Suosittelisin kysymään suoraan paikallisesta verotoimistosta. Tälläiset päätöksethän ovat samoilla linjoilla Tullin päätösten tapaan, eli vaihtelevat paikkakunnittain. (Verottajalla kyllä ero on "vain" paikkakuntakohtainen, ei virkailijakohtainen)
Tietokoneen hankinnan vähennyksistä päätettäessä www.vero.fi:ssä mainittiin, että jos on näyttöä työkäytöstä, niin saisi 50%, jos on näyttöä, että on pääasiallisessa työkäytössä, voidaan myöntää 100% (Esim. hankittu huomattavaa sivutuloa).
Tietokoneen käyttömahdollisuudet yksityiskäyttöön tulee ottaa huomioon. Pelkkää pankkipalvelujen käyttöä ei oteta huomioon, mutta ilmeisesti surffailu mahdollisuus kyllä....
Myös tietokoneiden määrä taloudessa vaikuttaa. Ilmeisesti niin, että jos lapsilla on todistettavasti työkone, niin isin/äiskän työkone voidaan katsoa olevan työkäytössä, olettaisin.
Miten kameraan sitten suhtaudutaan. Onhan se aika olennainen osa esim. freelancer kuvaajan ammattikalustoa... Ja metsureilla on moottorisahavähennys, eli periaatteessa voisi onnistuakin.
Tietysti verottaja voi katsoa, että vaikka kameralla otetaan työkuvia, niin se on periaatteessa perheen käytössä vapaa-ajalla, joten täyttä korvausta ei saa, jos nyt saa mitään korvausta.
Mutta nämä nyt ovat vain pikaisen
http://www.vero.fi:n selailun jälkeen tulleita ajatuksiani. Suosittelen ottamaan omaan verotoimistoon yhteyttä asian tiimoilta. Se miten verottaja Helsingissä suhtautuu johonkin vähennykseen ei takaa, että esim. Espoossa tai Tampereella oltaisiin samaa mieltä.
Meillä töissä firma kompensoi erästä paljon tapetilla ollutta boxia, ja kun verottajalta tiedusteltiin kuinka paljon firma voi kompensoida ilman veroseuraamuksia saatiin summa, jonka usea verotoimisto hyväksyy, mutta jokainen verotoimisto tekee kuulemma itsenöisen päätöksen, eli mätkylappu voi tuosta kompensaatiosta tulla...
Eli jos jollakulla on kokemuksia asiasta - suuntaan tai toiseen - älä luota, että sinua kohdeltaisiin samoin, ellet ole saman verotoimiston asiakas. Ja itse tsekkaisin silti asian.