Sivu 1/1

"Sateenvarjo"

Lähetetty: Heinä 23, 2008 12 : 37
Kirjoittaja make58
Etolasta valkoinen päivävarjo, halkaisija 140cm 4e !

Ei löydy linkkiä, mutta Metrossa tai Satasessa tai jossain oli mainos.

Lähetetty: Heinä 23, 2008 12 : 42
Kirjoittaja Konditiona
Minkä värinen valkoinen varjo se oikein on? Eli mikä sen valkoisen sävy on?

Lähetetty: Heinä 23, 2008 14 : 26
Kirjoittaja make58
Se pitää varmaan tarkistaa itse. Olen nähnyt sellaisen ja väri lienee valkoisen A4:sen (nekin tuppaavat olemaan erivärisiä), valkoisen seinän tai jonkun muun valkoisen (salaman heijastukseen käytettävän) pinnan valkoisemmalla puolella.

OK. Tarkoitat varmaan, että se ei ole "oikea" valkoinen, koska ei ole ko. tarkoitukseen tehty. Näinhän se on.

Lähetetty: Heinä 23, 2008 16 : 59
Kirjoittaja Konditiona
make58 kirjoitti:Se pitää varmaan tarkistaa itse. Olen nähnyt sellaisen ja väri lienee valkoisen A4:sen (nekin tuppaavat olemaan erivärisiä), valkoisen seinän tai jonkun muun valkoisen (salaman heijastukseen käytettävän) pinnan valkoisemmalla puolella.

OK. Tarkoitat varmaan, että se ei ole "oikea" valkoinen, koska ei ole ko. tarkoitukseen tehty. Näinhän se on.
En tarkoita, että jokin on jotain vaan kysyin mitä se jokin on. Ei kannata lukea rivien välistä ellei osaa.

Olen aika suuri DIY -juttujen ystävä ja turvaudun aina kun se on järkevää itsekin erilaisiin viritelmiin. (Tämä väite saa varmaan vähän tukea aloittamastani "Köyhän kuvaajan kikkapalstasta".) Noissa DIY-virityksissä on aina mukavampi liikkua mahdollisimman lähellä täydellistä jos se vain on mahdollista. Ja kun erilaiset valkoiset käyvät erilaiseen valon käyttämiseen niin se valkoisuuden laatu on mielestäni aika tärkeä tieto.

Lähetetty: Heinä 23, 2008 23 : 42
Kirjoittaja make58
OK. Luin varmasti rivien välistä väärin. Yleensähän täällä ei ole erilaisten DIY-diffuusereiden ja bouncereiden ym. valkoisuuden sävystä esitetty, eikä kysytty tarkkoja arvoja. Mikä johtunee osittain siitä, että niistä on ollut kuvat. Ne ainakin antavat suuntaa.

Mainitsin, että ei ole laittaa linkkiä, eikä siis myöskään kuvaa. Siksi (ja muutenkin) se pitää nähdä livenä.

Tästä nyt Etolassa olevasta en siis osaa sanoa. Viime vuonna se oli tällainen:

http://maken.kuvat.fi/jemma/Etola-white.jpg
Kuvassa vertailuna välähtämätön Elinchrom D-lite 2 isompi softboxi. Valaistu suoraan edestä pienemmällä.

Toivottavasti tästä on apua. Tuo "viimevuotinen" näyttää kylmemmältä, sinisemmältä valkoiselta, kuin tuo softboxi. Ihan mahdollista, että kyseessä on tänä vuonna sama varjo, mutta kuten sanottu, se pitää nähdä.

Lähetetty: Heinä 24, 2008 0 : 07
Kirjoittaja seppot
Oli se valkoinen miten valkoinen hyvänsä niin käytetäänkö sitä Valkoisessa huoneessa(TM) vai jossain muualla? Jos käytetään muualla niin silti on syytä käyttää jotain targettia mistä saadaan pipetillä korjattua seinien ja muun irtaimiston aiheuttamat värivirheet pois. Mä luulen, että varjon pienet värivirheet ei ole se suurin ongelma vaan lipsuminen värinhallinnan rutiineista ja luottaminen siihen, että näillä asetuksilla se viimeksikin onnistui.

Lähetetty: Heinä 24, 2008 0 : 44
Kirjoittaja Konditiona
seppot kirjoitti:Oli se valkoinen miten valkoinen hyvänsä niin käytetäänkö sitä Valkoisessa huoneessa(TM) vai jossain muualla? Jos käytetään muualla niin silti on syytä käyttää jotain targettia mistä saadaan pipetillä korjattua seinien ja muun irtaimiston aiheuttamat värivirheet pois.
Jos minä hankin jonkun varjon tai boxin niin sen käyttöympäristö on etupäässä musta tila ja sen pitää toimia toisten varjojen/boxien kanssa hyvin yhteen. Ei ole kovin kivaa, jos eri valot ovat eri värisiä. Kyllähän sitä joku voi lähteä halutessaan vääntämään vaikka värikanava kerrallaan ja jokainen tummuusaste erikseen sävyjä kohdalleen mutta itse pidän tolkullisempana sitä, että eri valot ovat jo lähdössä keskenään riittävän samanlaisia.

Lisäksi tällaiset isohkot varjot tai boxit tulevat usein aika lähelle kohdetta. (Yksi aika näppärä käyttötapa tämmöisille on se, että käyttää pikkuboxia kuuppana ilman kangasta ja pitää ison varjon niin sijoitettuna että boxi ampuu siihen aika kattavasti. Tällöin pikkuboxi ja iso läpiammuttava varjo simuloivat aika onnistuneesti isoa boxia. Ja kun esim pari 135 Octaa maksaa aika paljon verrattuna muutamaan neljän euron sateenvarjoon niin voipi olla ihan kokeilemisen arvoinen ajatus.) Siinä kohteen lähellä kiertävän valon aiheuttamat värivirheet ovat kyllä aika vähäisiä mahdollisesti suoraan tuleviin verrattuna.

Tuo seppoteen kirjoitus antaa jostain syystä vähän sellaisen kuvan kuin lähtökohtana olisi, että valoja on vain yksi joten pipetti harmaakorttiin ratkaisee kaiken ja mahdolliset ongelmat johtuvat shoppaustaitojen osaamisen puutteista. Itselläni on tällä hetkellä 5 fx400:sta enkä ihan heti ala rakentaa sellaisia virityksiä, joissa jokainen valonkäsittelyvimpain tuottaa eriväristä valoa kuin muut. Paitsi jos seppotee tulee ilmaiseksi vääntämään niitä varjopuolen sävyjä kohdalleen aina tarvittaessa.