Oppikirja valokuvaukseen tai digikuvaukseen?

Kirjat/lehdet, näyttelyt, TV-ohjelmat, messut, kurssit, opiskelu ...
Vastaa Viestiin
aapinen
Viestit: 26
Liittynyt: Kesä 20, 2003 12 : 30

Oppikirja valokuvaukseen tai digikuvaukseen?

Viesti Kirjoittaja aapinen »

Tiedän, että palsta on väärä, mutta tuo kirjaosasto näytti aika kuolleelta, joten siksi lähetin tänne.

Eli haen tietoa kattavasta valokuvaus tai digikuvaus teoksesta. Luin nuo kirja vinkit tältä sivustolta ja ne vaikuttivat vähän huonoilta, koska niissä yritetään käsitellä kaikkea.

Itse tarvitsen aloittelijana tietoa kameran säätämisestä, sommittelusta ja muista perusasioista, mutta ei sinänsä kiehdo kameran kennon tekniikka tai tulostusohjeet. Kielenä sopii englanti ja suomi.

Jos siis on ideoita mikä kirja olisi hyvä niin kertokaa ihmeessä.

-Juha

ps. Niin kamerana on vain Canonin A80 pokkari. En sitten tiedä onko eroa jos kirja on digi- vai filmikuvaukseen?
Cloudcity. Uuden ajan pilvipalvelu.
laite

Viesti Kirjoittaja laite »

Ei ole eroa digi ja filmikuvauksella. Perusasiat ovat pysyneet muuttumattomina valokuvauksen alkuajoista lähtien.

Eilen taisin toisessa topikissa suositella tuota john hedgecoe:n "valokuvaajan suuri tietokirja" nimistä teosta. Omasta mielestäni tuo on kirjoitettu ihan mukavalla tavalla ja esimerkkikuvia löytyy riittävästi.

Sommittelua ei hirveästi tuossa kirjassa kyllä käsitellä, mutta muut asiat tulevat melko mukavasti selville.
tässä kuitenkin linkki missä on pikaisesti selvitettynä vähän sommittelun perusperiaatteita:
http://www.oph.fi/etalukio/opiskelumodu ... ITTELU.htm
sepalus
Viestit: 39
Liittynyt: Elo 05, 2003 13 : 53

Viesti Kirjoittaja sepalus »

laite kirjoitti:Eilen taisin toisessa topikissa suositella tuota john hedgecoe:n "valokuvaajan suuri tietokirja" nimistä teosta. Omasta mielestäni tuo on kirjoitettu ihan mukavalla tavalla ja esimerkkikuvia löytyy riittävästi.
Hauska sattuma: isäni osti tuon samaisen kirjan minulle joululahjaksi kerran kun olin pieni poika. Eipä ole tullut paljoa luettua (ei siis yhtään), kun ei ole sitä kameraakaan ollut. Nyt sitten 300D:n hankinnan jälkeen ajattelin, että olisipa mukava jos olisi joku opus mistä voisin valokuvausta opiskella. Ajattelin kysäistäkin sitä täältä, mutta sitten sattuikin silmääni tämä Hedgecoen kirja hyllystäni! Uskomatonta! :-) Osasipa isä olla kaukaa viisas.

Mutta tosiaan jos nyt palataan itse alkuperäiseen kysymykseen, niin voin kyllä myös omasta puolestani tätä kyseistä kirjaa suositella. Tosin se on myös ainoa valokuvauskirja mitä olen koskaan lukenut. No silti. ;-)

Seppo
laite

Viesti Kirjoittaja laite »

Itse pidän hedgecoen kirjoitustyylistä, asioista kerrotaan suoraan lukijalle ja kuvat tukevat tuota kerrontaa. kuvista puhuttaessa lähes aina mainitaan minkälaisella polttovälillä tai objektiivilla kuva on kuvattu ja minkälaista filmiä on käytetty. myös studiokuvaukseen ja ulkoisten valonlähteiden käyttöön löytyy hyviä esimerkkikuvia kulloisenkin kuvan ottamiseen kätetystä valoista ja niiden sijoittelusta.

Ostin tuon kirjan kesällä jonkun kirjakaupan alennusmyynnistä, samalla reissulla hommasin myös hedgecoen "alastonvalokuvaus" nimisen teoksen, yhteensä ostoksille tuli hintaa muistaakseni 22 euroa.
JyrkiS
Viestit: 283
Liittynyt: Tammi 09, 2003 22 : 23
Viesti:

Viesti Kirjoittaja JyrkiS »

Itse tykkäsin John Freemanin Käytännön valokuvaus kirjasta paljon. Kameroiden perusasiat selvitetään, mutta sen lisäksi todella runsaasti materiaalia sommittelusta, perspektiivistä yms mielenkiintoisesta. Kuvassa on lisäksi paljon kuvia. Tykkäsin tuosta Hedgecoen teoksia enemmän, mutta kyllähän niistäkin asiat selviää.

.Jyrki
simos
Viestit: 502
Liittynyt: Tammi 26, 2003 18 : 41
Paikkakunta: Hki

Viesti Kirjoittaja simos »

Itseltäkin löytyy hyllystä Hedgecoen valokuvaajan käsikirja, vuodelta 1977... tosin eipä ne tekniikat ole mihinkään muuttunut. Sitten on myös hyvä muotokuvakirja... Jussi Aalto, kohteena ihminen. Mutta se, mikä usein on selauksen kohteena. Kodak, pocket guide to 35mm photgraphy http://tinyurl.com/xj1c ...hyväksi havaittu ja mukana kulkeva. Sopiva esim. kameralaukun taskuun.

Simo
www.wildkite.net
karipulkka
Viestit: 278
Liittynyt: Elo 15, 2003 9 : 14

Viesti Kirjoittaja karipulkka »

aapinen
Viestit: 26
Liittynyt: Kesä 20, 2003 12 : 30

Viesti Kirjoittaja aapinen »

Kiitos vinkeistä.

Eiköhän näistä joku hyvä opus löydy ja saa joululomalle lukemista.

-Juha
MattiH
Site Admin
Viestit: 6388
Liittynyt: Tammi 08, 2003 20 : 57
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja MattiH »

Sanomatalon Bookplus-kirjakaupassa on ihan hyllytavarana tuo National Geographicin Field Guide, 23.40 euroa. Ostin tuon kirjan melkein kolme vuotta sitten (kts. 21.2.2001 diginews, http://www.digicamera.net/dnews01/dnews_0201.htm ).

Aluksi olin kovin pettynyt kirjaan, kun se vaikutti jotenkin vähän alkeelliseelta. Olen sitä myöhemmin lukenut uudestaan, vasta nyt olen oppinut arvostamaan asioiden yksinkertaista selvitystä. Kirjan takakannen sisäosa käy muuten harmaakortista.
huikka78
Viestit: 270
Liittynyt: Maalis 06, 2003 15 : 22
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja huikka78 »

Jatketaan nyt tänne, vaikka aihe väärällä alueella onkin. Onko kellään kokemusta kirjasta Ailsa McWhinnie: Complete photography manual? Silmäilin tuota muodostaessani kirjettä joulupukille =)
Yli tuhannen sanan tarinoita:
http://huikka.1g.fi
adapteri
Viestit: 6406
Liittynyt: Touko 27, 2003 12 : 25
Paikkakunta: Takapajula
Viesti:

Re: Oppikirja valokuvaukseen tai digikuvaukseen?

Viesti Kirjoittaja adapteri »

aapinen kirjoitti:Tiedän, että palsta on väärä, mutta tuo kirjaosasto näytti aika kuolleelta, joten siksi lähetin tänne.
Täällä forumissa lukematon viesti kirjaosastolla näkyy foorumin päävalikossa. Minä ainakin luen heti kirjaosaston, kun sinne tulee uusi viesti. Uskon, että olisit voinut huoletta kirjoittaa alkuperäisen viestin sinne osastolle. Ne, jotka kirjoista neuvovat, olisivat todennäköisesti neuvoneet sielläkin.

Ja sitten se minun neuvoni: Lue ainakin kaksi eri kirjaa. Niissä esitetään kuitenkin asiat jossain kohdalla eri tavalla. Molemmat voivat olla oikeita tai vääriä. Kun kokeilet kumpaakin, tiedät, mikä sinulle sopii. Valokuvauksessa, sen sisällöllisellä puolella, on sääntönsä. Niitä voi ja kannattaa rikkoa. Lukemalla enemmän kuin yhden kirjan, voi paremmin oppia, missä rikkoa ja mitä. Ettei siis riko kameraa vaan sääntöjä.
Tacere
Viestit: 6
Liittynyt: Joulu 12, 2003 18 : 00
Paikkakunta: Lappeenranta

Viesti Kirjoittaja Tacere »

Kannattaisi melkein ensimmäisenä vierailla kirjaston "valokuvaus"-hyllyllä (mikäli omasta kirjastostasi sattuu löytymään) ennenkuin lähtee kirjakauppaan maksamaan 50€.

Lappeenrannan maakuntakirjastosta lösin ainakin melko kattavan valikoiman erilaisia valokuvausta käsitteleviä teoksia ja jonkin verran erityisesti digikuvaukseenkin perehtyneitä opuksia.
Chrisu
Viestit: 34
Liittynyt: Joulu 02, 2003 10 : 36
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Chrisu »

Uuten adigikameran omistajana ja Foorumin käyttäjänä aloitin itsekin sopivien kirjojen etsimisen.

Onko kenelläkään kokemuksia seuraavista kirjoista:

1. Viljanen, Jarkko: Digikuvan peruskirja 2003
2. Kelby, Scott: Photoshop digikuvaajille 2003
3. Flyktman, Reima: Digikuvaajan käsikirja, 2003

Nämä löytyvät ainakin kirjastosta, tosin kaikki lainassa...

/nico
Nico
Vastaa Viestiin