Sivu 1/1

Webbisivujen liikennemäärä

Lähetetty: Kesä 07, 2008 17 : 53
Kirjoittaja grafia
Olen hankkkimassa oikeata webbihotellia omalla domainilla. Joissakin muuten hyvissä tarjouksissa mainitaan, paljonko sivulla saa olla liikennöintiä (bandwidth transfer/month), ja joissakin se on rajoittamaton (kuitenkin tiettyyn mainitsemattomaan rajaan saakka, oletan).

Minulla ei ole aavistustakaan, kuinka suureen siirtomäärään minun pitää varautua. Koska kieli on suomi eikä jokin suuri kansainvälinen kieli, niin tuskin sivuilla kävijöitä paljon sattumalta eksyy. Lähinnä pelkään jotain odottamatonta yhtäkkistä kävijämäärää.

Joku tutun tuttu joutui maksamaan suuria summia, kun siirtokaistan määrä oli sivujen kokoon nähden suuri; normaali kävijämäärä oli kasvanut hiljakseen, muttei silti edes hiponut rajaa. Mutta sitten yllättäen jokin sivuille murtautuminen tjsp oli nostanut kulutuksen huippuun, jonka seurauksena sivujen omistaja joutui maksamaan suuren summan ylityksestä.

Täällä on monta ihmistä, joilla on omia sivuja netissä, ja sivujen koko ja kävijämäärä luultavasti vaihtelee suuresti. Minkä kokoisia sivustoja teillä on ja mitä liikennöintimääriä niissä?

Kuinka suurta liikennöintiä on esim. teillä, jotka pidätte kuvia myynnissä tai joitten sivuilla käyvät muutkin kuin kaverit ja sukulaiset? Paljonko liikennöinti kasvaa esim. silloin, kun annatte täällä dcnetissä linkin sivuillenne?

Olenko ylipäätään ymmärtänyt kaistankulutuksen oikein, että jos sivuston koko on vaikkapa 100 Mt, ja niillä käy 100 vierasta kuukaudessa klikkailemaasa sivuston joka sivun kertaalleen, niin bandwidth transfer on silloin 10 Gt?

Lähetetty: Kesä 07, 2008 18 : 06
Kirjoittaja adapteri
Katso tuosta, millaisia rajoja tarjoajilla on:
http://www.hostingvertailu.org/

Yksi edullisimmista ja ilman liikennerajoitusta on esim:
http://suncomet.com/

Sitä paitsi on järjetöntä tehdä sellaista sopimusta, jossa palveluntarjoaja voi noin vain laskuttaa menneestä ylityksestä. Monella palveluntarjoajalla ensin huomautetaan ja sitten katkaistaan esim loppukuukaudeksi, jos raja ylittyy. Jos laskutus on mahdollinen jälkikäteen, palveluntarjoaja voi todella reippaasti "mainostaa" vuorotellen eri sivustojaan. Mainos miljoonaan paikkaan luo helposti kymmeniä tuhansia vierailuja ja palveluntarjoaja sen kun rikastuu. Vähemmän lakia noudattava palveluntarjoaja palkkaa muutaman henkilön surffaamaan tuollaisilla sivuilla ihan vaan nostamaan tarkoituksella liikenteen yli rajan. Miten se onkaan noissa myyntihommissa se sanonta? Ei se ole tyhmä, joka pyytää vaan se, joka..."