Sivu 1/1

Media-assistentti koulutus

Lähetetty: Huhti 21, 2011 20 : 23
Kirjoittaja eranen
Heipä hei taas pitkästä aikaa!

Tässä elämääni tutkiskellessa ja tulevaisuutta ihmetellessä päätin sittenkin repäistä ja yrittää hakea sisään media-assistenttikoulutukseen, päätähtäimenä valokuvaus ja verkkopalveluiden tuottaminen. Valokuvausta olen harrastanut muutaman vuoden ja kiinnostusta sekä innostusta löytyy kovasti, mutta silti hieman jännittää miten tuossa tulee käymään. Tämä on varmaankin typerä kysymys, mutta kuinka paljon valokuvaamisessa vaaditaan luovuutta ja taiteellisuutta ja sitä niinsanottua "silmää", ja minkä verran asioita voi oppia lukemalla/tekemällä/kokeilemalla? Kova palo olisi alalle, ja väitän että muuten omaan paljonkin ominasuuksia joista voi olla hyötyä valokuvaajan ammatissa, mutta ikävä kyllä sukuvikana luovuutta on suotu suunnilleen yhtä paljon kuin pahvilaatikolle... Onko tuo "este" alalle?

Erityisesti kiinnostaa lehti/uutiskuvaus ja tapahtumat, ei niinkään studiokuvaus tai taidekuvat (heh, kuten sanottua, taiteellisuutta ei täältä löydy nimeksikään). Aikoinaan koulussakin opettajat oli kuvaamataidon tunneilla ihmeissään kun koittivat jotain positiivista keksiä meikäläisen hengentuotoksista :D.

Mutta siis takaisin asiaan. Eli onko siis täysin tuhoontuomittu ajatus edes haaveilla urasta valokuvauksen parissa? Kuinka paljon voi oppia esim koulusta ja kursseilta tekniikkaa ja sommittelua, pärjääkö niillä tiedoilla? Myös muuta tietoa kyseisestä koulutuksesta otan mielelläni vastaan jos joku on kyseisen koulun käynyt tai muuten tietää asiasta. Onko työtilanne niin huono kuin media-alalla yleensä huhutaan olevan vai onko se vain urbaanilegendaa?

Itse toivoisin voivani tulevaisuudessa yhdistää rakkaat harrastaukseni koirat ja/tai pokerin valokuvaukseen, joten tulevaisuuden haaveita löytyy kyllä, toteutusta vain hieman epäröidään...

Kiitollisuudella otan vastaan kaikki vastaukset aiheeseen liittyen!

Lähetetty: Huhti 21, 2011 21 : 37
Kirjoittaja oh6jih
Jos luovuus on pahvilaatikon luokkaa niin voisin sitä pitää jopa esteenä alalle. Valokuvauksen teknisen puolen opettelee lyhyessäkin ajassa, mutta pelkästään sillä osaamisella voit olla korkeintaan keskinkertainen kuvaaja. Ja kyllä sitä luovuutta tarvitaan lehtikuvaajalla yhtälailla kuin taidekuvaajaltakin. Luovuuttakin voi toki kehittää ja jossain määrin varmaan opiskella ihan tyhjästäkin, mutta se vaatii varmasti sekä opettajalta että oppilaalta aika paljon.

Media-assistentin koulutusohjelmien sisältöä ja koulutuksen mahdollistamia suuntautumisvaihtoehtoja en juurikaan tunne, mutta opiskelijat jotka mulla on ollu työharjoittelussa, ei ole kyllä juurikaan osanneet valokuvata edes tekniseltä näkökulmalta muutamaa poikkeusta lukuunottamatta...

Työllisyystilanne on varmaan kovasti paikkakuntakohtainen, mutta täällä alan opiskelijoista n. 30% saa edes työharjoittelua alalta. Suomen laajuisesti tunnen reilun puolensataa kuvaajaa joista 3 on palkollisina, muut yrittäjiä.

Sori nyt mutta ei se helppoa tule olemaan, mutta jos haluat nähdä vaivaa ja tehdä helvetisti duunia sen eteen niin ei se mahdotonta ole.

Lähetetty: Huhti 21, 2011 21 : 48
Kirjoittaja eranen
Kiitos rehellisestä vastauksesta!

Tosiaan kohtapuoliin on pääsykokeet tuonne, sittenhän sen näkee kuinka käy. Kuitenkin sinne on ennakkotehtävät tehtävänä ja hakijoita on ainakin aikaisempina vuosina ollut ihan kiitettävästi, joten helppoa ei varmasti tule olemaan. Oletan saavani siellä viimeistään palautetta siitä onko mitään mahdollisuuksia alalle.

Tällä hetkellä itse suhtaudun mahdollisuuksiini mahdollisimman realistisesti, eli haaveena olisi tottakai päästä sisälle mutta mitään pilvilinnoja en rakentele. Katsotaan mitä tuleman pitää, vastaan otetaan se mitä tulee. Jos tuonne ei tärppää niin sitten katsellaan uudestaan mitä tehdään.

Luovuutta taitaa olla hieman hankala mitata mitenkään, joten ainahan voi elätellä toiveita että minustakin astuu esiin jotain hyvin piilossa olleita kykyjä :D.

Lähetetty: Huhti 21, 2011 22 : 56
Kirjoittaja OskuK
Mikä ettei? Huonoja kuvaajia on kuitenkin ainakin 75% alasta, joten ei yhtä lisää kukaan huomaa. Tosin tunku valokuvaajaksi lie aika kovaa, kun koulutetuista harva saa töitä, ja osa valmistuneista on väistämättä hyviä. Itse lähtisin liikeelle siitä, mitä haluaa opiskella, en siitä mitä haluaisi tehdä. On kuitenkin hankala mieltää ajatusta jostain ammatista sellaiseksi, mitä se arkisin oikeasti on. Vaikka siis töitä saiskin. Opiskella saa sitä mitä haluaa, töissä harvoin saa tehdä mitä haluaa. Harv harrastajistakaan haluaa kuvata sitä mitä isoäiti pyytää, vaan sitä mitä itse ajatteli. Jos heitetään vaikka ajatus että saisi kuvaustehtäväksi kuvata paikkakunnan pääkirkon sunnuntainen saarna, siis 52 kpl. Ja teemana on innostus. Katsotaan vuoden päästä kuvaajan innostuksen taso, ja ne 52 kuvaa...ja tämä oli kiinnostava tehtävä. eikä kestä sinne 67-vuotiaaksi, edes ;-)