Sivu 1/1
Digikamera ja laservalo
Lähetetty: Heinä 08, 2004 12 : 57
Kirjoittaja Jmn
Ajattelin leikkiä hieman tuommoisella laserosoittimella ja digikameralla niin tuli mieleen, että jos lasersäde osuu kameran linssiin ja sitä kautta kennoon niin tykkääkö kamera huonoa? Tarkoituksella en osoittele kameraa laserilla vaan ihan muihin kohteisiin, mutta JOS se säde sattuu paukahtaa kameraan niin tuleeko pahaakin damagee?
Oliko tarpeeksi epäselvästi kerrottu? Voin kyllä vielä hieman sotkea tuota...
Lähetetty: Heinä 08, 2004 13 : 28
Kirjoittaja kostaja!
mansuka tai valmistaja kertoo! :) heitä s-postia valmistajalle niin ne vastaa!
Lähetetty: Heinä 08, 2004 14 : 13
Kirjoittaja Jmn
kostaja! kirjoitti:mansuka tai valmistaja kertoo! :) heitä s-postia valmistajalle niin ne vastaa!
Vois spämmätä canonia.
Lähetetty: Heinä 08, 2004 14 : 23
Kirjoittaja ^Nanook^
Näin äkkiseltään aateltuna en usko, että siitä on haittaa. Pitempiaikainen altistus ei ehkä ole kovin hyväksi.
Lähetetty: Heinä 12, 2004 9 : 46
Kirjoittaja Jmn
^Nanook^ kirjoitti:Näin äkkiseltään aateltuna en usko, että siitä on haittaa. Pitempiaikainen altistus ei ehkä ole kovin hyväksi.
Tämmöinen vastaus tuli Canonilta:
Hei,
Kiitos yhteydenotosta Canon helpdeskiin.
Lasersäde voi rikkoa digitaalikameran kennon. Emme voi taata että kenno kestää tälläistä poikkeuksellista valon voimaa.
Terveisin,
Canon
Lähetetty: Heinä 23, 2004 11 : 02
Kirjoittaja askomiko
Pääh, joku suomicanon.. Vaikka, jos se silmän voi rikkoa niin kai se kennoakin voi naarmuttaa. Kynälaserissa vaan ei pitäisi riittää sellaiseen tehoa.
Lähetetty: Elo 08, 2004 13 : 42
Kirjoittaja binary
askomiko kirjoitti:Pääh, joku suomicanon.. Vaikka, jos se silmän voi rikkoa niin kai se kennoakin voi naarmuttaa. Kynälaserissa vaan ei pitäisi riittää sellaiseen tehoa.
Todennäköisesti samansuuntainen vastaus tulee kaikilta kameravalmistajilta. En usko, että erilaisten/eri voimakkuuksien lasersäteiden kestävyyttä kameroilla testataan valmistajan puolesta ja tätä myötä kameroille ei luvata lasersäteen kestävyyttä. Ken uskaltaa voi testata kamerallaan ja kertoa muille miten kävi :)
Lähetetty: Heinä 20, 2005 11 : 26
Kirjoittaja Waakku^
Itse en ainakaan Nikoniani saanut hajalle ;)
Lähetetty: Heinä 20, 2005 11 : 38
Kirjoittaja nfrom
Aikoinaan ammattikouluaikoina kun ne osoitinlaaserit oli IN niin eräs kaveri osoitteli sillä laaserilla valvontakameraan sillä seurauksella että sen jälkeen kameran kuvassa näkyi aina valkoinen kuvan poikki menevä syherö eli säde oli polttanut kennon.
En mene sanomaan voiko tätä verrata suoraan digitaalikameran kennoon mutta en menisi suosittelemaan.
Lähetetty: Heinä 20, 2005 11 : 47
Kirjoittaja IlkkaS.
En suosittele kokeilemaan. Marginaalinenkin riski on riski.
En tiedä, onko kyseessä vain urbaanilegenda, mutta kuulemani mukaan kennovaurioita (eli pikselien pasahtamisia) on syntynyt jopa aurinkoa kohti sihtailemalla.
Sikäli en tuota "urbaanilegendaa" aio lähteä itse empiroimaan, koska kuulin asian ammattikuvaajalta/-jilta.
Lähetetty: Heinä 20, 2005 11 : 59
Kirjoittaja Waakku^
On niitä kennoja auringollakin hajotettu mutta en minä vain :) Silkkaa tuuria tai "ammattitaitoa"
Lähetetty: Heinä 20, 2005 19 : 15
Kirjoittaja M.B.
IlkkaS. kirjoitti:En suosittele kokeilemaan. Marginaalinenkin riski on riski.
En tiedä, onko kyseessä vain urbaanilegenda, mutta kuulemani mukaan kennovaurioita (eli pikselien pasahtamisia) on syntynyt jopa aurinkoa kohti sihtailemalla.
Pikselit eivät pamahda eikä kenno sula, mutta voimakas valo vahingoittaa kennon pinnassa olevia värisuotimia, jotka taitavat olla orgaanista materiaalia. Vahingoittuneet suotimet näkyvät sitten "hauskana" punertavana laikkuna sinistä taivasta vasten tms. Tällaisia mallikuvia on siis joskus ollut liikkeella ja tempun suoritusmenetelmänä oli ryhmäkuva vuoristossa, kameran ollessa jalustalla ja auringon sopivasti kuva-alalla.
Itse on uskaltaisi laserilla kameraa osoittaa (nopeaa pyyhkäisyä lukuunottamatta), vaikka kyseessä olisi "turvallisen" heikkotehoinen laser. Näissäkin teho on rajattu vain sen verran alas, että silmän suojausrefleksi kerkiää laittamaan "luukut kiinni" ennen pysyviä vaurioita.
Lähetetty: Heinä 20, 2005 19 : 38
Kirjoittaja IlkkaS.
M.B. kirjoitti:Pikselit eivät pamahda eikä kenno sula, mutta voimakas valo vahingoittaa kennon pinnassa olevia värisuotimia, jotka taitavat olla orgaanista materiaalia. Vahingoittuneet suotimet näkyvät sitten "hauskana" punertavana laikkuna sinistä taivasta vasten tms
En tietenkään tarkoittanut kirjaimellisesti pamahtamista tai kennon sulamista: käytinpähän ehkä turhan raflaavaa kuvakieltä.
Tarkoitin tuota samaa kuin sinäkin. Olen esimerkiksi nähnyt kameran, jonka kennovaurio (runsaan auringon kuvaamisen seurauksena) oli vastaavanlainen kuin kuvailemasi.
Lisäksi olen tömännyt kameraan, jonka kenno oli saanut siipeensä mahdollisesti sen takia, että juhannuskokosta oli otettu ylipitkiä valotuksia useita kymmeniä kappaleita, yhteen putkeen kuvaten.