Onko pimiöön menemistä raskaana?

Jollei löydy muuta lokeroa, niin tänne. Aiheen on kuitenkin jotenkin liityttävä kuvaukseen.
Vastaa Viestiin
MaisaL
Viestit: 13
Liittynyt: Loka 25, 2007 20 : 57

Onko pimiöön menemistä raskaana?

Viesti Kirjoittaja MaisaL »

Vanhan kunnon mv-kuvauksen ystävänä olen laittamassa itselleni pimiötä... tässä heräsi kysymys, ehkä hölmökin, onko pimiötyöskentely raskaana ollessa suositeltavaa tahi sallittua?
Cloudcity. Uuden ajan pilvipalvelu.
kimce
Viestit: 144
Liittynyt: Syys 16, 2007 10 : 06

Viesti Kirjoittaja kimce »

Tämä vastaus ei perustu mihinkään faktaan, mutta jos et litkuja juo ja tuuletuskin on hyvä, niin eipä siitä varmaan haittaa ole.

Mv-kemiat on aika turvallisia käyttää eikä niissä hirveitä myrkkyjä taida nykyään olla.
ehirvi
Viestit: 39
Liittynyt: Marras 11, 2004 12 : 53

Viesti Kirjoittaja ehirvi »

Röntgenfilmien kehitteitä kehotetaan välttämään raskausaikana ja imettäessä. Siihen en sitten osaa vastata kuinka paljon litkut eroaa valokuvien kehittämiseen käytettävistä.
hsm
Viestit: 1110
Liittynyt: Helmi 17, 2003 14 : 40
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja hsm »

Luotettavahkoa tietoa saisit varmaankin neuvolan lääkäriltä.
David90
Viestit: 216
Liittynyt: Huhti 22, 2004 16 : 06
Paikkakunta: Ikaalinen

Viesti Kirjoittaja David90 »

http://www.kodak.com/eknec/PageQuerier. ... -path=4230
Täältä löytyy ainakin Kodakin kemikaaleista...

Edit: ja täältä lisää tietoa: http://www.mothering.com/discussions/sh ... p?t=591596
nmrl
Viestit: 677
Liittynyt: Maalis 13, 2007 15 : 40
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja nmrl »

Koulussa sanotaan ainakin että ei saa mennä raskaana pimiöön!
Rullat
Viestit: 721
Liittynyt: Helmi 02, 2007 18 : 47
Paikkakunta: hki

Viesti Kirjoittaja Rullat »

Vai oliko se sittenkin pimiään?
Svitantti
Viestit: 515
Liittynyt: Marras 08, 2006 18 : 31
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Svitantti »

En usko että mitään riskiä on, jos lutrataan tavallisilla kehite, keskeyte, kiinnite.

Noitahan ei yleensä juuri edes iholle joudu, eikä niitä tapana ole juodakaan :-). Esim. Agfan Neutol kyllä sisältää hydrokinonia, joka on haitallista suurina annoksina, mutta sitähän on käsivoiteissakin.

En usko että noiden peruskemioiden höyryistä mitään niin vaarallista irtoaa, että se haittaisi.

Jotkut sävytteet voivat olla hieman pahempia, mutta en välttämättä usko, että niistäkään todellista vaaraa on, jos ei sählää.

Huolellisempi kannattaa olla, kuin normaalisti.
nmrl
Viestit: 677
Liittynyt: Maalis 13, 2007 15 : 40
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja nmrl »

Kerro kuinka kävi ! ;)
Tapiol2003
Viestit: 2202
Liittynyt: Syys 28, 2003 16 : 03

Viesti Kirjoittaja Tapiol2003 »

Kannataako riskeerata?

Jos kemiat eivät ole aiheuttaneet aikuiselle heti näkyviä oireita, on kuitenkin sikiö paljon heikommassa asemassa.

Vanhemmaksi tulemiseen kuuluu vastuu tulevan lapsen hyvinvoinnista. Aivan samalla tavoin joutuu miettimään erilaisia kemiallisia haittoja kuin lopettaman tupakoinnin ja läträämisen viinan kanssa. Ei siinä paljoa paina lapsettomien - varsinkin miespuolisten mutu-arvelut.

Kaikki valokuvauskemiat ovat sen verran tuhteja tarvikkeita, että niitä ei edes laimennettuna saa laittaa viemäriin. Kun kerran asia on näin, on aika vastuutonta väittää niitä harmittomiksi.
Less Is More
simobacsi
Viestit: 109
Liittynyt: Tammi 04, 2005 10 : 13
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja simobacsi »

Niin tai näin, päätöstä ei ainakaan kannata tehdä tämän eikä muunkaan nettifoorumin keskustelun perusteella...
artur
Viestit: 3531
Liittynyt: Huhti 24, 2003 15 : 41
Paikkakunta: Tuusula
Viesti:

Viesti Kirjoittaja artur »

Jos ei muuta niin ainakin lapsi kehittyy mustavalkoisena äidin masussa :-/
Konditiona
Viestit: 6454
Liittynyt: Helmi 07, 2006 20 : 28
Paikkakunta: Pirkanmaa

Re: Onko pimiöön menemistä raskaana?

Viesti Kirjoittaja Konditiona »

MaisaL kirjoitti:Vanhan kunnon mv-kuvauksen ystävänä olen laittamassa itselleni pimiötä... tässä heräsi kysymys, ehkä hölmökin, onko pimiötyöskentely raskaana ollessa suositeltavaa tahi sallittua?
Maahantuojilta saa pyytämällä käyttöturvallisuustiedotteet kaikista kemioista. Jos käyttöturvallisuustiedotteissa mainitaan ollenkaan sanoja "altistava", "herkistävä" tms. tai jos LD50-arvot tuntuvat korkeilta niin en suosittele edes harkitsemaan koko asiaa. (LD50 -arvo = lethal dose 50%, ilmoitetaan käyttäjän massaa kohti, kertoo että millä annoskoolla per käyttäjän massa puolet käyttäjistä kuolee. Jos jonkin kemian ld-50 arvo olisi vaikka sitä luokkaa että 50-kiloinen ihminen kuolee puolen kilon annokseen 50% todennäköisyydellä niin en missään nimessä päästäisi ketään raskaana olevaa käyttämään kyseistä ainetta.)

Olen joskus ollut vastuussa noiden käyttöturvallisuusasioiden käytännön asioiden toteuttamisesta eräässä yliopistotason oppilaitoksessa vähän aikaa ja sen kokemuksen tuomalla tiedolla ja kokemuksella en edes harkitsisi raskaana olevan henkilön päästämistä pimiöön ainakaan vanhantyyppisillä, vanhentuneilla tai käyttöturvallisuusmielessä oudoilla kemioilla, ei lähellekään toonaamista, ei pimiöön jossa on muita käyttäjiä ja mahdollisia hapettuneita, kuivuneita roiskeita siellä täällä, huono, keskinkertainen tai hyvä ilmanvaihto (erinomainen... voisi harkita, mutta....), hanskoilla, altailla, esiliinoilla, mittalaseilla tms. muita käyttäjiä jne.

Mielestäni jo se, että koet tarpeelliseksi kysyä asiaa täällä noin summittaisessa muodossa, viittaa vahvasti siihen suuntaan että käyttöturvallisuustietous on muutenkin niin vahvasti päivittämisen tarpeessa, että kannattaa tehdä se päivittäminen ensin ja miettiä asiaa vasta sitten.

Eli... miksi riskeerata?


P.S. Yksi hyvän pimiön tunnusmerkkejä on se, että siellä on vastuuhenkilö, jolla on oikeus tuhota tai poistaa mitä vain epäterveellistä riippumatta siitä hattuuntuuko joku päiväämättömässä mehukattipurkissa ikääntyneitä ja hapettuneita liemiään säilyttävä pellehermanni siitä, jokaisessa purnukassa on nimi ja päiväys, yhtään kemiaa ei ole minkäänlaisissa elintarvikepurkissa etikka- ja viinapullot mukaan lukien ja pimiössä ei ole ainuttakaan sellaista kemiaa, jonka ajantasaista käyttöturvallisuustiedotetta ei löydy kaikille tutusta asiaa koskevasta hyvin järjestetystä mapista.
Konditiona
Viestit: 6454
Liittynyt: Helmi 07, 2006 20 : 28
Paikkakunta: Pirkanmaa

Viesti Kirjoittaja Konditiona »

Svitantti kirjoitti:hydrokinonia...
Tätä löytyy hyvin monista filmi- ja paperikehitteistä. Hapettuneena ihan eri tavalla myrkyllistä kuin tuoreena. Eli käyttäjän kannalta hydrokinonia koskevat tiedot eivät riitä, vaan pitäisi tietää hapettunutta, haihtunutta hydrokinonia koskevat tiedot: mitä yhdisteitä siitä tulee, miten ne vaikuttavat, millainen on imeytyminen keuhkojen kautta verrattuna ihoon tai ruuansulatusjärjestelmään jne.

Joku tuolla mainitsi, ettei noissa kemioissa kai nykyisin mitään kovin pahoja ole. Tooneissa voi muistaakseni olla esim. vety- ja rikkisyaaniyhdisteitä. Googlettamalla saa kyllä selvää, että mitä se tarkoittaa, ellei joku satu tietämään.

Mainitsisin vielä, että esim. hermoston kehittyessä erilaisten kemioiden vaikutukset voivat olla paljon rajumpia kuin vastaavien aineiden vaikutukset kehittyneeseen hermostoon. Monet varmaan tuntevatkin tämän asian esim. thalidomidin, elohopean yms. osalta. Valokuvauskehitteiden kohdalla usein tilanne on se, että totuutta ei tiedetä eikä saada selville, joten on parempi olla liian varovainen kuin varomaton.
asm
Viestit: 2235
Liittynyt: Heinä 06, 2004 11 : 41
Paikkakunta: Siuntio
Viesti:

Viesti Kirjoittaja asm »

Tuskin pimiössä alkoholia pahempia myrkkyjä on....

No, aihe on huono vitsin kohde. Ensimmäinen ajatus on, että jos ilmanvaihto on kohdallaan, ja roiskeet siivotaan asiallisesti, ei ongelmia pitäisi olla. Pimiössä ei kuitenkaan asuta, altistusajat ovat aika pieniä.
*********************
spesialisti
gmail(at)sakari.fi
stabacus
Viestit: 19
Liittynyt: Loka 03, 2003 12 : 48
Paikkakunta: Helsinki

Raskaana pimiöön

Viesti Kirjoittaja stabacus »

Ehkä paras paikka tällaiselle kyselylle voisi olla Työterveyslaitos. Luulisin heillä viranomaisina olevan velvollisuus vastata tavallisen kansalaisenkin kyselyyn. Kaikki valokuvakemiat ovat suorassa ihokontaktissa haitallisia, esim. hydrokinon allergisoiva. Pimiössä tapahtuu aina eri asteista nesteiden haihtumista ilmaan, sitä kuinka paljon niita kaasuja joutuu keuhkoihin voidaan ehkäistä hyvällä kohdeilmanvaihdolla. Maalaisjärjellä voisin ajatelle että hyvässä pimiössä(ilmanvaihto,siisteys) ei muutaman tunnin näprtely pahemmin haittaa. Suojavälineet käyttöön; esiliina,atulat,kumihanskat jne.
Vastaa Viestiin