Sivu 1/1

Nikon D50 kuvien zoomaus kameran näytöllä

Lähetetty: Helmi 28, 2007 20 : 21
Kirjoittaja Alfa
Ongelmana on se, että kameran omassa näytössä kuvia ei pysty zoomaamaan tarpeeksi, vaan kamera zoomaa maximissaan näytön kuvasta n. 5x5 millin alueen koko näytölle. Tarvetta olisi saada zoomattua vielä lisää. Esim ilmeisesti Canonin EOS 3XX kameroissa saa zoomattua yksittäisen pikselin näkyviin.

Toisinaan kameralla tulee otettua kaukoputkella kuvia ilman laitteen omaa optiikkaa ja tarkentaminen on enemmän kuin hankalaa.

Onkohan tähän olemassa minkäänlaista korjausta, uudemman softan myötä, tms...?

Lähetetty: Maalis 01, 2007 10 : 18
Kirjoittaja emerik
Ilmeisesti tuohon ei ole ulkopuolista softaa kun ei kukaan vastaa. Jonkun verranhan tuo voi rajoittaa tietysti kuvaamista jos on tottunut tarkistamaan tuon tarkennuksen. D80 ja D200 on ainakin tuo zoomaus hoidettu lähemmäs (Eli isompi sisäinen kuva), myös kuvan vaihto samalla zoomaus asetuksella. D40 en osaa sanoa, ehkä myös?

Lähemmäs zoomaus D70:ssä

Lähetetty: Maalis 01, 2007 14 : 58
Kirjoittaja jukvii
Tämä ei nyt vastaa kysymykseen, mutta laitetaan infoa, koska olen törmännyt useampaankin kuvaajaan, jotka eivät ole huomanneet että D70:llä (ja varmaan muillakin) zoomataan lähemmäs pitämällä alhaalla sitä suurennuslasinappia (varmaan QUAL samassa napissa) ja rullataan samalla takapuolella olevalla rullalla.

Lähetetty: Huhti 15, 2007 23 : 39
Kirjoittaja sebulban
emerik kirjoitti:...myös kuvan vaihto samalla zoomaus asetuksella...
Onnistuu myös D50:ssä

Lähetetty: Huhti 17, 2007 10 : 39
Kirjoittaja M1z3
oho. viisastu taas lukiessaan näitä juttuja :) pitääpä kokeilla kun pääsen taas kameran ääreen. itelläki tuo on vaivannut jo kauon..

Lähetetty: Touko 05, 2007 22 : 05
Kirjoittaja Juhamm
Laitetaahan tähän näyttöä koskeva kysymys. Tekeekö sillä tässä D50:ssä mitään? Kun monesta paikkaa olen lukenut, että siitä ei pahemmin valkotasapainoa tai valotuksen onnistumista pysty kattomaan?

Sattui vaan eräs yksilö vastaan melko hyvään hintaan, joten pohdin vain että pitäskö kuitenkin tuohon D40 päätyä.

Lähetetty: Touko 05, 2007 22 : 14
Kirjoittaja kohan
Juhamm kirjoitti:Laitetaahan tähän näyttöä koskeva kysymys. Tekeekö sillä tässä D50:ssä mitään? Kun monesta paikkaa olen lukenut, että siitä ei pahemmin valkotasapainoa tai valotuksen onnistumista pysty kattomaan?

Sattui vaan eräs yksilö vastaan melko hyvään hintaan, joten pohdin vain että pitäskö kuitenkin tuohon D40 päätyä.
Valotukset katsotaan histogramista ja takanäytön ylivalotuksen vilkkumisesta. Minkään kameran takanäytöstä ei voi valkotasapainoa luotettavasti päätellä.

Lähetetty: Touko 06, 2007 0 : 07
Kirjoittaja Juhamm
kohan kirjoitti:Valotukset katsotaan histogramista
Niinhän te pro:t katotte, itelle se ei vielä hirveästi mitään kerro :) Mutta kai sitä oppii kun oikein tahtoo ja yrttää.

Lähetetty: Touko 06, 2007 0 : 10
Kirjoittaja kohan
Juhamm kirjoitti:
kohan kirjoitti:Valotukset katsotaan histogramista
Niinhän te pro:t katotte, itelle se ei vielä hirveästi mitään kerro :) Mutta kai sitä oppii kun oikein tahtoo ja yrttää.
Tässä on tekstiä ja se käppyrä löytyy kamerasta.

Lähetetty: Touko 06, 2007 8 : 09
Kirjoittaja emerik
Kuva

Tuolla tavalla se ilmoittaa ylivalottumisen, eli välkkyy jos on mennyt valkoiseksi joku osa. Ja kun sitten vaihtaa näytön esityksen nuolesta toiseksi niin..

Kuva

..saahaan se histogrammi näkymään. Eli lyhyesti vasen puoli on tummaa aluetta kuvasta ja oikea puoli sitä vaaleaa. Mustasta valkoiseen. Ja tarkoitus on vain periaatteessa saada tuo kumpu olemaan keskellä ettei kumpikaan reuna leikkautuisi ylitse kummastakaan laidasta. Eli tuossahan kuvassahan oli ylivalottumista niin näet nyt että tuossa käyrässä on oikealla sellainen käyrä joka leikkautuu eli sinne jatkuisi vielä informaatioita.

Ja mitenkä tuosta sitten selvittäisiin jos haluttaisiin että se puhki menisi?

Kuva

Tuossa on tuo +/- nappi, jota pohjaan painamalla voidaan määrittää yli/alivalotusta halutessa. Eli se pohjaan ja rullasta pyöritetään oikealle..

Kuva

..että tuo (kuvan 3) kohdassa oleva palkki siirtyy oikealle. Eli esimerkiksi vaikkapa pykälän verran. Tuossa kuvassa se on ihan ääriimmillään toisessa laidassa, ilmeisesti runkotulppa on vain optiikan edessä. Kuitenkin vaikka huonosti selitin niin kamera on simppeli oppia, ellei jopa naurettavan helppo eli siitä ei kannata huolestua.

Sitten itse D40, sen suurin etu on omasta näkökulmasta todella pieni koko ja siinä on asiallinen etsin. Ainut huono asia on että optiikan suhteen saa sitten miettiä tarkemmin kun pitää olla ne af-s optiikat. Muutenhan se on varsin sympaattinen kamera. Varmasti monelle tuollainen kakkoskameraksi jää jos ostaa ekaksi kameraksi ja sitten innostuu siirtymään isompiin malleihin. Mikseipä moni osta ihan kakkoskameraksi?

Lähetetty: Touko 06, 2007 10 : 40
Kirjoittaja Juhamm
kohan kirjoitti:Tässä on tekstiä ja se käppyrä löytyy kamerasta.
Joo tuon tuossa viime yönä löysinkin.
emerik kirjoitti:Kuitenkin vaikka huonosti selitin niin kamera on simppeli oppia, ellei jopa naurettavan helppo eli siitä ei kannata huolestua.
Kiitoksia paljon vaivannäöstä, selvensi kummasti! Ja juuri tuo pieni koko tuossa D40:ssä kiinnostaa kovasti. Eiköhän niitä AF-S linssejäkin löydy sitten kun uutta tarviaa. Harjoitteluhan sujuu varmasti ihan mukavasti tuolla kitti-linssilläkin.

Lähetetty: Kesä 22, 2007 11 : 55
Kirjoittaja tuffty
Minuakin häiritsee, että etenkin noita vaakatasossa otettuja kuvia ei pysty zoomaaman näytöllä juuri ollenkaan. Pystykuvia pystyy mielestäni zoomaamaan ihan tarpeaksi, mutta vaakatasossa otettuja ei.

Lähetetty: Kesä 22, 2007 12 : 20
Kirjoittaja Hannu KH
Tavallisella histogrammilla (ei RGB-histogrammi) ei kirkasvärisissä aiheissa voi tarkistaa valotuksen oikeellisuutta kunnollisesti. Punainen värikanava voi olla pahastikkin ylivalottunut vaikka histogrammi näyttää hyvältä.

Ei ainakaan Canonin LCD-näytöltä voi tarkistaa kuvan terävyyttä, eikä Nikoninkaan, vasta tietsikalla voi lopullisen terävyyden tarkistaa.

Itse en enää ostaisi järkkäriä missä ei ole RGB-histogrammia, ne on museovehkeitä;)

Lähetetty: Heinä 29, 2007 11 : 53
Kirjoittaja Chief
Käyttöohjeet kannattaa lukea huolella läpi. Silloinkun sainkameran niin oli käyttöohjeet yöpöydällä ja niitä oli sitten hyvä lueskella ennen nukkumaanmenoa :D Ittelläkin menlkein joka lukukerralla oppii aina jotain uutta.

Lähetetty: Heinä 31, 2007 17 : 15
Kirjoittaja JPQ
Hannu KH kirjoitti:Tavallisella histogrammilla (ei RGB-histogrammi) ei kirkasvärisissä aiheissa voi tarkistaa valotuksen oikeellisuutta kunnollisesti. Punainen värikanava voi olla pahastikkin ylivalottunut vaikka histogrammi näyttää hyvältä.

Ei ainakaan Canonin LCD-näytöltä voi tarkistaa kuvan terävyyttä, eikä Nikoninkaan, vasta tietsikalla voi lopullisen terävyyden tarkistaa.

Itse en enää ostaisi järkkäriä missä ei ole RGB-histogrammia, ne on museovehkeitä;)
Vaihtaisitko merkkiäkin tuon takia jos se olisi ainoa keino saada se?