Sivu 1/1
Kirkaan jään valmistus
Lähetetty: Heinä 13, 2004 16 : 37
Kirjoittaja Jmn
Kysytäänpä täälläkin onko kellään hyviä niksejä kirkkaan jään valmistukseen? Ajattelin pakastella jotain lehtiä yms juttuja.
Lähetetty: Heinä 13, 2004 16 : 41
Kirjoittaja laite
jaahas, vai yessus ;)
Lähetetty: Heinä 13, 2004 16 : 55
Kirjoittaja Jmn
laite kirjoitti:jaahas, vai yessus ;)
Jep sama riesa :).
Lähetetty: Heinä 13, 2004 17 : 00
Kirjoittaja PinkLemon
Nyt en kyllä ymmärtäny vastauksia, mutta se kirkas jää onnistuu, kun on puhdasta vettä. Siitä vaan tislaamaan. Toisaalta luulis tislattua vettä löytyvän myös rahaa vastaan.
Ja jos en väärin muista niin jotku jääpalakoneetkin osaa itse puhdistaa vetensä.
Lähetetty: Heinä 13, 2004 17 : 06
Kirjoittaja Jmn
PinkLemon kirjoitti:Nyt en kyllä ymmärtäny vastauksia, mutta se kirkas jää onnistuu, kun on puhdasta vettä. Siitä vaan tislaamaan. Toisaalta luulis tislattua vettä löytyvän myös rahaa vastaan.
Ja jos en väärin muista niin jotku jääpalakoneetkin osaa itse puhdistaa vetensä.
Hmn onnistuukos tuon veden puhdistus/tislaaminen miten helposti ihan kotikonstein? Huoltamoilta vissiin saa ostettua tislattua vettä (akkuvesi)?
Re: Kirkaan jään valmistus
Lähetetty: Heinä 13, 2004 17 : 19
Kirjoittaja seppot
Jmn kirjoitti:Kysytäänpä täälläkin onko kellään hyviä niksejä kirkkaan jään valmistukseen? Ajattelin pakastella jotain lehtiä yms juttuja.
http://home.howstuffworks.com/question205.htm
Eli puhdasta vettä ja ei jäädytetä koko könttiä kerrallaan vaan ohuina kerroksina.
Sepe
Lähetetty: Heinä 13, 2004 17 : 48
Kirjoittaja adapteri
"jäätä" voi tehdä myös askarteluakryylistä. Monet askarteluliikkeet myyvät sitä kilon purkissa (+ pienempi kovite). Siihen voi valaa vaikka koruiksi tai koristeiksi sopivia esineitä. Tuollaisen "jään" valokuvaaminenkin on helpompaa kun ei se sula.
Re: Kirkaan jään valmistus
Lähetetty: Heinä 13, 2004 19 : 42
Kirjoittaja mjalka
Jmn kirjoitti:Kysytäänpä täälläkin onko kellään hyviä niksejä kirkkaan jään valmistukseen? Ajattelin pakastella jotain lehtiä yms juttuja.
Minulla on semmoinen hämärä muistikuva, että
eräällä toisella foorumilla joku olisi neuvonut
keittämään veden ennen pakastusta.
Lähetetty: Heinä 13, 2004 23 : 24
Kirjoittaja keppana
Kotibaarimikon kikka kolme:
Ota iso suljettava rasia (esim. sellainen isohko muovinen jäätelöpaketti). Täytä vesijohtovedellä, älä kuitenkaan ihan täpötäyteen. Rasian kansi kiinni ja sitten pakkaseen. Kun 2/3 vedestä on jäässä ota pois pakastimesta ja kaada jäätymätön vesi pois (voi joutua tekemään reiän "jääkuution" kanteen - vesi jäätyy reunoilta ja keskeltä viimeisenä.). Tässä kotikonsti melko kirkkaan jään tekoon - tosin täydelliseen ratkaisuun ei tällä päästä.
Lähetetty: Elo 04, 2004 14 : 14
Kirjoittaja rontti
Keittäminen on välttämätöntä, koska vedessä on aika paljon ilmaa liuenneena ja jäätyessä syntyy kuplia. Keittäminen vähentää ilmakuplia aika paljon. Muuten olettaisin puhtaan vesijohtoveden välttävän, tislaus on ehkä turhaa. Ns. akkuvesi ei ole tislattua, vaan ioninvaihtimen läpi ajettua, siinä on olennaista sähkönjohtavuus.
Lähetetty: Elo 04, 2004 14 : 32
Kirjoittaja JuhaH
Miksi siitä jäästä pitäisi ihan kirkasta saada, eikö se mielenkiinto synny juuri jään monipuolisesta rakenteesta. Pintahan kiillottuu sitten kuvausvaiheessa pienellä lämmittämisellä.