jtahola kirjoitti:kamerassa niin monta asetusta, toimiikohan kaikki asetukset jokaisessa tilanteessa yhtä hyvin ... tuskin, eihän niitä muuten niin paljoo olis, ehkä ???
Homma menee suunnilleen niin, että opaskirjaa ja ehkä jotain ihan perusopasta apuna käyttäen ensin löydetään niille namiskuukkeleille nimi ja joku käyttötarkoitus.
Sitten etsitään tekninen opas, Hedgecoe, Punkari, Rinne, Mäkelä/Suvanto, Koli tai joku vastaava ja opetellaan mitä ne säädöt tekee kuvalle.
Sitten tulee luova vaihe, koetetaan itse keksiä kuva-aiheen käsittely ja käyttää niitä opittuja juttuja tuottamaan se. Tässä kohtaa voisi olla hyvä katsoa niitä kuvakirjojen kuvia ja miettiä, miten ne on saatu aikaan.
Tämän jälkeen alkaa yleensä hiljalleen nähdä mielessään kuvattavat asiat, ja se että miten kuva tehdään. Yleensä alkaa myös muotoutua se, mitä itse haluaisi kuvata.
Tässä kohtaa voi olla hyvä ottaa toinen tekninen opas käteen, siitä aiheesta, mitä haluaa kuvata. Henkilökuvausta, studiokuvausta, strobismia, luontokuvia, arkkitehtuuria, maisemia, urheilua ja myös kuvankäsittelyä. Niistä löytää lisätekniikkaa, apuvälineitä ja ehkä ideoitakin. Näitä kirjoja on sitten jo paljon.
Ja taas sitten on vuorossa luova vaihe. Tätä vuorottelua jatkuu yleensä niin pitkälle kuin haluaa. Kirjan voi korvata kurssilla tai ihan vaan seuraavassa vaiheessa olevan kuvaajan kanssa juttelulla ja kuvaamisella.
Canonille on muuten Forsgårdin ja Kolarin kirja "Parempia kuvia", joka olisi varmaan aika sopiva ihan siihen ensimmäiseen opetteluun. Se käy läpi kameran namiskuukkelit, mutta kertoo enemmän siitä kuvan luomisestkin.
Jos muuten Helsingin seudulta pitää jotain koulutusta suositella, niin Vantaa Aikuisopistolla on varsin hyvä kurssitus monenlaisista valokuvausaiheista. Vielä toukokuussa olisi ollut lyhytkursseja, mutta kesällä ei. Alkusyksystä kannattaa kurkata listoja.