Hän korostaa artikkelissa sitä, että jos numeroiden valossa kamera voi olla jossain ominaisuudessa hiukan huonompi kuin toinen, se ei tee kamerasta huonoa. Jos toisessa on 5.9 megapikseliä ja toisessa 6.1, ei niiden perusteella voi panna kameroita todellisessa käytössä paremmuusjärjestykseen. Samaten, jos sanotaan, että kamerassa on "kromaattista aberraatiota", ei se tarkoita kameran huonoutta.I see a very disturbing trend developing on Net discussion boards. There has been a virtual hijacking — for lack of a better word — by the pixel peepers and the equipment junkies at the expense of those for whom cameras are tools to an end. That end is the production of photographs — ones that inform, ones that record a time and place, ones that express an emotion, and also of course, ones that satisfy technically.
Tuossa lainauksessa kirjoittaja on huolissaan siitä, että näillä keskustelufoorumeilla painotetaan teknisiä yksityiskohtia liikaa. Ollakseen hyvä väline valokuvataiteen toteuttamiseen tai viikonloppukuvien ottamiseen kamerassa pitää olla muutakin kuin numeerista paremmuutta. Kameran pitää mahdollistaa sellainen työskentely, jonka tuloksena on hyvä kuva. Valokuvaaja tekee sen työn. Kamera on väline. Välineen pitää mahdollistaa, ei hallita. Tämä on itse asiassa syy, miksi minä painotan niin niitä nappuloiden asettelua ja hyvää tuntumaa. Jos ei sormet sovi kameran nappuloille, miten sitä sitten hallitsee? Jos valikot ovat niin sekavat, ettei sieltä löydä, mitä tarvitsee, ovatko valikot vain haitaksi?
Digikameran tekeminen maksaa, erityisesti tuotekehittely. Nykyään voidaan tehdä 80 euron digi, jossa numeeriset arvot ovat kohtuullisen hyvät. Minä kuitenkin uskon, että kameran kehittäminen edellyttää kokeilua, palautetta, muutostöitä ja taas kokeiluja. Halvimmat kamerat tulevat paikoista, joissa tuota tuotekehitystä ei tehdä juuri sillä käytön puolella. Ilmeisesti kameroiden kennoja voi ostaa valmiina, samoin linssejä ja runkoja. Jopa niiden ohjelmistoja. Näin tekevät halpakameroiden tekijät. Niiltä vaan puuttuu kokemus kokonaisuuden hallinnasta ja siihen liittyvät ne ulkoiset tekijät.
Minusta vertailtaessa saman luokan kameroita, esim 500 euron pokkareita, kamerat voidaan tietysti asettaa paremmuusjärjestykseen numeroarvojen mukaan. Se ei kuitenkaan ole sama kuin kuvaustarkoitukseen sopivuuden mukainen järjestys. Jos kamera ei istu käteen, sillä on vaikea ottaa kunnon kuvia. Viimeisen desimaalin merkitys erottelukyvyssä voi olla todella mitätön, jos kameraa ajatellaan kokonaisuutena.