Tulevat vuodet tekoälyn kanssa

Pipoa voi löysätä, mutta aiheen tulee liittyä jotenkin valokuvaukseen.
Maffer
Viestit: 22631
Liittynyt: Elo 20, 2008 17 : 32
Viesti:

Re: Tulevat vuodet tekoälyn kanssa

Viesti Kirjoittaja Maffer »

Kiinalaisen Baidun "GPT" hörppää jo kakkia.
https://www.reuters.com/technology/chin ... 023-03-27/

Sensuuri iski vähemn yllättäen.
Cloudcity. Uuden ajan pilvipalvelu.
jaava
Viestit: 2043
Liittynyt: Joulu 27, 2004 16 : 41
Paikkakunta: Espoo

Re: Tulevat vuodet tekoälyn kanssa

Viesti Kirjoittaja jaava »

Missä mennään tänään "älylaitteiden" kanssa vanhushoivassa

video: Nukkerobotti elää arkea yksinäisen isoäidin kanssa Etelä-Koreassa
Etelä-Koreassa annetaan jo seurarobotteja yksinäisille vanhuksille kotiin. Osa rakastaa, osa vihaa niitä.
https://yle.fi/a/74-20024722?origin=rss

Muita artikkeleita:
  • Roboteilla saisi lisää hyvinvointia hoitajille ja vanhuksille, sanovat asiantuntijat
    https://yle.fi/a/74-20001920
  • Voiko robotiikassa olla vastaus pahenevaan hoitajapulaan? Tulevaisuudessa robotti pitää seuraa, kantaa tavarat ja vie pesulle
    https://yle.fi/a/3-12149818
  • Nokialla robotti soitti yli 70-vuotiaille – vanhustyön johtajan sanelema nauhoite hämmensi monia, mutta löysi myös avuntarvitsijoita
    https://yle.fi/a/3-11407769
  • Robottien piti poistaa ikäihmisten hoitajapula ajat sitten – Tutkija: "Lakattaisiinko toistelemasta, että niillä ratkaistaan hoivantarpeet"
    https://yle.fi/a/3-11370380
  • Robotit laulattavat ja hoivaavat japanilaisia vanhuksia – "Jotkut ihmiset ovat ilkeitä, mutta robotti kuuntelee minua"
    https://yle.fi/a/3-10195357
Vaikka yo. artikkelit ei suoraan liity kuvaamiseen, niin niissä on ehkä siementä ajatuksille kuviinkin liittyen.

Tulevaisuudenpelkoa on myös havaittavissa TÄ-palikoiden kehityksen viimeaikaisista harppauksista
Asiantuntijoiden allekirjoittamassa avoimessa kirjeessä toivotaan tiukempaa säätelyä tekoälyn kehitykselle.
Allekirjoittajina muun muassa Stability AI:n toimitusjohtaja ja perustaja Emad Mostaque sekä tekoälyasiantuntijat Yoshua Bengio ja Stuart Russell sekä myös teknologiamiljardööri Elon Musk.
Future of Life Institute kirjoitti:Pause Giant AI Experiments: An Open Letter
We call on all AI labs to immediately pause for at least 6 months the training of AI systems more powerful than GPT-4.
https://futureoflife.org/open-letter/pa ... periments/
Varmasti noille ajatuksille on sijaa, ei tekoälyn kehityksen kanssa pitäisi ryntäillä, mutta millä sitä voi hallita. Onko olemassa jokin käytännöllinen ratkaisu.
Maffer
Viestit: 22631
Liittynyt: Elo 20, 2008 17 : 32
Viesti:

Re: Tulevat vuodet tekoälyn kanssa

Viesti Kirjoittaja Maffer »

On, laskutetaan hupikäytöstä niin maksimit kuin ikinä kehtaa. Nämä eivät ole ilmaisia lounaita eivätkä sellaiseksi päädykään. Jos ny katsotte vaikka ChatGPT:n julkisesta käytöstä tällä hetkellä lafkan antamaa selostusta niin ilmaiskäyttö on tietenkin mallin kouluttamista paremmaksi ja jo nyt ruuhka-ajan (nopeasta) käytöstä joutuu siis maksamaan.
Guzzi
Viestit: 50
Liittynyt: Tammi 15, 2004 14 : 38

Re: Tulevat vuodet tekoälyn kanssa

Viesti Kirjoittaja Guzzi »

Tekoälyn tauolle laittaminen taitaa olla Muskin idea, jos on itse pudonnut terävimmästä kärjestä.
Sama juttu Putinilla kun haluaa tulitaukoa, että kerkiäisi järjestelemään omat joukkonsa.
Maffer
Viestit: 22631
Liittynyt: Elo 20, 2008 17 : 32
Viesti:

Re: Tulevat vuodet tekoälyn kanssa

Viesti Kirjoittaja Maffer »

Voi olla tai ei. Mediaa tästä voisi enemmän syyttää kun mitä voidaan olettaa sellaisesta journalismista mikä liioittelee aivan kaikkea? Nytkin ihmisiä peloteltiin tappiin saakka sähköpulasta, aina on joka viikko talvella kuulemma eeppisen luokan lumihelvettikaaos ja kesällä hellepommikupoli.

Aikalisä olisi ihan paikallaan.
hkoskenv
Viestit: 4483
Liittynyt: Elo 15, 2010 13 : 19

Re: Tulevat vuodet tekoälyn kanssa

Viesti Kirjoittaja hkoskenv »

Maffer kirjoitti: Maalis 30, 2023 10 : 34 On, laskutetaan hupikäytöstä niin maksimit kuin ikinä kehtaa. Nämä eivät ole ilmaisia lounaita eivätkä sellaiseksi päädykään. Jos ny katsotte vaikka ChatGPT:n julkisesta käytöstä tällä hetkellä lafkan antamaa selostusta niin ilmaiskäyttö on tietenkin mallin kouluttamista paremmaksi ja jo nyt ruuhka-ajan (nopeasta) käytöstä joutuu siis maksamaan.
Ei tuo ole realistinen ratkaisu. Jos yrität kehittää tekoälyä ja laitat sen maksulliseksi, joku muu tekee sen ilmaiseksi käyttäjälleen, ja sinun firmasi menee nurin, jos se ei sitten ole jokin salainen ja suljettu projekti, jolla on omat rahoittajat. Käytännössä tietenkin vastine maksetaan epäsuorasti, esimerkiksi tietojen luovuttamisella tai mainossaastalle altistumalle, mutta massat maksavat tietoteknisistä palveluistaan mieluummin epäsuorasti kuin kuukausittaisena tai käytön mukaan veloitettuna. Jos joku puolue alkaa kieltämään kehitystä lakiteitse, se saa äkkiä maineen konservatiivisena kaikenkieltäjänä ja/tai ahneena rahastajana ja menettää asemiaan (jos ei ole ennestään konservatiivinen kaikenkieltäjäpuolue). Ja jos kielto menee jossain maassa läpi, muut, jotka sallivat tekoälyn kehityksen tai tekevät sen valtion projekteina, menevät taloudellisesti ja teknisesti oikealta ja vasemmalta ohi.

En minä näe mitään realistista keinoa hidastaa tekoälyn kehitystä ja käyttöön ottoa sekä viihteessä että teollisuudessa ja hallinnoissa. Konservatiivit maalaavat kauhuskenaarioita ja yrittävät kampittaa kehitystä, niin kuin aina ennenkin uusien keksintöjen kanssa, mutta ennen pitkää se tehdään mikä voidaan, koska voidaan, ja haittoja aletaan ratkoa sitten kun niitä ilmenee.
Hannu
hkoskenv
Viestit: 4483
Liittynyt: Elo 15, 2010 13 : 19

Re: Tulevat vuodet tekoälyn kanssa

Viesti Kirjoittaja hkoskenv »

temama kirjoitti: Maalis 28, 2023 22 : 31 Vedät Hannu nyt mutkia huikkasen suoriksi. Ymmärrän kyllä pointtisi, mutta siinä vaiheessa kun ensimmäiset uutiskuvat paljastuvat feikeiksi, niin hulabaloo on valmis! Silloin lähestytään tilannetta, jolloin kuvan arvo journalistisessa mielessä laskee nollaan. Kukaan ei voi olla varma mitä feikkiä tulevaisuudessa tulee, uskottavuus kärsii.

Tähän mennessä uutiskuvia on käytetty usein kirjoitetun juttujen todisteena. Ne ikäänkuin vahvistavat uutisen todeksi. Lihaa&verta luiden ympärille!
Tuohan on toteutunut jo vuosikymmeniä sitten. Ei siihen mitään tekoälyä tarvita, valehtelevan apinan äly riittää hyvin.
Eihän tässä kohta olla kaukana tilanteessa jossa tekoäly kirjoittaa uutisen ja vielä kuvittaakin sen!!?? Toimittajan tehtäväksi jää jutun oikolukeminen, mahdollinen korjaaminen ja hyväksyminen.
Ei varmaan ollakaan. Sama homma on käynnissä monilla muillakin aloilla. Moni asiantuntijaon jos aanut väistyä tekoälyjen tieltä ja homma vain kiihtyy jatkossa, kun älyt kehittyvät. Liike-elämä on ikuista rakennemuutosta.

Teollisuuden tekoäly ei ole mikään hassu keskustelubotti, vaan se toimii niin, että arkiset ohjelmat osaavat säätää automaattisesti parametrit oikeiksi. Ei tarvita enää insinöörejä ja diplomisellaisia, jotka ymmärtävät ongelman, sen matemaattisen ratkaisun ja tietokoneohjelman temput, vaan joku datanomi voi syöttää luvut taulukkoon, painaa nappia "ratkaise" ja sitten nappia "tulosta raportti". Vaikka vinkuintiassa riisikupillisen päiväpalkalla. Se on jyrännyt 90-luvulta alkaen.
Koska nykyään ollaan niin kehittyneitä, niin ei voi olla ylivoimaista kehittää jotakin systeemiä millä todennetaan audio/ visuaalinen materiaali aidoksi!
Se ei ole ollenkaan tekninen ongelma. Se on kulttuurinen ja yhteiskunnallinen ongelma. Meillä on paljon kehityksen kelkasta pudonneita tai muuten systeemille katkeroituneita ihmisiä, jotka eivät luota yhteiskuntaan ja sen toimijoihin ja heidän tekniikkaansa. Minkä tahansa tekniikan voi mitätöidä sanomalla, että se on liskoihmisten propagandatorvi, jolla manipuloidaan ihmisiä. Se on falsifioimaton väite, jota mikään teknilogia tai looginen todistelu ei voi osoittaa vääräksi. Sellaisen ihmisen pitäisi saada kokemuksia siitä, että yhteiskunta toimii reilusti, että hän voisi alkaa taas rakentaa luottamusta. Mutta se ei kiinnosta ketään. Valtaeliitti ratkoo ongelmaa lisäämällä poliiseja, vartijoita, valvontaa ja heille uusia oikeuksia, mikä tietenkin lisää epäluottamusta ja kapinamielialaa. Ja toisinajattelijoiden johtajat lietsovat tarkoituksella epäluottamusta ja vihaa ja toivovat voivansa käyttää suuttuneita massoja omissa valtapyrkimyksissään joko populistisen poliitiikan tai suoranaisten laittomuuksien kautta.
Hannu
Maffer
Viestit: 22631
Liittynyt: Elo 20, 2008 17 : 32
Viesti:

Re: Tulevat vuodet tekoälyn kanssa

Viesti Kirjoittaja Maffer »

Kuules Hannu, esim. Midjourneystä joudut maksamaan ihan kunnolla / kk jos haluat pitää kuvasi privaattina ja järkevässä odotusajassa Discord-botin kanssa. Maksun summalla saat hankkia melkoisen määrän vaikkapa suoratoistosubia tai Adoben LR subeja.

Sama juttu ChatGPT, jo nyt kokeiluvaiheessa nopea vastaus milloin tahansa maksaa tuplasti netfliksin kk-maksun verran. Ota ny selvää ennen avautumisia. Tämä on onneksi aivan selvä peli ettei näistä mitään kansanhuvia tältä kantilta tule.

--EDIT:
ChatGPT ehti jo vuotamaan kuin seula:
https://www.securityweek.com/chatgpt-da ... loitation/
hkoskenv
Viestit: 4483
Liittynyt: Elo 15, 2010 13 : 19

Re: Tulevat vuodet tekoälyn kanssa

Viesti Kirjoittaja hkoskenv »

Maffer kirjoitti: Maalis 30, 2023 17 : 35 Kuules Hannu, esim. Midjourneystä joudut maksamaan ihan kunnolla / kk jos haluat pitää kuvasi privaattina ja järkevässä odotusajassa Discord-botin kanssa. Maksun summalla saat hankkia melkoisen määrän vaikkapa suoratoistosubia tai Adoben LR subeja.

Sama juttu ChatGPT, jo nyt kokeiluvaiheessa nopea vastaus milloin tahansa maksaa tuplasti netfliksin kk-maksun verran. Ota ny selvää ennen avautumisia. Tämä on onneksi aivan selvä peli ettei näistä mitään kansanhuvia tältä kantilta tule.
Varmaan nuo palvelut jakautuvat kalliisiin laatutuotteisiin rikkaille ja ammattilaisille ja halvempaan kuraan, joka riittää 99.999 %:lle. Ja sitten tietysti firmoille tulee räätälöityjä ammattilaispalveluja. Ja niin kuin aina, halpa krääsä rahvaalle on se isoin bisnes. Veikkaan, että noilla voi kupata aika kauan ihmisiltä rahanarvoisia tietoja tai immateriaalioikeuksia ja koplata jonkinlaisiin mainospuliveivauksiin, joilla ne voidaan jakaa ilmaiseksi.
Hannu
temama
Viestit: 10648
Liittynyt: Maalis 13, 2008 9 : 12

ChatGPT keskustelut johti itsemurhaan!

Viesti Kirjoittaja temama »

Voi, voi.

Kaveri jutteli viikkoja chatbottisovelluksen kanssa, ja päätyi lopulta itsemurhaan.

https://www.tivi.fi/uutiset/tekoalyn-ka ... 2bcc64e2ce

The Brussels Timesin mukaan kolmikymppisellä miehellä oli puoliso ja kaksi pientä lasta. Mies oli ahdistunut ympäristön tilasta ja ilmastonmuutoksesta noin kaksi vuotta aiemmin. Leski kuitenkin uskoo, että mies olisi yhä elossa ilman chatbotin kanssa käytyjä keskusteluja. Perhe on puhunut aiheesta Belgian digitalisaatiosta vastaavan valtiosihteerin Mathieu Michelin kanssa.
Elämä on valokuvaajan parasta aikaa! Vîta est tempus optimum homini
habannaama
Viestit: 5410
Liittynyt: Helmi 12, 2008 21 : 35

Re: ChatGPT keskustelut johti itsemurhaan!

Viesti Kirjoittaja habannaama »

temama kirjoitti: Maalis 30, 2023 23 : 47 Voi, voi.

Kaveri jutteli viikkoja chatbottisovelluksen kanssa, ja päätyi lopulta itsemurhaan.

https://www.tivi.fi/uutiset/tekoalyn-ka ... 2bcc64e2ce

The Brussels Timesin mukaan kolmikymppisellä miehellä oli puoliso ja kaksi pientä lasta. Mies oli ahdistunut ympäristön tilasta ja ilmastonmuutoksesta noin kaksi vuotta aiemmin. Leski kuitenkin uskoo, että mies olisi yhä elossa ilman chatbotin kanssa käytyjä keskusteluja. Perhe on puhunut aiheesta Belgian digitalisaatiosta vastaavan valtiosihteerin Mathieu Michelin kanssa.
Miten minusta tuntuu, että kyseinen yksilö, jolla puoliso ja kaksi pientä lasta (tässä kohtaa ajattelen, että focus luulisi olevan vähintään omissa lapsissa) ja taustalla jo aiempaa ahdistusta, olisi päätynyt itsemurhaan joka tapauksessa jossain vaiheessa, ilman chatbottiakin.

Ainahan sitä voi syyttää jotain muuta ja tässä kohtaa tekoälyä, mutta eiköhän nyt se ongelma olisi löytynyt ihan sieltä peiliin katsomalla.
Miksi ajaa BMW:llä, kun voi lentää LSD:llä.
MattiH
Site Admin
Viestit: 6388
Liittynyt: Tammi 08, 2003 20 : 57
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Tulevat vuodet tekoälyn kanssa

Viesti Kirjoittaja MattiH »

Maffer kirjoitti: Maalis 30, 2023 17 : 35 Kuules Hannu, esim. Midjourneystä joudut maksamaan ihan kunnolla / kk jos haluat pitää kuvasi privaattina ja järkevässä odotusajassa Discord-botin kanssa. Maksun summalla saat hankkia melkoisen määrän vaikkapa suoratoistosubia tai Adoben LR subeja.

Sama juttu ChatGPT, jo nyt kokeiluvaiheessa nopea vastaus milloin tahansa maksaa tuplasti netfliksin kk-maksun verran. Ota ny selvää ennen avautumisia. Tämä on onneksi aivan selvä peli ettei näistä mitään kansanhuvia tältä kantilta tule.

--EDIT:
ChatGPT ehti jo vuotamaan kuin seula:
https://www.securityweek.com/chatgpt-da ... loitation/
Midjourneyn ilmainen versio ei vielä kata uutta tässä kuussa ilmestynyttä V5-versiota, joka on paljon parempi kuin edellinen.
Ja ilmaisella versiolla voi kuukaudessa kaiketi generoida luokkaa 25 kuvaa, Free Trial. (Päivitys: jaha, tämä on lopetettu!)
Sitten $12,5 per kk, Basic Plan, ehkä 100 kuvaa.
Sitten $37 per kk, Standard Plan, ehkä 500 kuvaa. Mutta voi ottaa relax-moodin (ei rajoituksia), kuvat valmistuvat ehkä vähän hitaammin.
Sitten $67 per kk. Pro Plan, ehkä 1000 kuvaa. Relax-moodin lisäksi kuvat saa ihan oikeasti privaateiksi (eli muut eivät näe).
(nämä ovat siis noin-arvioita...)

Eri asia sitten, tekeekö tällä mitään. Hauskaa on ainakin ollut. Mutta nyt sitten: entä sitten? Vaikka kuvat ovat hyper-realistisia, niin ei niitä kyllä oikein valokuviksi voi sanoa. Mutta hämmästyttää, mitä kaikkea ihan lyhyelläkin tekstipromptilla voi tehdä. Ja mitä syntyy seuraavissa versioissa?

Kuuntelin vähän aikaa chattia, jossa kehittäjät kertoivat MJ:sta. Tuli vähän sellainen olo, että resursseja ei ole paljon. Siis kehittäjiä. En ehtinyt kuunnella kauaa. Mutta esim. free trial oli tuottanut ongelmia, kun kymmennet tuhannet kiinalaiset kirjautuivat yhtaikaa käyttämään free trialia. Ym. V6 on kuulemma jo aika valmis, kaiketi lähinnä korjauksia. V7 sitten kaikenlaista uutta.

Midjourney eroaa ns. paremmista kuvantekokoneista siinä, että sitä ei voi yksittäinen käyttäjä ns. opettaa. Eli tehdä jostain mallia, jota käyttää kaikenlaisissa muissa yhteyksissä (vrt. esim. Stable Diffusion). Ja kerran tehtyyn kuvaan ei voi tarkasti tehdä mitään muutoksia. Eli poistaa tai lisätä jotain niin että kuva olisi muuten samanlainen. Tämän voi tehdä tietenkin kuvankäsittelyssä.

Pieni päivitys. Itse en laittaisi julkiseksi - luvankaan kanssa - lapsesta tunnistettavaa kuvaa. Ainakin nyt ajattelen niin. Jokainen päättää tietenkin oman kantansa itse. En ainakaan allaoleva kuvaa julkistaisi. Mutta AI:n kanssa ei ole näitä ongelmia. Olen yrittänyt kuvassa Helsinkiä taustaksi. Kaiken lisäksi näitä kuvia voi luoda eri variaatioina ihan määrättömästi. Yhdellä napin painalluksella.

-- tekijänoikeusasiat AI:n osalta ovat täysin sekaisin. Nyt ollaan kaiketi sitä mieltä, että suoraan AI:n tekemää kuvaa (tekstipromptista ja/tai oma kuva lisänä) ei koske minkäänlainen tekijänoikeus. Mutta jos tekijä on kuvankäsittelyssä jotain kuvaan tehnyt, niin sitten arvioidaan tilanne uudestaan. ----

Klikkaa kuva isommaksi, jos kiinostaa. Tässä olen käyttänyt oletuskuvasuhdetta eli --ar 1:1 Kuvasuhteen voi määrittä Midjourney V5:ssa aika vapaasti. Sattuneesta syystä olen käyttänyt myös --ar 16:9 1024 x 1024 kasvatin PS:ssa 1400 x 1400

Kuva
Maffer
Viestit: 22631
Liittynyt: Elo 20, 2008 17 : 32
Viesti:

Re: Tulevat vuodet tekoälyn kanssa

Viesti Kirjoittaja Maffer »

Midjourneyssä et saa käyttää kaupallisesti kuvaa kuin tietyssä maksuplanissä. Sen verran siis oikeuksia on kerrottu. Kysymyksesi on tosiaan hyvä - Tekeekö tällä mitään? Valokuvana ei ja kuvat tulisi saada suoraan vektorina muutenkin grafiikan osalta. Nyt manuaalinen konversio ja tuunaus vie melkein saman verran kuin itse piirtäminen. Valokuvien resoluutio on aneeminen ja sisöllössä edelleen naurettavuuksia ja epäjatkuvuuksia jos kunnollisia detaileja yrittää luoda.

Se mihin duunissa ollaan käytetty, niin leiskan kuvitukseen uusiin projekteihin esim. ChatGPT:llä saa hyviä Midjourney skriptejä BTW kun kuvaa tarpeen sinne.
MattiH
Site Admin
Viestit: 6388
Liittynyt: Tammi 08, 2003 20 : 57
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Tulevat vuodet tekoälyn kanssa

Viesti Kirjoittaja MattiH »

Maffer kirjoitti: Maalis 31, 2023 12 : 07 Midjourneyssä et saa käyttää kaupallisesti kuvaa kuin tietyssä maksuplanissä. Sen verran siis oikeuksia on kerrottu. Kysymyksesi on tosiaan hyvä - Tekeekö tällä mitään? Valokuvana ei ja kuvat tulisi saada suoraan vektorina muutenkin grafiikan osalta. Nyt manuaalinen konversio ja tuunaus vie melkein saman verran kuin itse piirtäminen. Valokuvien resoluutio on aneeminen ja sisöllössä edelleen naurettavuuksia ja epäjatkuvuuksia jos kunnollisia detaileja yrittää luoda.

Se mihin duunissa ollaan käytetty, niin leiskan kuvitukseen uusiin projekteihin esim. ChatGPT:llä saa hyviä Midjourney skriptejä BTW kun kuvaa tarpeen sinne.
Olen välillä oikaissut ja käyttänyt ChatGPT:ä Midjourneyyn. Kokeilumielessä pitkistä - sivunkin mittaisista teksteistä - on suoraan editoimatta syntynyt ihan ällistyttäviä kuvia. Edelleen ihmetyttää ja kauhistuttaa se, että missä ollaan vuoden päästä?
Maffer
Viestit: 22631
Liittynyt: Elo 20, 2008 17 : 32
Viesti:

Re: Tulevat vuodet tekoälyn kanssa

Viesti Kirjoittaja Maffer »

Jaa a. Omaa soppaansa hämmentää Adoben Firefly. Siinähän idea on myös se, et voit varioida jo luodun kuva yksittäisiä osia muokkaustyökaluilla. Adobe siiis hyödyntää yhtälössä sitä mikä muilta puuttuu eli jälkisäätö.
MattiH
Site Admin
Viestit: 6388
Liittynyt: Tammi 08, 2003 20 : 57
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Tulevat vuodet tekoälyn kanssa

Viesti Kirjoittaja MattiH »

Maffer kirjoitti: Maalis 31, 2023 12 : 23 Jaa a. Omaa soppaansa hämmentää Adoben Firefly. Siinähän idea on myös se, et voit varioida jo luodun kuva yksittäisiä osia muokkaustyökaluilla. Adobe siiis hyödyntää yhtälössä sitä mikä muilta puuttuu eli jälkisäätö.
En taida olla kovin korkealla jonotuslistalla Fireflyn betaan. Mutta sillä generoidut kuvat häviävät kyllä 0-10 vs. Midjourney v5. Valokuvissa. Mutta Adobe ei olekaan ns. varastanut muiden kuvia Fireflyn kouluttamiseen. Voihan olla, että moni AI-kuvien generointifirma on isoissa ongelmissa, jos oikeusjutuista tulee niille kielteisiä päätöksiä.

Kuulostaa vähän oudolta, että kenen tahansa ottamaa kuvaa käytetään vapaasti AI:n koulimiseen.
Maffer
Viestit: 22631
Liittynyt: Elo 20, 2008 17 : 32
Viesti:

Re: Tulevat vuodet tekoälyn kanssa

Viesti Kirjoittaja Maffer »

Niin kuulostaa ja se on täysin väärin. Kuvatkoot itse tai maksakoot.
talonherra
Viestit: 1349
Liittynyt: Heinä 16, 2014 23 : 10

Re: Tulevat vuodet tekoälyn kanssa

Viesti Kirjoittaja talonherra »

Ei mee kauaa että Skynet ottaa vallan....🤣🤔
Instagram: jani.honkala
Flickr: Jani Honkala
temama
Viestit: 10648
Liittynyt: Maalis 13, 2008 9 : 12

Re: Tulevat vuodet tekoälyn kanssa

Viesti Kirjoittaja temama »

Maffer kirjoitti: Maalis 31, 2023 13 : 04 Niin kuulostaa ja se on täysin väärin. Kuvatkoot itse tai maksakoot.
Näin on!!

Nyt nää tekoäly yhtiöt pyrkii käyttämään tilaisuutta hyväkseen, ja käyttää ns. "Ilmaista" materiaali hyväkseen niin kauan kuin se on laillisesti mahdollista. Kauan ei tule olemaan.

Just luin uutisen jossa kerrottiin kuinka OpenAI on käyttänyt afrikkalaista orjatyövoimaa härskisti hyväkseen ja pistänyt ne seulomaan kuvottavaa materiaalia 24/7 jollain 1-2€ tuntiriksalla;

https://time.com/6247678/openai-chatgpt-kenya-workers/

Toivottavasti tästä nousee iso haloo.
Elämä on valokuvaajan parasta aikaa! Vîta est tempus optimum homini
mattimi
Viestit: 868
Liittynyt: Elo 27, 2003 16 : 14
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: Tulevat vuodet tekoälyn kanssa

Viesti Kirjoittaja mattimi »

Monelle yhtiölle ilmainen materiaali ja tähän liittyvät tekijänoikeudet ei ole kovin suuri ongelma. Google , facebook ja kumppanit on kerännyt käyttäjiltään vuosia materiaalia, jota he ovat suostuneet antamaan vastineeksi sovellusten käyttöoikeudesta.

Näiden opetettujen tekoälyjen soveltamisessa on toinen suuri ongelma: mallien jatkuva päivittäminen ajankohtaisella tiedolla. Aika vähän on yhteiskunnassa asioita jotka toimivat kunnolla pelkän historiatiedon varassa. Ajatelkaa vaikka itseohjaavaa autoa, jota ohjattaisiin opetetun tekoälyn avulla. Jos liikenneympäristöön tulee muutos, tekoäly ei tiedä siitä mitään.

Kysyin automyyjältä jokin aika sitten, miten navigaattorin kartta päivitetään. Vastaus oli: HÄH? Ei edes ymmärtänyt kysymystä. Ehkä nyt saa jo navigaattorit päivitettyä. En tiedä.
Vastaa Viestiin