Taidamme keskustella aika eri lähtökohdista.
kutnt kirjoitti:
Pieni epävarmuus tehtyjen omien kalliiden ja hankalammin kuljeteltavien laitteiden ratkaisevasta paremmuudesta on iskenyt. Se hiertää alitajunnassa ja sen kanssa on vaikea elää. Tarvitaan oikein vertaistukea ja Aalto yliopiston lisätodisteluja, jotta tämä sinänsä normaalille ihmiselle selvä asia saataisiin todisteltua oikein virallisesti.
Tarjosin tuossa lähdeviitteeksi halukkaille Suomessa tehdyn valokuvauksen alan väitöskirjan, jonka eräänä keskeisenä teemana on valokuvan laatu. Yhtenä asiana tutkitaan esimerkiksi erottelukykyä ja sen saavuttamista erilaisilla valokuvaformaateilla.
Sen sijaan, että kääntäisit keskustelun keskustelijoihin, voit tutkia lähdettä tai halutessasi et.
kutnt kirjoitti:
Samanaikaisesti ainakin kaikkien ammatikseen työskentelevän tulisi koko ajan muistaa kustannusten hallinta. Rahaa pyrkii tulemaan luontokuvauksesta ja monesti myös muustakin kuvaustoiminnasta yhä vähemmän ja yhä harvemmin. Tästä syystä ei ole yhdentekevää miten paljon rahaa on kiinni tuotantovälineissä ja miten paljon niiden jatkuva päivittäminen maksaa.
Tähän voi vastata vain yhdellä tavalla. Mieti, mikä on rahoittajille riittävän hyvä? Riittääkö niille 70–80%?
Henkilökohtaisesti en ole päivittänyt mitään olemassa olevaa kameraa tai objektiivia yli 4 vuoteen. Kehitys on yksinkertaisesti ollut liian pientä sinä aikana.
kutnt kirjoitti:
Koska kaikki on kerralla mukana, voidaan katsoa se sopiva valaistus ja tehdä kaikki yhdellä reissulla eikä useita käyntejä tarvita. Nyt puhutaan jo tuottavuudesta. Jos sekään ei kiinnosta niin sitten vain entiseen malliin.
Tekemisen laatu vaikuttaa tuottavuuteen. Jos yrität tehdä kaiken kerralla yhteen auringonlaskuun, tulee paljon tasalaatuista ja vähän huippua.