lethonen kirjoitti:Heipä hei! Tässä mietin että voittekohan suositella omakohtaisiin
kokemuksiinne perustuen minkäänlaisia kirjoja aiheesta. Myös
valokuvauksen taiteellisista suuntautumisista kertovia?
Kiitos! :)
Haha. Hyvin foorumi vaikenee kun kysellään jotain muuta kuin pikselinrunkkausta. Kuukausien hiljaisuus.
Ite olen viimeksi lukenut kirjat "Taideteorian loppu" (Victor Burgin) ja "Kaikki kelpaa! Totuus postmodernista valokuvasta" (Olli Haapana). Jälkimmäistä suosittelen. Ensimmäinen on (tarkoituksellisenkin) vaikea ja epäselvä, mutta epäselvyydessään herätti silti kaiken sortin hauskoja ajatuksia.
Haapanan teoksessa tulee hyvin (valokuva)taidehistoriaa ja modernin kuvan eri määrityksiä, ja tästä päästään siihen mitä postmodernismi on ja mistä se juurensa johtaa. Ehdottomasti suosittelen.
Kannattaa mennä kirjastoon sinne valokuvaushyllyn äärelle ja tutkia vähän kirjoja. Kyllä niistä ne mielenkiintoiset osaa valita, suunnilleen. Kannattaa myös kerätä mainittujen kuvaajien nimiä teoksista talteen, ja ohessa tutustua niiden kirjoihin. Eri tyylisuuntien kuvaajien kuvia selaamalla saavuttaa jotain, mitä tekstillä ei tunnu saavuttavan, ja mitä on vaikea yrittää edes sanoin toiselle kertoa.
Ite aion lukea seuraavaksi kirjan "Valokuvan tapahtuma" (Harri Laakso) ja myös Esa Männikön "Mexas" ja "Naarashauki" ovat lainassa. Kuvia on tullut aiemmin nähtyä mutta nyt tutustun niihin kunnolla. Ja Martin Parrin "Small world"-kirjan pistin tänään varaukseen, ja se saapuu joku päivä tuohon lähikirjastoon minua odottamaan.
Ole itsellesi rehellinen äläkä "feikkaa" kiinnostusta legendoja kohtaan. Se on varma tapa kyllästyä niihin ja itseesi, ja koko kuvaukseen. Etsi kuvia ja kuvaajia jotka oikeasti kiinnostaa sinua. Taidehistorian ja termistön opettelemista suosittelen vaikkei se kiinnostaisi. Siitä on aina apua myöhemmin.
En tiedä missä elämänvaiheessa olet ja minkä ikäinen olet, mutta jos aikaa ja rahaa löytyy, kannattaa joku kevät/syksy käydä kansanopistolla. Kymenlaakson Opistolla on persoonaltaan loistava opettaja (Jari Viljanen), joka on kirjahullu - ja lukenut aivan tarpeeksi. Lisäksi ihan taidekentälläkin jossain määrin menestynyt. Siltä saa loistavaa kuvapalautetta. Ite sanoin opiston alussa opettajalle, että kuviani kohtaan kritiikki saa olla suoraa ja rehellistä, koska sitä olen tullut sinne hakemaan, ja tiedän kestäväni sen. Opisto kestää 4kk ja siinä ajassa käydään aika hyvä läpileikkaus eri tyylisuuntien läpi.