kanelitane kirjoitti:ongelmana se, ettei tiedä kuvaajan palkkaa kyseiselle hommalle,eli pitäisi uuteen kahvilaan ottaa kaikki nettikuvat kahvilasta ja tuotteista.jotain oli myös puhetta sisustuskuvista, riippuen siitä millaista jälkeä syntyy.paljonko normaalisti veloitetaan kyseisestä hommasta, entä paljonko harrastelijan kannattaa veloittaa.nykyisin olen velottanut häistä hautajaisista ja potrettikuvauksita kuvaajanpalkkaa 50-150 egeä.hommana tuo olisi työläämpää,mutta meneekö liian kalliiksi jos yli 150 pyytää.ei siis ole hajuakaan normaaleista kuvauspalkkioista vastaavaan hommaan.
Hyvää vinkkiä hinnoittelusta saa esim. menemällä kysymään paikallisesta valokuvausliikkeestä (ovat ammattilaisia), paljonko he veloittavat esim. hääkuvauksesta. (kirkossa kuvaaminen, hääjuhla ja potretit tietysti erikseen). Ja jos ei ole ammattilainen, on varmaan syytä pudottaa hintaa, jos kuvat noinkin ainutlaatuisista tilanteista ei ole hyviä, epävarmoja onnistumiseltaa, eikä kyseessä ammatti jne.
Vaikkapa häiden kuvaamisesta on erikoista ottaa hintaa kuvakohtaisesti. Yleensä se menee niin, että veloitetaan ensimmäiseltä tunnilta ja seuraavilta tunneilta tai hinta muissa freekeikoista ensimmäisestä kuvasta jne. Tähän sitten päälle matkakulut, kuvankäsittely, kuvien tettäminen ym. kulut. Ammattilainen saattaa olla nopeampi ja laatu parempaa eli harrastelijat voivat ottaa tämän huomioon hinnoittelussa.
Mainosmaailmassa hintaan vaikuttaa myös se, miten ja missä kuvat julkaistaan ja onko kertajulkaisu. Mainoskuvaajan liksat voivat olla päivässä 1000kin euroa ja yli, mutta laitesatsaukset ja koko mainosmaailma on ihan oma juttunsa. Jotain on laskettava sillekin, että on ammattilainen, kouluttautunut ja osaa. Harrastelijat huomioikoot tämän. Aloittelevan lehtikuvaajan (sanomalehti) tuntipalkka on n. 14 € ja lisät päälle. Freet hinnoittelee kukin omalla tavallaan. Valokuvauksessa on niin monia eri osa-alueita ja jokaisella alueella omat tyylinsä hinnoitella.
Mielestäni harrastelijat, jotka kuvaavat häitä ja hautajaisia, voisivat hinnoitella könttäsumman, jossa erittelevät, mitä hintaan kuuluu. Esim. Kuvaus kirkossa, kuvien valinta ja tettäminen...Tällöin saa käteensä ainakin jotain. Jos asiakas ei otakaan yhtään kuvaa, jää käteen vaan hyvä mieli. Jos asiakas taas ottaa sata kuvaa on kolmetonnia aika överiä. Näin ei tule yllätyksiä kummallekaan osapuolelle. Harrastelijakin on silti vastuussa, että asiakas saa kyseisistä tilaisuuksista käteensä kuvia, eikä kuvaajan taidottomuutta., jos rahaa ottaa vastaan.