Sivu 1/1

F-Secure Online backup

Lähetetty: Tammi 26, 2012 14 : 24
Kirjoittaja Gamma
Pari viikkoa ollut F-Securen Online backup nyt käytössä. Muutamia kysymyksiä on herännyt.
(1. Ohjelman ikkunassa on kysymysmerkkipainike josta pitäisi kai avautua ohjesivu, ei aukea. Toimiiko muilla? Tämä jo ratkesikin. On linkki tuotteen internetsivulle josta jonkinlainen ohjekin löytyy.)

2. Mistä ohjelman saa suljettua niin, että koneen sammutus onnistuu ilman sovelluksen väkisin tappamista?
3. Laitoin varmuuskopiointiin kuvatiedostoja n. 60Gt. Ohjelma teki backuppia melkein kaksi viikkoa ja ilmoitti 39Gt kohdalla varmuuskopioinnin olevan valmis. Kuitenkin tilastot sivulla näkyy että varmuuskopion koko on vain vajaa 40Gt. Pystyykö ohjelma pakkaamaan tiedostoja noin paljon, vai onko jotain kopioimatta? Tilasto antaa myös varmuuskopion tiedostomääräksi n. 1600kpl, Windowsin resusienhallinta sanoo tietokoneella varmuuskopiointiin valittujen kansioiden tiedostomääräksi n. 2500. Suurin osa tiedostoista on RAW-kuvia. Kaikki kansiot varmuuskopiossa näyttäisi olevan ja ainakin jotain sisältöä niissä.

Kuva

Lähetetty: Tammi 26, 2012 14 : 53
Kirjoittaja olli R
Täältä löytyy melkoisen tuoretta keskustelua, tosin ei suoraan kyllä vastaa kysymyksiisi:

http://www.digicamera.net/keskus/viewto ... t=12690002

Lähetetty: Tammi 26, 2012 15 : 38
Kirjoittaja Gamma
olli R kirjoitti:Täältä löytyy melkoisen tuoretta keskustelua, tosin ei suoraan kyllä vastaa kysymyksiisi:

http://www.digicamera.net/keskus/viewto ... t=12690002
Siellä on enemmän yleistä pohdintaa aiheesta, olen itsekin sinne kirjoitellut. Avasin uuden keskustelun koska kysymykseni on aika yksityiskohtainen.

Lähetetty: Helmi 01, 2012 14 : 42
Kirjoittaja Gamma
Laitoin viikko sitten kyselyä F-Securen tekniseen tukeen tuosta tiedostojen puuttumisesta varmuuskopiosta. Meni muutamia päiviä ennen kuin viestiin mitään vastattiin. Vastauksessa pahoiteltiin viivästystä ja kysyttiin onko tileanne vielä ennallaan, ei muuta. Tilanne ei ollut eikä ole vieläkään muuttunut. Lähetin vähän lisäselvityksiä aiheesta mutta mitään ei ole enää tuesta vastattu.

Se nyt on itselle varmistunut, että melkein puolet tiedostoista varmuuskopiosta puuttuu. Varmuuskopiointi tapahtuu epämääräisessä järjestyksessä, ei kansio kerrallaan tai missään muussakaan järkevässä järjestyksessä. Ohjelman näyttämä tiedostolista kopioiduista tiedostoista on aikajärjestyksessä oleva tekstilista, jossa näkyy myös virheeseen päätyneet kopioinnit. Tämä lista on kelvollinen vain sen näyttämiseen mitä on kopioitu ja mitä ei. Lista ei kuitenkaan auta mitään tuhansien puuttuvien tiedostojen saamiseksi varmuuskopioon.

Alkaa tuntua että tämä ei ole järkevä palvelu suurelle määrälle kuvatiedostoja. Tähän tulokseenhan joku fiksumpi jo tuli tuossa pilvipalvelukeskustelussa.

Lähetetty: Helmi 02, 2012 12 : 03
Kirjoittaja Whig
Gamma kirjoitti: Alkaa tuntua että tämä ei ole järkevä palvelu suurelle määrälle kuvatiedostoja. Tähän tulokseenhan joku fiksumpi jo tuli tuossa pilvipalvelukeskustelussa.
Ja tuntuu vähän väliä olevan täysin jumissa tuo =( eli softa on käynnissä ja netti toimii mutta tiedostoja ei vain siirry mihinkään.

Lähetetty: Helmi 02, 2012 22 : 07
Kirjoittaja adapteri
Vaihtoehtona on maksaa nettisivutilasta palveluntarjoajalle ja tehdä vastaava varmistuskopiointi itse. Minulla on int2000.netin ultimaatti:
http://www.int2000.net/
Levytila on rajoittamaton. Sinne voi tehdä lisäksi rajattoman määrän ftp-tunnuksia, joten koko suku saa tehdä sinne varmuuskopiot.

Varmuuskopiot teen cobian backupilla:
http://www.educ.umu.se/~cobian/cobianbackup.htm
Siihen saa valita hakemistot, jotka varmistetaan. Siinä ei ole sellaisia rajoitteita ulkoisten kovalevyjen varmistamisessa kuin noissa f-secureen perustuvissa.

Cobianilla voi säätää käytettävää kaistaa. Jos tuuppaan netin täydeltä, niin kaikki muu netin käyttö hyytyy. Jos pienennän cobianin 20 kilotavuun sekunnissa, varmuuskopioaika venyy. 600 gigaa menossa, marraskuun lopussa aloitin, kolmasosa jäljellä. Tosin sillä välillä olen muutamaan kertaan kopsannut sinne tekstitiedostot erikseen.

Etuna f-secureen verratuna tuossa on, että saa samalla domainin, sähköpostiosoitteet ja tilaa kotisivuille. Ja kaikki koneet voi varmistaa samaan paikkaan.