Toiminimen perustaminen - lyhyesti

Mikä tahansa kuvaukseen liittyvä, häät, koulukuvaukset, tekijänoikeudet, kuvaajan/kuvattavan oikeudet jne. jne.
Cuntonen
Viestit: 466
Liittynyt: Loka 27, 2010 11 : 38
Paikkakunta: Helsinki

Toiminimen perustaminen - lyhyesti

Viesti Kirjoittaja Cuntonen »

Hei!

Olisin innostunut perustamaan itselleni toiminimen täysipäiväisen työn rinnalle. Toiminimi tulisi lähinnä satunnaisia keikkakuvauksia ja toimeksiantoja varten viralliatamaan hommaa.

Olisiko jollain juuri asiaan lähiaikoina vihkiytyneellä antaa vinkkejä miten asiassa tulisi edetä. Yrityksen perustamisesta, pankkipalveluihin,vakuutuksiin ja verojen maksamiseen liittyen. Kunnianhimoisena tavoitteena olisi suoriutua kirjapidosta itse.

En kaipaa vastaväitteitä jossa ammutaan alas sillä kuinka kovaa kilpailu on harrastajien pilatessa markkinat etc. Vakiintunutta asiakaskuntaa on jo ja portfolio pursuaa yli.

Kaikenlaiset vinkit ja linkit ovat eduksi, kiitos. Tiedän, että täällä on osaajia ja ystävällistä porukkaa.
Joka suljintaan säästää, se kameraansa vihaa..
Cloudcity. Uuden ajan pilvipalvelu.
Munt
Viestit: 9998
Liittynyt: Joulu 31, 2008 3 : 23

Viesti Kirjoittaja Munt »

Liiketoiminnan aloittaminen ei ole ihan noin yksinkertaista, että pyydetään palstalta parhaat vinkit.

Ihan ekaksi googlettaisin kaiken mitä eteen tulee. Kaikki papereista, veroista, YEL vakuutuksista yms etukäteen.
Toiseksi kysyisin TE-keskukselta infoa ja avitusta yrityksen perustamiseen liittyen. Siellä voi olla oikeaa ammattitaitoa. Sitten googlettaisin lisää.
Kolmanneksi miettisin olisiko jotakin kevyempää vaihtoehtoa, kuten osuuskunta tai hommat freelancerina.
Lopuksi, mikäli valintasi on toiminimi, niin sitten anna mennä vaan. Saat ohjeet niihin pankkiasioihin yms paremmin TE-keskuksesta tai joltakin oikealta asiantuntijalta, kuin täältä palstalta. Täällä kannattaa ehkä kysyä asioita tarkemmin, kuten "miten vähennetään kalustoa verotuksessa sujuvasti" tai jotain sellaista... Täältä nimittäin on ihan turha kysyä laajoja neuvoja liittyen koko toimialan hallintaan, koska asioita joutuu aina selvittämään sitä mukaa, kun niitä tulee eteen.

..
Aegean
Viestit: 414
Liittynyt: Joulu 02, 2012 18 : 08

Viesti Kirjoittaja Aegean »

Googleta vaikka "toiminimen perustaminen" ja käy vaikka paikkakuntasi yrityskeskuksen tms. pakeilla.

Miksi ihmeessä haluat suoriutua kirjanpidostasi itse? Otahan nyt asioista (kuten kirjanpidon hinta) ensin selvää, ennenkuin tuommottii juttuja menet mielessäsi lukitsemaan... :-) On muuten yllättävänkin edullista.
Bansku81
Viestit: 1069
Liittynyt: Touko 05, 2010 20 : 58
Paikkakunta: Rauma
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Bansku81 »

Meinasin itsekkin mainita tuosta kirjanpitäjän hinnasta. Hiukan se riippuu kunnasta ja esim. kuittien määristä, mutta tapauksessasi hinta on todennäköisesti muutaman kympin kuukaudessa. Ja hyvä kirjanpitäjä auttaa sitten verojen ym. laskemisessa.

Eihän tuon toiminimen perustaminen sinällään kovin erikoinen projekti ole. Muistaa hoitaa vain velvollisuutensa tilinpäätökset, verot jne.

Jos liikevaihtoa alkaa tulemaan paljon kannattanee harkita myös Oy:n perustamista niin ei tarvitse maksaa veroja ihan niin hirveästi kuin kahdesta ansiotulosta, kun voi kikkailla osinkojen kanssa. Mutta tuo vaihtoehto taitaa olla liian raskas tarkoitukseesi.
Sony:A77ll, A37,A550, SAL70400G, SAL35f18, SAL1650F28
Tamron:17-50mmf2.8XRDiII,90mmf/2.8 Di Macro
Sigma 10-20f3.5, 50mmF1.4 EX
Cuntonen
Viestit: 466
Liittynyt: Loka 27, 2010 11 : 38
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Cuntonen »

Huomenta!

No siinähän tuli jo paljon hyviä vinkkejä, jotka oli vaan naamioitu kommentein: "et saa täältä mitään apua". No tämä on hyvin tyypillistä suomalaista foorumikeskustelua ja varsinkin aloituksessa lynkataan alas.

Oma järki sanoo sen että myös tämä palsta voi hyvällä tuurilla löytyä myös Googlettamalla koten ompahan tässä sitten toiselle noviisille myös apua.

Koska tosiaan yrityksen perustamisen idea on ihan alkutekijöissä, niin ajattelin, että täältä saisi niitä vinkkejä mihin tulisi focusoida heti aluksi. Kuten varmasti kaikki yrityksen perustaneet tietää niin aluksi kaikki tuntuu hyvinkin hankalalta ja ei tiedä mistä oikein aloittaisi.
Joka suljintaan säästää, se kameraansa vihaa..
jullivaari
Viestit: 16
Liittynyt: Syys 27, 2007 10 : 30

Viesti Kirjoittaja jullivaari »

Rohkeesti vaan!
Kunnan elinkeinoasiamies, vai mikälie neuvoo
Starttirahan mahdollisuus ennen perustamista
Kirjanpito itse tehtynä pakottaa opettelemaan
Laajasti toimialoja, niin saa laskuttaa kaikista tekemistään ei-palkkatöistä
Muista maksaa verot ja eläke, jos satut pääsemään ansioille.
Määkin määkin. Määki sääkin...
Itse olen juuri niitä k*sipääharrastajia, jotka syö ammattilaisten leivän...
Hyvä kalusto tullu maksuun ja tienistiäkin kymmenenä toiminimivuotena
tehodia
Viestit: 1085
Liittynyt: Touko 15, 2008 12 : 11

Viesti Kirjoittaja tehodia »

Tuolla on aika paljon perustietoa:

http://www.yrityssuomi.fi

https://www.yrityssuomi.fi/fi/selkosisalto

Ei kannata unohtaa, että verottaja on myös yksi hyvä tietolähde. Tieto on ilmaista, ja verottajalla on velvollisuus neuvoa omaan alaansa kuuluvissa asioissa.
Cuntonen
Viestit: 466
Liittynyt: Loka 27, 2010 11 : 38
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Cuntonen »

Kiitos avuista, nämä tiedot vahvistaa sitä omaa käsitystä siitä mihin on ryhtymässä ja mitä tulisi tietää.

Aina kun aloittaa jotain uutta, niin on vaikea tietää mitkä ovat ne oleellisimman asiat mihin tulisi keskittyä, jotta välttäsi ns. hukkatyön/ - vaivan. Sitä vartenhan me ihmiset ollaan, että autetaan toisiamme jos mahdollista.

Suomalaiset tuntuvat olevan usein sellasta kansaa, että nautinto tulee siitä kun voi eliminoida toisen onnen ja yrittämisen oman egonsa kasvattamiseksi. Tähän hukataan valtavasti energiaa, sen sijaa, että voisi oikeasti edistää asioita. Lopulta kuitenkin asiat pitää vaan hoitaa.
Joka suljintaan säästää, se kameraansa vihaa..
PaPo
Viestit: 149
Liittynyt: Syys 23, 2013 15 : 37

Viesti Kirjoittaja PaPo »

Hyvä, että kysyt neuvoa, fiksu se on, joka yrittää oppia muilta.

Toiminimi on se kevyt vaihtoehto yritysmuodoista eli saat itsellesi toiminimen yksinkertaisesti rekisteröitymällä. Jos liikevaihtosi pysyy alle 8500 euron vuodessa, liiketoimintasi pysyy arvonlisäverottomana. (Tarkista summat, en ole katsonut, onko vuonna 2014 tullut jotain uusia rajoja).

Osakeyhtiö vaatii aikamoisen alkupääoman, joten se lienee epäkäytännöllinen muoto pienelle, yhden hengen yritykselle.

Kirjanpito lienee tuossa alkuvaiheessa melko yksinkertaista, mutta jos haluat hyödyntää verovähennyksiä, siihen on ehkä hyvä kysyä neuvoa kirjanpitäjältä.
Bansku81
Viestit: 1069
Liittynyt: Touko 05, 2010 20 : 58
Paikkakunta: Rauma
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Bansku81 »

Toiminimeä perustaessa ei kannata myöskään rajata toimialueekseen vain valokuvausta vaan esim. tyyliin: "Laillinen liiketoiminta Suomessa" jotta voi sitten samalla toiminimellä touhuta jotain muutakin bisnestä jos tulee hyviä rahanteko visioita.
Sony:A77ll, A37,A550, SAL70400G, SAL35f18, SAL1650F28
Tamron:17-50mmf2.8XRDiII,90mmf/2.8 Di Macro
Sigma 10-20f3.5, 50mmF1.4 EX
Cuntonen
Viestit: 466
Liittynyt: Loka 27, 2010 11 : 38
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Cuntonen »

Kiitos, tämä oli juuri sellainen HYVÄ vinkki. Kuulin tuon saman myös eräältä ystävältäni..=)!
Bansku81 kirjoitti:Toiminimeä perustaessa ei kannata myöskään rajata toimialueekseen vain valokuvausta vaan esim. tyyliin: "Laillinen liiketoiminta Suomessa" jotta voi sitten samalla toiminimellä touhuta jotain muutakin bisnestä jos tulee hyviä rahanteko visioita.
Joka suljintaan säästää, se kameraansa vihaa..
baader
Viestit: 255
Liittynyt: Heinä 31, 2008 14 : 27
Paikkakunta: Aura

Viesti Kirjoittaja baader »

Kalustoa hankkiessa kannattaa huomioida, kuinka tekee poistot.

Esimerkiksi tietokone kannattaa hankkia osina, koska pienemmät hankinnat saa poistaa kokonaisuudessaan hankintavuonna, ja investoinnit vain osittain ja pidemmän ajan kuluessa. Samoin uskoisin että objektiivit menevät pienhankintoina mutta kokonainen kamerasetti taas investointina.

Kannattaa harkita myös laitteiston vuokraamista/leasingia.

Tuolla esim hyvää asiaa:

http://www.veronmaksajat.fi/Veroilmoitu ... oilmoitus/
-Clubs are for seals-
Munt
Viestit: 9998
Liittynyt: Joulu 31, 2008 3 : 23

Viesti Kirjoittaja Munt »

Nyt alkaa tulla niitä huonoja neuvojakin.
Kannattaa ihan oikeasti hankkia nyt muutama perusopas ja lukea ne tarkasti läpi. Niistä selviää oikeat tiedot alv rajoista yms ja asiantuntijat voi neuvoa enemmän vähennyksistä ja sellaisesta.

Kirjanpidon voi tehdä myös puolivalmiiksi siten, että järjestät sen loogisesti ja hyvin. Hintaa sille tulee muutama kymppi kuussa ja kirjanpitäjä laskee puolestasi alvit ja jättää verottajalle valvontailmoitukset yms omalla ohjelmallaan, jolloin homma toimii.
Nimittäin ensimmäinen asia, jota yrittäjäksi ryhtyvä haluaa opetella ei ole eri ostojen ja kulujen tiliöinti tai eri hankintojen vähennyskelpoisuus ja ostojen määrillä kikkailu.

Unohda nyt kaikki ja lue ensin ne materiaalit, joita asiantuntijat suositelevat. Tässä on edessä viikkojen oppimisprosessi, ei kannata aloittaa kylmiltään lukematta asioista etukäteen mitään. Eikä kannata uskoa jokaista saamaansa neuvoa, kun osa niistä on täysin vääriä. Siksi tämä palsta ei ole oikea paikka yrityksen perustamiseen. Jo pelkästään otsikko "Toiminimen perustaminen - lyhyesti" hymyilyttää, jos on enemmän yrittämistä harrastanut kaveri kyseessä... ;)

..
Bansku81
Viestit: 1069
Liittynyt: Touko 05, 2010 20 : 58
Paikkakunta: Rauma
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Bansku81 »

Muntin kanssa samaa mieltä siitä että tietoa kannattaa hankkia viralliselta taholta jotta tietää kaikki oikeutensa ja velvollisuutensa, kun lain näkökulmasta hoitamatta jääneiden velvollisuuksien syyksi ei kelpaa " Em mää vaan tienny.." lause :)

Mutta suotta tuota yrittämistä on pelätä. Liian moni jättää toiminimen perustamatta, koska pelkää sen monimutkaisuutta. Meillä on taloudessa yksi toiminimellä toimiva yrittäjä, eikä tuo koko prosessi nyt niin hankala oikeasti ole. Kaikesta saa hankalaa ja monimutkaista kun alkaa itse ylimääräisiä kikkailemaan.

Jos itse alkaisin nyt yrittäjäksi aloittaisin kaikki siitä että hankkisin ensiksi itse HYVÄN kirjanpitäjän, siten saisi kaikki heti alusta asti menemään niin kuin kuuluu. Sitten viralliset rekisteröinnit ja käynti vakuutusyhtiössä. Ja sitten painamaan käyntikortit jossa voi tituleerata itseään toimitusjohtajaksi ;)

Jos keikkoja ja vähennyksiä tulee todella harvoin kannattaa tehdä kirjanpitäjän kanssa sellainen diili että laskutus perustuu tapahtumien määrään ja kiinteä kk maksu olisi mahdollisimman pieni. Ja jos se oma kiinnostus riittää siihen kirjanpitoon niin irtisanoo sen kirjanpitäjänsä vaikka ensimmäisen vuoden jälkeen, kun on nähnyt miten se homma toimii.

Ja kyllä, tämäkin on vaan mun mielipide, mistä kenenkään ei pidä imaista hernusia nenään..
Sony:A77ll, A37,A550, SAL70400G, SAL35f18, SAL1650F28
Tamron:17-50mmf2.8XRDiII,90mmf/2.8 Di Macro
Sigma 10-20f3.5, 50mmF1.4 EX
Munt
Viestit: 9998
Liittynyt: Joulu 31, 2008 3 : 23

Viesti Kirjoittaja Munt »

Bansku81 kirjoitti: Ja sitten painamaan käyntikortit jossa voi tituleerata itseään toimitusjohtajaksi ;)
Aijaijai... toiminimi ei ole itsenäinen juridinen henkilö, kuten osakeyhtiö ja toiminimessä yrittäjä on itse vastuussa omaisuudellaan yrityksestään ja sen veloista, joten hän ei sinänsä voi olla toimitusjohtaja, vaan yrittäjä! ;)

Ja huomio... jos oma valokuvauskalusto halutaan siirtää toiminimelle, niin siinä kannattaa käyttää harkintaa ja kysyä etukäteen miten se kannattaa tehdä. Samoin kannattaa muistaa se, että aina ostaessasi uuden laitteen vaikkapa tarjouksesta ulkomaiselta myyjältä ilman vähennettävää alvia, se lasketaan alv 0% ostoksi ja on siis vähennyksenä saman arvoinen, kuin kotimaasta ostettu laite ilman 24% arvonlisäveroa. Myydessä joudut lisäämään hintaan siis alv:n.

Nyt ymmärtäisin, että aloittajalla on sen verran myyntiä tuloillaan, että kannattaa rekisteröityä arvonlisäverovelvolliseksi ja tutkia myöhemmin alarajahuojennuksia, jos siltä näyttää.
Eli hus hus vaikka kirjastoon ja sieltä joku hyvä alv opas lainaan.

..
Perry
Viestit: 626
Liittynyt: Helmi 04, 2008 11 : 49

Viesti Kirjoittaja Perry »

Pakko nyt yhtyä kuoroon että kuvaajia tuskin tarvitaan lisää, asiakkaista on kova kilpailu melkein joka paikassa kun kaikki tyypit joilla on digijärkkäri on "valokuvaajia". Myös halvat kuvatoimistot joista saa parilla eurolla kuvia syö kuvaajien leipää nykyään. Mutta jos tuntee oikeasti olevan jotain annettavaa ja tietää olevansa parempi, niin mikäs siinä...

Parhaiten itsellä auttoi paikallinen taho, mikä lie uusyrityskeskus, mistä sai ilmaisia neuvoja. Pari juttua:

- Kirjanpitäjän hankkiminen kannattaa ehdottomasti. Osaa antaa hyviä neuvoja esim. verosuunnitteluun yms. Uskoisin että joitain vanhoja välineitä saa myös vähennyksiin (itse en tuota tehnyt)

- Kirjanpitäjä todennäköisesti haluaa että perustat yritykselle uuden tilin (kannattaa muutenkin niin pysyy omat ja firman rahat erillään (vaikka toiminimessä ovatkin sama asia). Pitää muistaa pankissa inttää ettei halua mitään kallista yritystiliä tai kalliita yrityspalveluita vaan ihan tavallisen rinnakkaistilin.

- Kannattaa silti opetella ymmärtämään kustannuslaskentaa että ymmärtää paljonko pitää laskuttaa että pääsee tuntipalkoille. Hyvä nyrkkisääntö voi olla että puolet laskutuksesta menee kuluihin ja muuhun kuin kuvaamiseen & kuvankäsittelyyn; välineisiin, ohjelmistoon, sähköpostailuun, puhelimessa puhumiseen, asioilla juoksemiseen, opiskeluun, nenän kaivamiseen jne.
Eli jos haluat vaikka 30 euroa tunnisssa, niin pitää laskuttaa 60 euroa tunnissa + alv.
30 euroa tunnissakin saattaa kuulostaa paljolta, mutta se ei ole paljoa jos töitä tehdään parin tunnin pätkiä, joihin pitää saapua ajoissa, akut ladattuina ja tukka kammattuna.

- Edelliseen liittyen; kannattaa myös tutkia yleinen kuvaajien hintataso seudulla. Ei kannata polkea hintoja vaikka olisikin "aloittelija", se tekee hallaa koko alalle. Liian paljon on omalla kohdalla esimerkkejä uusista aloittajista, jotka vie hommia tekemällä ne puolet halvemmalla. Sitten niiden homma ei kannata ja vuoden päästä laittaa pillit pussiin. Pelkkää kiusantekoa, sanon minä.

- Kannattaa muistaa että jos jäät työttömäksi, niin toiminimi voi aiheuttaa hankaluuksia työttömyysetuuksien saannissa. En ole ihan varma mitä, mutta lienee paperisotaa + karenssia + firman alasajo

- Jos olet ammattilainen, pitää olla ammattilainen. Mitään tekosyitä ei saa olla sille ettei syntynyt käyttökelpoista kuvaa (noh, ehkä kunnon force majeure). Syyksi ei kelpaa huono sää, kaluston rikkoutuminen tai muu. Pitää olla aina ja koko ajan valmis kaikenlaiseen vastoinkäymiseen. "Sunnuntaikuvaaminen" on paljon mukavampaa. Keskiverto sunnuntaikuvaajan portfolio voi olla sangen näyttävä, kun on ollut mahdollisuus kuvata vain silloin kun auringonvalo tulee oikeasta kulmasta ja hieroa yhtä kuvaa tuntikausia - luksusta, jota useimmilla ammattilaisilla ei ole.
Viimeksi muokannut Perry, Tammi 16, 2014 15 : 13. Yhteensä muokattu 4 kertaa.
Munt
Viestit: 9998
Liittynyt: Joulu 31, 2008 3 : 23

Viesti Kirjoittaja Munt »

Perry kirjoitti: - Kannattaa muistaa että jos jäät työttömäksi, niin toiminimi voi aiheuttaa hankaluuksia työttömyysetuuksien saannissa. En ole ihan varma mitä, mutta lienee paperisotaa + karenssia + firman alasajo
Tämä on ihan hyvä vinkki myös.
Nimittäin mikäli teet yritykselläsi kauppaa tai joudut tilanteeseen, jossa yrityksen lopettamishetkellä tulee luovutusvoittoja (edes laskennallisia), niin kelassa laskevat ne yrittäjän tuloksi siten, että niitä vähennetään 500 euron kuukausivauhtia maksimissaan seuraavat 24 kuukautta. Jos siis "tienaat" lopettaessasi 12 000 euroa, niin saat 2 vuotta karenssia. Ei auta, vaikka olisit 2 vuotta tehnyt tappiota ja ottaisit voiton lopussa ulos kalustona...

..
Perry
Viestit: 626
Liittynyt: Helmi 04, 2008 11 : 49

Re: Toiminimen perustaminen - lyhyesti

Viesti Kirjoittaja Perry »

Cuntonen kirjoitti:Kunnianhimoisena tavoitteena olisi suoriutua kirjapidosta itse.
Ei kyllä kannata. Kirjanpitäjä vain avuksi. Kirjanpitäjällä on ohjelmistot ja osaa myös käyttää niitä. Ei siinä kannata ruveta omia exceleitä vääntämään.Kirjanpitäjä lähettää myös kaikenlaiset alv- yms. veroilmoitukset sähköisesti verottajallekin. Uskoisinpa myös että itse kirjanpitonsa tekevä yrittäjä joutuu helpommin verotarkastuksen kohteeksi. Väittävät, että valitsevat sattumanvaraisesti pistokokeidensa kohteet, mutta en ihan usko sitä :)

Muutenkin pääsääntönä on, että jos joku pystyy tekemään jonkun homman nopeammin ja tehokkaammin niin se kannattaa ulkoistaa.
Jos minulta kestää jonkun kirjanpitohomman tekemiseen kahdeksan tuntia, ja kirjanpitäjältä vain tunnin, niin kannattaa pistää kirjanpitäjä töihin ja itse kuvata seitsemän tuntia. Tai kuvata edes tunti ja huilata kuusi tuntia :)
Munt
Viestit: 9998
Liittynyt: Joulu 31, 2008 3 : 23

Re: Toiminimen perustaminen - lyhyesti

Viesti Kirjoittaja Munt »

Perry kirjoitti:
Cuntonen kirjoitti:Kunnianhimoisena tavoitteena olisi suoriutua kirjapidosta itse.
Uskoisinpa myös että itse kirjanpitonsa tekevä yrittäjä joutuu helpommin verotarkastuksen kohteeksi. Väittävät, että valitsevat sattumanvaraisesti pistokokeidensa kohteet, mutta en ihan usko sitä :)
Verotarkastuksissa on nykyään sellainen logiikka, että jokaiselle alueelle on määrätty tietty tarkastuskiintiö, esimerkiksi 10 tarkastettua yritystä vuodessa. Tammikuussa on jo tiedossa millä aloitetaan ja otetaan työn alle joku isompi kohde, kuten paikallinen rakennusliike. Syyskuussa selviää, että kiintiötä ei saada täyteen, koska rakennusliikkeen tutkiminen on vienyt kaikki resurssit, joten saadakseen kiintiön täytettyä verotarkastusyksikkö valitsee 9 pientä yritystä, jotka tarkistetaan myös. Usein nämä yritykset ovat niitä kaikkein pienimpia, kuten partureita.

..
Cuntonen
Viestit: 466
Liittynyt: Loka 27, 2010 11 : 38
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Cuntonen »

Todella paljon hyvää asiaa on tullu esille, kiitos!

Sanotaan, että tarkoituksena ei ole täältä saatujen neuvojen kanssa edetä yksinään asiassa. Tämä keskustelu kirvoittaa hyvin asian yrimen esille kun kokemusta omaavat henkilöt kirjoittavat mielipiteitään. Tykkään ja asia kiinnostaa.

Anteeksi, mikäli jollekin tuli sellainen asia mieleen, että olen täällä ilmaista pihviä ruikuttamassa. Se ei ollut suinkaan tarkoitus.

Nyt ainakin tuo kirjanpitäjän tiedusteleminen alkaa varmentua, koska moni on sitä mieltä, että se tulisi hankkia. Tällainen keskustelu saa ajattelemaan asioita eri vinkkeleistä, joita ei minun mielestän kirjoja lukemalla opi. Toki pitää muistaa olla kriittinen saadusta tiedosta.

Tuohon yrityksen nimeämisen liittyen tuli mieleen sellainen asia kun sain ystävältäni vinkin että siinäkään ei kannattaisi alleviivata että on Valokuvaaja N.N, vaan joku "ylimalkaisempi" nimi. Mitä mieltä tästä? Liittyy siis vähän tuohon käytäntöön jossa yrityksen toiminnan sisällössä on maininta "ja muu laillinen toiminta Suomessa"
Joka suljintaan säästää, se kameraansa vihaa..
Vastaa Viestiin