

Viesti Kirjoittaja bababoboo »

Kukaan tuskin on Muntin kanssa eri mieltä tuosta kirjoituksesta, luulisin, että kukaan (okei, suurin osa, pientä kansanosaa ei kiinnosta onko tuote ns. kuuma vaiko ei) ei halua _tietoisesti_ tukea harmaata taloutta, ellei se sitten tuo suurta hyötyä, mutta väitän, että suurin osa esim. netistä löytyvien halvempien iPodien ostajista ei välitä/tiedä, että niillä tehdään paljon rahaa, että niitä roudataan mistä lie Slovakiasta yms. Suomeen ties mitä reittejä ja mahdollisesti jätetään 'sopivasti' kaikki lakisääteiset maksut maksamatta.

Tottakai halvemman hinnan, myyntipakkauksen puuttumisen yms. pitäisi herättää epäilyksiä, mutta säästö yhdessä ostamisen himon kanssa on sokeaksi tekevä yhdistelmä. Tähän perustuu myös huijarifirmat netissä, jotka ovat myyvinään tuotteita huippuedullisesti, mutta tavara ei ikinä lähde, koska ei edes ole mitään tavaraa mitä lähettäisi, on vain nettisivu tekaistuilla henkilö- ja yhteystiedoilla.

Tähän samaan rakoon iskee myös ostajapuoli eBayssa, että Huuto.netissä, tarjotaan huutokaupan ohi myyjälle haluttu hinta + n euroa + ronskit lähetyskulut, jotta tämä lähettää tämän lähetyksen juuri hänelle, myyjä sokaistuu hyvästä onnestaan, lähettää pakettinsa Nigeriaan ja on hyvillään kun väärennetty PayPal -sähköposti tulee ajallaan hänen sähköpostiinsa, mutta ei vaivauduta katsomaan sitä PayPal -tiliä, että onko se raha oikeasti sinne tullut vaiko ei...

Selvyyden vuoksi, minä olen paasannut tässä yksittäisen kuluttajan asemasta/velvollisuudesta olla viranomaisten valvojana, jos nämä jättävät tehtävänsä tekemättä, eli esim. verojen kannon yksittäisestä lähetyksestä joka tulee EU:n ulkopuolelta. En sinänsä ole ottanut kantaa siihen, että onko tässä topikissa tapetilla ollut ahvenanmaalainen kauppias rehellinen vaiko ei. Minua alkoi vain kiinnostamaan esitetyt syytökset salakuljetuksesta yms. vaikka henkilö itse ei tosiaan sitä pakettia lähetä eikä kuljeta, niin se on silloin mielestäni mahdotonta. Kyllä yksittäisen kuluttajan pitää luottaa yhteiskunnan palveluihin, eikä häneltä pidä vaatia viranomaistoimeen kuuluvaa arviointia noin vain.
Munt
Viestit: 9998
Liittynyt: Joulu 31, 2008 3 : 23

Viesti Kirjoittaja Munt »

Huutonetissä pitäisi yritysten kertoa kohteissaan, että kyseessä on yrityksen tuote. Tällöin ostajan pitäisi tietää, että kohdetta myy yksityinen, ellei mainintaa ole.
Nyt huutonetissä moni yritys myy tavaroitaan ilman mitään mainintaa asiasta.
Onpa siellä sellanenkin sankari, joka kertoo ilmoituksissaan, että tarvittaessa niistä on mahdollisuus saada alvivähennys. Siis tarvittaessa tarkoittanee sitä, että muiden maksu menee omalle, mutta kuitillisten firman tilille? Ei prkle. Ja tää kyseinen myyjä ei suostu rekisteröitymään yritykseksi...

Nettihuutokauppojen suosio perustuu juuri anonyymiyteen ja anonyymiin sosiaalisuuteen. Valitettavasti huutonetin ylläpito ei ole ajan tasalla ja palvelussa saa estoitta kaupata mielin määrin pimeätä, varastettua tai piraattitavaraa. Vaikka niille asiasta ilmoittaisi, niin ei tunnu paljon kiinnostavan. Ajattelin haastaa tuon putkan oikeuteen tässä keväällä ( tehdä tutkintapyynnön tai ehkä rikosilmoituksen). Avunanto veropetokseen kuulostaisi hyvältä? ;)


Joo, usein mennään siitä, mistä helpommin päästään. Tää on lajityypillinen perusoletus (ihminen = laiska). Ei niitä huutonetin ohjeitakaan jakseta lukea, touhutaan vaan. Ne ohjeet on niitä tilanteita varten, kun tulee jotain sanomista jostakin.
Tää sama totuus pätee niin tuhannen moneen asiaan. Se vaan sattuu olemaan laitonta ja vahingollista, että myy tavaraa privana ja niittaa hintakilpailulla kaikki lailliset myyjät. Ei paljon tee mieli tilata kameratarvikkeita jälleenmyyntiin, jos 15 jätkää myy samoja ilman kuluja pimeästi. Se on vaan niin helppoa olla tekemättä kirjanpitoa, tilinpäätöstä ja veroilmoituksia. Kuluttajansuojasta ei tarvitse välittä p*skaakaan, sama missä kunnossa tavara on. Jos ostaja mutisee, niin posti rikkonut. Ei onnistu toi lusmuilu firmoilta. Ei kyllä huvittais lusmuillakaan, kun hyvin tekemällä saa aina lisää asiakkaita. Kertakäyttöostajat on muiden juttu... :)

edit:

Tuli tuosta ipodien raahaamisesta mieleen...
Eräs tuttu kertoi miten tilataan toisen firman nimiin tavaraa alv 0% suoraan tehtaalta.
1)Otetaan joku Y-tunnus, tilataan sille ja maksetaan tilaus pankin tiskillä käteisellä.
2)Laitetaan toimitusosoitteeksi joku terminaali ja pyyntö puhelusta prepaidiin tilauksen saavuttua.
3)Haetaan kamat ja suksitaan hevon kuuseen.
4)Myydään hyvällä voitolla tietty.

Noinkin se käy. En viitsi kertoa yrityksen nimeä... sen verran kaveria v*tutti niiden kymmenien paperien täyttäminen, kun se "lainattu" Y-tunnus oli sen oma...
nikon-d40
Viestit: 3031
Liittynyt: Tammi 02, 2008 9 : 47

Viesti Kirjoittaja nikon-d40 »

Munt kirjoitti:Eräs tuttu kertoi miten tilataan toisen firman nimiin tavaraa alv 0% suoraan tehtaalta.
1)Otetaan joku Y-tunnus, tilataan sille ja maksetaan tilaus pankin tiskillä käteisellä.
2)Laitetaan toimitusosoitteeksi joku terminaali ja pyyntö puhelusta prepaidiin tilauksen saavuttua.
3)Haetaan kamat ja suksitaan hevon kuuseen.
4)Myydään hyvällä voitolla tietty.
Varsin luovaa liiketoimintaa.

Mutta muuten olen sitä mieltä, että jos joku ostaa tavaraa vaikkapa englannista, halvan alvin maasta, alvin maksaen ja myy sitä Suomeen, suuriakin määriä, niin lailllistahan se on määristä huolimatta. Eli yritän sanoa sitä, että ei siitä liiketoimintaa tule määrien kasvaessa. Esimerkkinä vaikkapa marjanpoiminta: poimit ja myyt joko 10kg kesässä tai miljoona kiloa kesässä, ei toiminta edelleenkäänole liiketoimintaa. Eli yksityishenkilön ollessa kyseessä toimitusmäärien kasvaminen ei automaattisesti tee asiasta liiketoimintaa.

Jos nyt ymmärsitte mitä yritän sanoa. Muuten olen tietysti sitä mieltä, että verojen kierto laittomasti on tuomittavaa. Verojen kierto laillisesti on kannatettavaa. Jokaisen kansalaisen lähesmelkeintulkoon kansalaisvelvollisuutena on pyrkiä minimoimaan pakolliset menonsa, kuten ruokakulunsa, sähkölaskunsa, asumiskustannuksensa ja veronsa. Näin siksi, että yhteiskunta toimii tehokkaasti eikä toiminta pääse laiskistumaan. Nyt esim. on nähtävissä merkkejä siitä, että esim. sähkön kilpailuttaminen alkaa oikeasti toimia. Jos kansalaiset olisivat ahkerammin hankkineet sähkönsä halvimmalta toimittajalta, tämä kilpailuttaminen olisi toiminut jo paljon aiemmin.
Vastaa Viestiin