MattiH kirjoitti:Olit käyttänyt tätä kuvaa nähtävästi Photoshopissa ja tallentanut sen sitten Save For Web? Exif-tiedot olivat suurelta osin kadonneet tämän muokkaamisen myötä.
Pointtini oli se, että jos olisit lukenut viestiketjun, niin siinä olisi ollut ohjeet, miten mitata viallisia pikseleitä. Nyt tuon kuvan perusteella ei pysty sanomaan, mikä oli esim. ISO-arvo.
Kertauksen vuoksi, pimeä huone, lens cap päällä, ISO pienimmäksi (sinulla 50), pakkaamattomana tallennus, suljinaika vaikkapa 1/4 s - 1/3 s. Sitten tutkit sopivalla ohjelmalla, löytyykö toimimattomia pikseleitä. Itse olen sitä mieltä, että tällaisilla suljinajilla ei saa olla yhtään toimimatonta pikseliä. JPG-pakkauksen myötä virhe leviää ympäristöönkin.
Jos pikseli on aina samassa paikassa (siis ei hot pixel), niin sen huomaa jokaisessa kuvassa. Tai vaikka ei sattuisikaan huomaamaan (värikäs tausta), niin sitä rupeaa etsimään kuvista.
Oma mielipiteeni on, että jos ylläolevat ehdot täyttyvät, niin antaa vain huollon maskata toimimattomat pikselit piiloon. Eli siis takuukorjaukseen.
Tuo kuva on RAW kuvasta tehty jpg ihan normaalilla photoshopin save as toiminnolla ja tuosta testaamisesta, nuo nönnönnöö pikselit näkyy jokaisessa ottamassani kuvassa mutta ei näy tuolla sinun menetelmällä, eli siis jos peittää tuon objektiivin kokonaan niin, ettei pääsee yhtään valoa mutta muuten esim pimeässä kuvattuna nuo pikselit näkyy.
Edit: Korjataanpa, 1/4 ajalla linssi kiinni objektiivissa näkyi ja myös 1s ajalla näkyi, jälkimmäisessä pisteet näkyi paremmin.
Viimeksi muokannut Peke2, Maalis 10, 2003 15 : 41. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Mikä on ollut ISO-arvo? Haen vain sitä, että jos sinulla on esim. auto-asetus päällä, niin pimeässä kuvatessa ISO voi olla vaikka 400. Silloin näitä värillisiä pikseleitä tulee automaattisesti. Mutta jos niitä näkyy kaikissa (esim. päivänvalossa otetuissa) kuvissa, niin tapaus on selvä => takuuhuoltoon.
MattiH kirjoitti:Mikä on ollut ISO-arvo? Haen vain sitä, että jos sinulla on esim. auto-asetus päällä, niin pimeässä kuvatessa ISO voi olla vaikka 400. Silloin näitä värillisiä pikseleitä tulee automaattisesti. Mutta jos niitä näkyy kaikissa (esim. päivänvalossa otetuissa) kuvissa, niin tapaus on selvä => takuuhuoltoon.
Viikonloppuna havaitsin myös omassa G3:ssa kuuman pikselin. Tuskin muuten olisin huomannut, jos se ei näkyisi LCD:ssäkin. No, tänään sitten tämän säikeen innoittamana otin pimeät testikuvat, ja ajelin ne DeadPixelTest-ohjelmalla. Oletuskynnyksellä (60) pikseli tulee esiin 1/30 sek valotuksella. Tein testejä kuudella valotusajalla ISO 50:llä:
Kaikki kuumat pikselit ovat saman pisteen ympärillä. Onko siis kamerani kuuma pikseli liian kuuma, kun se ilmaantuu jo suhteellisen lyhyellä valotuksella, ja leviää pidemmillä valotuksilla ympärilleen?
Vielä jatkoa tuohon edelliseen viestiini. Tutkin ottamiani kuvia viime viikonlopulta ja aikaisemmilta päiviltä. Havaitsin, että kuuma pikseli ilmaantui kameraani juuri viime viikonloppuna, eli noin puolitoista kuukautta kameran käyttöönotosta.