Sivu 1/1
nd suodin videokuvauksessa
Lähetetty: Tammi 11, 2019 18 : 54
Kirjoittaja kotistudio
Miten nd suodin eroaa videokuvauksessa siitä, että jos on kirkas keli niin laitan vaikka 1/800 arvoksi kuin että laitan vaikka nd8 linssiin ja kuvaan 1/200?
Ajatellaan vaikka auringonlasku tilannetta videon kohteena. Nd kanssa kirkkaat kohdat himmentyvät mutta niin himmentyy taas maakin eli ns tilanne on aika sama kun lähtiessä, jos minulla olisi vaikka se 1/800 asetuksissa.
Ovatko nd suotimet ts turhia, jos ei ole mikään himo hifi kuvaaja, joka nyt ei niin harmistu jos arvona ei ole juuri se leffa 1/25?
Re: nd suodin videokuvauksessa
Lähetetty: Tammi 11, 2019 21 : 43
Kirjoittaja hkoskenv
kotistudio kirjoitti:Ovatko nd suotimet ts turhia, jos ei ole mikään himo hifi kuvaaja, joka nyt ei niin harmistu jos arvona ei ole juuri se leffa 1/25?
Pitkälti ovat. Jos ei sitten ole niin kirkasta, että lyhin valotusaika tulee vastaan. Minä jouduin hommaamaan ND 8 -suodattimen, että voin kuvata aukolla 1.2 kirkkaassa valossa (syväterävyyden ja bokehin takia), mutta ei sillä muuta virkaa ole.
Re: nd suodin videokuvauksessa
Lähetetty: Tammi 11, 2019 22 : 40
Kirjoittaja plumpus
Jos kuvaat auringonlaskua,on aivan sama käytätkö nopeaa suljinaikaa vai ND suodattimia.Jos kuvataan jotain liikkuvaa ihmistä tai pannataan kameralla niin on hyvä käyttää suljinaikaa ,joka on puolet ruutunopudesta.25 kuvaa sekunnissa ,niin valotusaika on 1/50 osaa.
Näin saadaan videoon motion blurria,liike näyttää luonnolliselta.Liian nopealla suljinajalla kuvattun kävelevän ihmisen liike on nykivää katkokävelyä.Televisiossa on monissa ohjelmissa GoPro:lla kuvattua videota ja se erottuu epämiellyttävästi muusta ohjelmasta juuri tästä syystä.
Nopeaa suljinaikaa kannattaa käyttää,jos haluaa vaikka irrotta videolta irtokuvia.Se on kuin ottaisi 8MP sarjakuvaa jatkuvasti.Kalan väsytyksestä kuvatusta 4K videosta voi tallentaa mahdolliset kalan hypyt.Rolling shutter vääristymää voi kyllä tulla.
Näin olen asian ymmärtänyt,ammattilaiset voivat tarkentaa.
Alla linkki sivulle,jossa tätä asiaa voi kokeilla,siinä motion blurin arvoja muuttamalla näkee vaikutuksen liikkeeseen.
http://frames-per-second.appspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;