Käyttöympäristö 300D/10D??

Canon 1300D, Canon 1200D, Canon 700D jne.
Vastaa Viestiin
cesajo
Viestit: 98
Liittynyt: Loka 20, 2003 9 : 06
Paikkakunta: Oulu

Käyttöympäristö 300D/10D??

Viesti Kirjoittaja cesajo »

Canonin sivuilla on teknisissä tiedoissa muuta kohdassa
seuraavasti:
"Käyttöympäristö: 0 - 40 °C, kosteus maks. 85 %"

Mitä olette mieltä tästä? Aiheutuuko kameralle vahinkoa, jos sitä käyttää talvella? Tämän mukaan Suomessa ei sitten kyseistä kameraa voi käyttää talvella ollenkaan?
Sama homma 10D-kameralle.
Cloudcity. Uuden ajan pilvipalvelu.
PPi
Viestit: 278
Liittynyt: Maalis 24, 2003 13 : 29
Paikkakunta: Kauhava

Viesti Kirjoittaja PPi »

Taitaa olla sama ilmoitettu lähestulkoon joka digikameralle. Kai se on joku millä valmistaja vaan antaa oman takuunsa toimivuudelle. Esimerkiksi TM:n 1Ds "testissä" olivat kuvaamassa muistaakseni viikon verran kunnon talvikeleissä ulkona kameralla jossain -30 ast pakkasessa ja hyvin toimi. Omat kokemukseni puoltavat tätä. Akkukesto tulee kuitenkin varsinkin kovilla pakkasilla nopeasti vastaan, eli tähän tulee varautua.
laite

Viesti Kirjoittaja laite »

foorumin hakuun hakusanaksi pakkanen, niin löytyy yleistä höpinää digikameroiden pakkaskestosta.
^Nanook^
Viestit: 1080
Liittynyt: Loka 30, 2003 23 : 40
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja ^Nanook^ »

Nestekidenäyttö ei varmasti pidä pakkasesta. Entisesta Pentaxistani meni näyttö aika ikävään kuntoon -25 C pakkasella. Muuten kamera toimi pakkasenkin jälkeen moitteetta, mutta näyttöstä vain pimeni osia. Tämä ei ollut digikamera.
ymarjane
Viestit: 9
Liittynyt: Tammi 15, 2003 9 : 02
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja ymarjane »

en ole viela kokeillut 300D:ta pakkasella, mutta aikaisemmat digikamerat ovat toimineet ihan ok, kunhan niita suojaa sen aikana kun ei ota kuvia vaikka takin alla. 300D:n tekee paremmaksi manuaalifocus ja zoomi, joten servoja ei tarvitse kayttaa. Taman lisaksi LCD-nayttoakaan ei kaytannossa tarvi, koska silla ei kuitenkaan voi ottaa kuvia.

Sen mita tiedan LCD-naytoista ja elektroniikasta on se, etta ne eivat (ei ainakaan pitaisi) vahingoitu pysyvasti kylmyydesta (LCD:ssa kiderakenne ei hajoa), vaikka naytto voi kaytannossa taysin pysahtya. LCD-naytto hajoaa jos sen lampotila ylittyy ylarajassa, mutta ei alarajassa. Samoin normaali elektroniikka kestaa kylla kylmaa, mutta piirilevy ja kontaktit eivat tykkaa kosteudesta.

Olen testannut 300D:ta pienessa sateessa ja sumussa koko paivan ilman minkaanlaisia ongelmia.

t.yka
HarVen
Viestit: 148
Liittynyt: Tammi 09, 2003 19 : 21
Paikkakunta: Hyvinkää
Viesti:

Kosteuden ehkäisy?

Viesti Kirjoittaja HarVen »

Itse lähdössä tammikuussa kolmeksi viikoksi Costa Ricaan.

Vähän huolestuttaa kosteusolosuhteet - tarkoitus käydä mm. Caribian puoleisella rannikolla ja Monteverden sademetsissä, joissa kosteus pysynee lähes jatkuvasti yli 90:n.

Kalusto pysyy kyllä suojassa Lowepro Orion AW Beltpack'ssa sade- ja pölysuojan ansiosta, mutta kun kuvatakin pitäisi.

Ajattelin josko noista kosteudenpoisto pusseista (silicagel) olisi hyötyä
poistamaan kosteutta silloin kun laukku on suljettu.

Mahtaako kukaan tietää mistä noita silicagel pusseja voisi tiedustella?
_____________ Harri ______________
• ihminen on osa luontoa - ei tekniikkaa •
pahvi
Viestit: 334
Liittynyt: Loka 18, 2003 14 : 04
Paikkakunta: Kangasala

Viesti Kirjoittaja pahvi »

Olen kuvannut 300d:llä singaporessa ja indonesiassa kesämonsuunin aikana jolloin on todellakin kuumaa ja kosteaa,
mitään ongelmia en ole havainnut. Kamerarepun pohjalla mulla kyllä on pieni pussi jotain kosteudensitojaa.

Kävin myöskin kuvaamassa tuon kuunpimennyksen, joku lähemmäs 2h kylmässä kameran kanssa ja jälleen kerran ei ongelmia.
olli R
Viestit: 4808
Liittynyt: Tammi 10, 2003 9 : 21
Viesti:

Re: Kosteuden ehkäisy?

Viesti Kirjoittaja olli R »

HarVen kirjoitti:Mahtaako kukaan tietää mistä noita silicagel pusseja voisi tiedustella?
Kyllä niitä varmaan saa valmiinakin jostain kameraliikkeestä.

Jos haluaa taloudellisesti silicagel-pusseja, niin voi tehdä vaikka kuten minä sukelluskoteloni kanssa: Sinooperi-askarteluliikkeistä saa kilon sankon silicagel:iä varsin edullisesti, olisiko ollut 20 euroa pari vuotta sitten. Löytyy sieltä, kun kysyy kukkien kuivatusainetta. Itse olen sitten pakannut tuota kahvinsuodatuspusseista tehtyihin paketteihin; sideharsopussitkin voisivat toimia. Sitten vaan uusi käärö aina käyttöön uudelle sukellukselle. Ei huurru linssit kylmässä vedessä ja digikin tykkää hyvää kuivemmista olosuhteista. Pussit pitää säilyttää eristyksissä, itse olen pakannut ne minigrip-pusseihin.

Käytetyn silicagel:n väri vaihtuu. Sekin kannattaa kerätä talteen ja sopivan määrän synnyttyä kuivattaa uunissa miedossa lämmössä uudelleen käyttön. Tuo Sinooperin pönttö sisälsi ohjeet tähänkin.
keppana
Viestit: 1110
Liittynyt: Tammi 12, 2003 17 : 17
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja keppana »

Nostetaampa tämä ylös kun omat kokemukseni tältä päivältä sivuavat hieman aihetta, eli 300D varustettuna BG-E1:llä kylmässä kuvausta.

Olin Rymättylässä kuvaamassa partiotoimintaa tänään päivällä/illalla. Olin useampaan kertaan ulkona heilumassa kameran kanssa ja sitten taas sisälle ja sieltä taas ulos jne. Pakkasta ei ollut tai jos oli, niin sitä oli kyllä sitten pirun vähän. Tässä taustat ja sitten itse asiaan...

Kun olin lähdössä pois, päätin käydä ottamassa muutaman kuvan pulkkamäestä. Virrat päälle ja kamera valmiiksi. Mitä hittoa, miksi kamera ei laukea? Ronklasin vähän aikaa on - offia, mutta mitään ei tapahtunut. Tässä vaiheessa taisi muutama sellainen sana joita ei parane tänne foorumille kirjoitella ;-D.

Otsalamppu päähän ja rupesin tutkailemaan tilannetta. Otin akkuperästä akut pois ja laitoin takaisin. Ei mitään eloa. Seuraavaksi akkuperä irti ja takaisin kiinni. Ei mitään. Tässä vaiheessa alkoi jännäkakka tulla housuun. Sitten akkuperä irti, akut hiiteen, akkupesän alkuperäinen kansi paikalleen ja akku sinne. TOIMII! Kohtuullinen helpotuksen tunne valtasi mielen. Seuraavaksi akkuperä kiinni ja sekin toimi! Kävin ampumassa kortin loppuun ja sitten tyytyväisenä köröttelemään kotia kohti.

Kiinnostaisi tietää mitäköhän hittoa tapahtui... Jotenkin mieleen tulisi kontaktihäiriö BG-E1:n ja akkupesän pintojen välillä. Periaatteessa sinne voisi kai tiivistyä kosteutta, joka aiheuttaisi jotain tälläistä? Muilla kokemuksia? Omasta mielestäni tämä viittaisi ongelmiin virran saannissa, eikä mitenkään esim. kameran sisälle tiivistyneeseen kosteuteen, joka aiheuttaisi oikosulun tms.
adapteri
Viestit: 6406
Liittynyt: Touko 27, 2003 12 : 25
Paikkakunta: Takapajula
Viesti:

Viesti Kirjoittaja adapteri »

Minä kuvaan pakkasellakin ja kamera roikkuu 90% ajasta kaulalla, ei laukussa, eikä takin sisällä. Se ei nimittäin kumpaankaan mahdu tuon zoomin kanssa.

Pari viikkoa sitten kävin eräällä maatilalla. Pakkasta oli -5. Ensin olimme ulkona vartin verran. Sitten talliin, ulos, lammassuojaa, ulos, talliin ja ulos. Sitten navettaan. Navetassa linssi huurtui HETI. Vähän talouspaperilla puhtaaksi ja kuvia (runsaan vuoden ikäinen poju näki ekaa kertaa lehmiä). Hetkeksi ulos ja taas navettaan. Huurtuminen alkoi taas ja muistaakseni vasta kolmannen pyyhkimiskerran jälkeen huurtuminen loppui. Lopuksi puoli tuntia ulkona. Kameran kanssa ei ollut ongelmia. Se ei edes haissut. Sen sijaan vaatteet haisivat vielä seuraavana päivänä....
keppana
Viestit: 1110
Liittynyt: Tammi 12, 2003 17 : 17
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja keppana »

Jep. Itsekin kuvaan pakkasella. Aikasemmin ei ollut Fuji S602:n kanssa mitään ongelmia, ja en kyllä nyt tai vastaisuudessakaan "rupea piilottelemaan kynttilää vakan alla" sen takia, että olisi pakkasta. Hitto kamerathan on tehty kuvausta varten, eikä pelkästään kauniina kesäpäivinä räpsyttelyyn.

Kameran jätin melkein aina viileään eteistilaan ulkoa tultaessa. Kerran otin sisällä melko nopeasti ulkoa tultaessa kuvia ja mainitsemasi linssin (tai minun tapauksessani filtterin...) huurtuminen vähän vaivasi.

Off-Topic:
<säälittävää näätimistä>Ja taas kerran huomasin kuinka kiva olisikaan kattaa 18-55:n ja 70-300:n välinen alue vaikka sillä 28-135 IS:llä, jota olen "kuolannut" jo tovin. 70 (=112mm) on vähän liian knafti ja 55 (88mm) taas liian laaja. Koko ajan tuntuu siltä, että kakkulaa pitäisi vaihtaa. Pääasiassa tuli kuvattua kuitenkin 70-300:lla, obiskan ollessa lähes aina 70mm:ssä. 18-55 rokkasi ainoastaan sisällä. Ja sitten tämä synkkä Suomen talvi - kyllä se IS olisi varmaan poikaa... Täytynee lopettaa haaveilu 50mm/1.4:stä tai 8mm/4:stä ja hankkia se saamarin 28-135 jo oman mielenrauhan turvaamiseksi. </säälittävää näätimistä>

Vielä rankempi off-topic:
Kai kaikki ovat älynneet tyhjentää kalliilla verolla maksetut alkoholit, kun maanantaina karkaa koko kansakunnalta mopo käsistä. Itse rupesin heti kotiin päästyäni minimoimaan alkoholi-vero-alennuksen tappioita ;-D. Ei taida kyllä maanantaihin mennessä onnistua...
adapteri
Viestit: 6406
Liittynyt: Touko 27, 2003 12 : 25
Paikkakunta: Takapajula
Viesti:

Viesti Kirjoittaja adapteri »

keppana kirjoitti: Vielä rankempi off-topic:
Kai kaikki ovat älynneet tyhjentää kalliilla verolla maksetut alkoholit, kun maanantaina karkaa koko kansakunnalta mopo käsistä. Itse rupesin heti kotiin päästyäni minimoimaan alkoholi-vero-alennuksen tappioita ;-D. Ei taida kyllä maanantaihin mennessä onnistua...
Kaikkein suurin haitta tuossa viinan hinnan alennuksessa on se, että täytyy jättää useampi pullo ostamatta, jotta säästyneellä rahalla saisi sen uuden kuvatankin tai objektiivin....

Ja silti nenä paleltuu ensimmäisenä, kun pakkasessa käy kuvaamassa.
martti65
Viestit: 1003
Liittynyt: Touko 20, 2003 0 : 33
Paikkakunta: HELSINKI
Viesti:

Viesti Kirjoittaja martti65 »

Jonkun näistä ulkolaisista keskustelualueista kommentoitiin lähinnä tuota yläpään lämpötiloja ja suuria kosteusprosentteja. Sivusto oli muistaakseni Fredmiranda tai dpreview. Ongelmia oli esiintynyt jonkin verran, ja siinä oli otettu kantaa juuri 10D:n osalta tuohon lämpötila-alueeseen. Ongelmat olivat erityisesti kosteusongelmia, mutta myös liian kuuma oli saanut aikaan jonkinlaisen lämpöhalvauksen.

Omat kokemukseni pakkaskäytöstä ovat olleet puhtaasti positiivisia, enkä usko kylmyyden olevan mikään ongelma. Kosteutta sen sijaan ei mikään kamera kestä. Eli on huolehdittava lämpötilamuutoksessa, ettei kamera pääse keräämään kosteutta. Useiden tuntien kuvauksesta pakkasessa en ole havainnut mitään muuta ongelmaa, kun omien sormien jäätyminen ja se tietysti ei ole mikään ongelma kameran kannalta. En usko että 300D on tuon lämpötilan puitteissa 10D:tä kummempi, siitä minulla ei ole käytännön kokemuksia.
Vastaa Viestiin