adapteri kirjoitti:
Minulla on ollut kuutisen vuotta digipokkari, jossa on optinen kuvanvakain. Se toimii gyroskoopin ja elektroniikan ohjaamana. Enkä minä vertaa kamerakopioiden valmistajien tekeleitä Kameravalmistajien tuotteisiin. Minä lasken Panasonicin samaan kastiin Samsungin ja HP:n kanssa kameranvalmistajana.
Ero noissa Kameravalmistajissa ja tusinatavaran tekijöissä on tapa hoitaa tuotekehitys. Canon, Nikon, Pentax, Minolta ja Olympus ovat aikojen mittaan kehittäneet kaksi suuntaa saada käyttäjäkokemuksia ja palautetta tuotteistaan. Niillä on vakioryhmä ammattilaisia, jotka kuvaavat työkseen ja tuntevat hyvin kamerat, osaavat käyttää niitä ja käyttävät niitä hyvin erilaisissa olosuhteissa. Toinen kanava on "tavallisilta" käyttäjiltä saadun palautteen käsittely. Tuotekehittelyssä tuo on hyvin tärkeä tietolähde ja sen tiedon käyttö kameroiden kehittämiseen on oma taitonsa. Esim Canon julkistaa monta kameramallia vuodessa. Ne selvästi kehittyvät siihen suuntaan, kuin asiakkaat toivovat. Uusia keksintöjä kokeillaan jossain malleissa ja otetaan käyttöön myöhemmissä malleissa asiakkailta saadun palautteen perusteella.
Kamerat ovat aina kompromisseja. Lisäksi yleinen tiedetty "totuus" on, että halpaa ja hyvää ei saa samassa paketissa. Oikeat kameravalmistajat osaavat tehdä kohtuullisen hyviä kompromisseja tietojensa ja taitojensa perusteella. Nuo uudet tusinatuotteiden tekijät yrittävät arvata sopivia kompromisseja ja joskus jopa melkein onnistuvat. Esimerkkinä voisi toimia Sony. Sonyn kameroissa on joskus ollut kymmeniä tarroja, jotka kehuvat kameran tiettyjä ominaisuuksia, pikselimäärää, zoomia, autositä ja autotätä. Ne ovat kamerassa pönkittämässä kameran omistajan uskoa siihen, että hänen kameransa on pakko olla hyvä. Hyvässä kamerassa ei tarvitse olla noita tarroja, kun omistaja huomaa sen laadun tuloksista.
Viestisi ja lainaamani esimerkkitekstin sisällöstä päätellen olet jakanut kamerat eri kasteihin ja elät yhä 1990 luvun hengessä, tai sitten olet vain järjestelmä friikki.
Halvimmat DSLR rungot ovat myös niin kutsumiasi "tusinatuotteita". Se ei ole mikään paha asia eikä se tee kamerasta huonoa.
Tämän tuoteryhmän myyntivolymia tarvitaan ehdottomasti, sillä sitä kautta saadaan tarvittavat rahat välttämättömään tuotekehittelyyn.
Mielestäni ei ole soveliasta suoralta kädeltä torpedoida yksittäisten kameravalmistajan kaikkia tuotteita täällä yleisessä foorumissa.
Muuten ottaen keskustelumme on ollut melko asiallista, se on vain jumiutunut, eikä siitä ole enään minkäänlaista inspiraationlähdettä kenellekkään.
Jos jotain jää nyt hampaankoloon, niin olisi ehkä parempi käytää yksityisviestejä.
Keskustelu ei enään mitenkään liity alkuperäiseen aiheeseen.
Purjehtija
Graafinen kuvanvalmistus ja 4-värierottelut hanskassa vuodesta 1972.
Reprolaitoksen omistaja ja tj. 1984-1999. Onnistunut exit alalta.
Nikonin kinarikamat ja lasit.
Digipuolella nyt Panasonic FZ-30 ja Nikon SB28DX salaman yhdistelmä.