Sivu 1/1
tarkennus micro 4/3 ja wanha objektiivi
Lähetetty: Elo 17, 2010 19 : 06
Kirjoittaja nimenion
kertokaapas, kuinka käytännössä onnistuu tarkennus digikameralla ja manual focus --linssillä?! ilmeisesti elektroniikasta ei ole mitään apua, näyttö on jonkinlainen, mikroprismaa ei ole.
Onko sellaine elektroninen tähtäin yhtään helpompi?
Voiko tarkentaa "tähyslasille" niinkuin filmijärkkärillä ennen.
Onnistuuko muotokuvaus isolla aukolla?
Minkäänlainen tilannekuvaus pitkällä putkella?
Tämä formaatti kun mahdollistaisi nyt järkyttävän pitkät, mutta samalla valovoimaiset putket, kun käsittääkseni crop ei vie valovoimaa, vai olenko jälleen väärässä?
Lähetetty: Elo 18, 2010 13 : 05
Kirjoittaja jpharjul
Moi,
omia havaintojani samasta aiheesta löytyy täältä:
http://www.jariharjula.com/2010/04/wanh ... f1een.html
Toivottavasti niistä on jotain apua.[/url]
Lähetetty: Syys 16, 2010 1 : 38
Kirjoittaja eesau
Kokemusta Pen E-PL1+elektroninen etsin +OM 50mm 1.8.
Tarkennus onnistuu vallan mainiosti. Valotus toimii aukon esisäädöllä automaattisesti ja syväterävyyden arviointi onnistuu etsimen kautta hyvin.
Etsin ei pimene kuten peilietsimessä syväterävyyttä tarkistaessa.
Vallan toimiva paketti.
tarkennustarkennus
Lähetetty: Syys 21, 2010 11 : 33
Kirjoittaja nimenion
Eli tarkennus näkyy elektronisessa etsimessä ja on selkeä, kun tarkennus on kohdallaan?
Totta kai se kuva, joka etsimeen tulee, ON objektiivin läpi tullutta, mutta.... oletko päässyt kokeilemaan pidemmillä polttoväleillä vaikka kamerakaupan käytettyjen tiskillä? Kiinostaisi kokemus jostakin 4-valovoimaisesta 300-millisestä tai vaikka lyhyemmästä telestä.
Tai sitten hyvävalovoimaisella objektiivilla läheltä kuvattuna täydellä aukolla!
Re: tarkennustarkennus
Lähetetty: Syys 22, 2010 23 : 36
Kirjoittaja eesau
nimenion kirjoitti:Eli tarkennus näkyy elektronisessa etsimessä ja on selkeä, kun tarkennus on kohdallaan?
Totta kai se kuva, joka etsimeen tulee, ON objektiivin läpi tullutta, mutta.... oletko päässyt kokeilemaan pidemmillä polttoväleillä vaikka kamerakaupan käytettyjen tiskillä? Kiinostaisi kokemus jostakin 4-valovoimaisesta 300-millisestä tai vaikka lyhyemmästä telestä.
Tai sitten hyvävalovoimaisella objektiivilla läheltä kuvattuna täydellä aukolla!
No periaatteesa tarkennus helpottuu pidemmillä ja/tai valovoimaisilla.
En huomannut ongelmia myöskään 24mm 2.8 OM-lasilla.
Jos sitten vielä haluaa oikein tarkkaa työtä tehdä niin näytön keskeltä saa "zoomattua" pienen alan koko näytölle ja sitten ollaankin jo pilkun n.... puolella.
Mutta tähän ei mielestäni tarvitse mennä kuin poikkeustapauksissa.
Lähetetty: Marras 04, 2010 12 : 41
Kirjoittaja kallej
Pystynkö hyödyntään vanhaa Minoltan MD Rokkor 50 mm 1:1.4 objektiivia Panasonicin tai Sonyn digijärkkäreissä??Siivoilin kaappeja ja ajattelin laittaa vanhan Minoltan XD-7 ja objektiivit kirpparille, mutta tuo normaaliobjektiivi on sen verran valovoimainen, että sitä tekis vielä mieli hyödyntää...
Lähetetty: Marras 04, 2010 14 : 59
Kirjoittaja jpharjul
Ainakin Panasoniciin tuon saa ihan mukavasti sovitteella, ks. aikaisemmin tässä ketjussa linkittämäni teksti. Sonyn peilijärkkäreihinkin Minolta MD-sovitteita tietääkseni löytyy, mutta niissä on mukana jo linssielementti joka saattaa heikentää kuvanlaatua - tästä minulla ei kuitenkaan ole omakohtaista kokemusta, vaikka omistankin Sony-järkkärin niin minulla ei ole tuollaista sovitetta.
Lähetetty: Marras 05, 2010 18 : 05
Kirjoittaja kallej
Kiitokset! Olenkin tutkaillut noita Micro 4:3 järjestelmän kameroita ja tuo GF 1 on varsin mielenkiintoinen. Ilmeisesti pystyisin hyödyntään samoin tuota Minoltan vanhaa Vivitar macro linssiä 35-70 mm 1:2.8-3.8, joten antaa sen kirpparin nyt odotelle hetki.
Lähetetty: Marras 09, 2010 21 : 37
Kirjoittaja vviskari
Minolta MD objektiiveja pystyy käyttämään m4/3 ja 4/3-järjestelmissä oikein hyvin. Jos järjestelmä ei ole entuudestaan tuttu, niin muista sen 2x croppikerroin, eli tuosta 50mm:stä tulee kuvakulmaltaan 100mm objektiivi.
Lähetetty: Marras 17, 2010 16 : 08
Kirjoittaja Nappe1
Tänään Olis sit suunta kaupungille ja messiin lähtee kaverin G2 ryyditettynä Puolikino (eli piirtoympyrä Nikonin DX kennon kokoinen) Pen FT lasilla (Zuiko 38/1.8 ja Zuiko 20/3.5, sarjanumeroiden perusteella valmistettu huhtikuussa 1969 ja tammikuussa 1970). Saas nähdä miten paketti OIKEASTI toimii pubivalaistuksessa yhteen. :)
Lähetetty: Elo 25, 2011 14 : 43
Kirjoittaja audiophile
Hyvä aihe tämä vanhojen linssien sovittaminen peilittömiin kameroihin ja yhteensopivuus.
Itse haluisin tietää, onko kellään kokemusta erittäin laajoista (n. >=100 asteen kuvakulma) linsseistä m43 rungossa?
m43-KITTIlinssit ovat kovin kapeita kuvakulmaltaan 14- (28-) tai 20- (40). Niillä on aika hankala ottaa esim. itsestään tarinaa kertovaa kuvaa kun rajaukseen ei mahdu kuin oma pää tai pienessä huoneessa jos yrittää ottaa kuvaan useampaa frendiä, pitäisi kävellä taaksepäin seinän läpi ellei asu isommassa omakotitalossa. Jalusta taasen on vähän hankala yhdistelmä reissussa tai pilaa kompaktikameran tarkoituksen.
Uudet m-43superlaajakulmalinssit maksavat taasen yli viisisataa jurnua. Onko kellään siis jo jaettavaa kokemusta erittäin laajakulmaisista wanhoista linsseistä m43-rungossa?
Valikoimaahan pitäisi riittää kun m43 adapteria saa EOSille sekä Nikon linsseille perinteisten 4/3-linssien lisäksi. Aion itse kokeilla heti kun saan tilaamani EOS-adapterin mutta olisi kiva lukea miten muille on käynyt superlaajisten tarkennuksen ja tarkennusetäisyyden kanssa tai onko esim. aukkovalinta vaikuttanut linssin toimintaan eri lailla kuin SLR-natiivirungon kanssa?
Varsinaisesti oikean tarkennuksen kanssa ei pitäisi olla ongelmia (LCD-esikatselun tai elektronisen etsimen kautta) ellei sitten tarkennusetäisyyden ääripäät muutu peilittömyyden takia.
Kokemuksia? Arkistoidut webbilinkitkin sopivat minulle jos ei ole omakohtaisia kokemuksia. Kunhan ne testaavat näitä laajempia linssejä.
Lähetetty: Elo 26, 2011 13 : 13
Kirjoittaja audiophile
väärä threadi, sori