Rock- kuvia

Aukot, sommittelu, salamat, akut jne.
OsPo
Viestit: 1
Liittynyt: Maalis 24, 2003 19 : 04
Paikkakunta: Oulu

Rock- kuvia

Viesti Kirjoittaja OsPo »

Olin kuvaamassa kaverin bändin keikkaa uudella (Canon A40) kamerallani ja en saanut kuvista oikein minkäänlaisia. Lavalla oli valot ja pelit, joten ilmeisen kankalat olosuhteet. Lisäksi pojat olivat hyvin liikkuvaisia.

Salamahan kyllä tappaa liikkeen, mutta värivalotkin menettävät tällöin merkityksensä. Ilman salamaa valotusaikaa joutuu kasvattamaan siihen pisteeseen, että soittajista tulee varsin epätarkkoja. En oikein löytänyt kultaista keskitietä säädöistä.

Mahtaisko kokeneemmilla kuvaajilla olla jippoja ongelman ratkaisuksi, jotta tunnelma säilyisi ja soittajat pysyisivät tunnistettavissa? Vai onko ainoa mahdollisuus ottaa tarkat kuva salaman kanssa ja lisätä pimeys ja valot jälkeenpäin?
Cloudcity. Uuden ajan pilvipalvelu.
jutaoja
Viestit: 175
Liittynyt: Tammi 10, 2003 15 : 39
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja jutaoja »

Näitä tilanteita varten on tuo kameran salaman Slow sync -asetus.

Salama valaisee pääkohteen ja pysäyttää liikkeen mutta tavallista salama-asetusta pitempi valotusaika taltioi myös taustan ja tässä tapauksessa värivalot kuvaan mukaan.

Valotusaika on niin pitkä, että tarvitsee jalustan tai jonkin muun tuen, ei onnistu käsivaralta.
"Work less, consume less, live more."
EGE
Viestit: 57
Liittynyt: Tammi 17, 2003 13 : 35

Omia kokemuksiani keikoilta.

Viesti Kirjoittaja EGE »

Kannattaa mennä niin lähelle kuvattavaa henkilöä kuin mahdollista. Käytä manuaaliasetuksia n. 1/30 - 1/60 sek suurimalla mahdollisella aukolla mitä kamerastasi löytyy. Salama a i n a päällä. Anna kameran automatiikan hoitaa tarkennus ja sen lukitus kohteeseen painamalla laukaisijaa puoliväliin. Tarkista aina että lukitus on kunnossa. (G2 vihreä valo tarkennusruudussa, oranssi valo = ei lukittunut.) Jos kuvaat em. digipokkarilla, kannattaa kokeilla peittää salamasta osa sormenpäällä. Yleensä suora salama on teholtaan liian jyrkkä vaikka kuvattaisiin täysin pimeässä. Kun laukaiset kameraa pidä se niin paikoillaan kuin pystyt. Purista kaikkia sormia yhtä aikaa ja ole hengittämättä. Monopodi olisi hyvä apuväline kun kuvataan pystyasennosta. Etsi kuvakulmia. Digissä on se huono puoli että ilmeitä ja eleitä on mahdoton saada taltioitua samatien lagin takia. Hyvä konsti on ampua koko ajan kun vanha kuva on siirtynyt uuden tieltä muistikortille ja etsiä kotona parhaiten onnistuneet ruudut. Jos värit ovat huonot, kannattaa kokeilla kuvan värjäämistä jälkikäteen esim. sepiaksi taikka sinertäväksi.
Vastaa Viestiin