Sivu 1/1

Google killed Nik...

Lähetetty: Touko 31, 2017 9 : 25
Kirjoittaja mremonen
Jahas, Video killed the Radio Star ja Google sitten Nik:in...

https://photographylife.com/another-nai ... -software/" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Google killed Nik...

Lähetetty: Touko 31, 2017 9 : 36
Kirjoittaja zone6
Tämä oli pelättävissä heti siitä alkaen kun Google osti Nikin teknologian. Sen jälkeenhän ei ole tullut päivityksen päivitystä.

Re: Google killed Nik...

Lähetetty: Touko 31, 2017 9 : 43
Kirjoittaja mremonen
Olisko yksi tullut silloin heti alussa? Varmaan sellainen, mikä oli jo release-putkessa, kun dinerot vaihtoivat omistajaa.

Re: Google killed Nik...

Lähetetty: Touko 31, 2017 11 : 12
Kirjoittaja Kryptos
Harmi, mutta tämä oli odotettavissa.

Nik on loistava ohjelmisto ja erityisesti sen kontrollipistealgoritmit tekivät siitä erinomaisen joustavan, luovan ja monipuolisen. Viime vuosina kuvankäsittelyssä ovat yleistyneet luminositeettimaskit, jotka tekevät periaatteessa saman, tosin Nikin toteutus oli omanlaisensa.

Joka tapauksessa, kontrollipisteet Nikissä olivat mielestäni sen erityispiirre. Aloin käyttää Photoshopissa luminositeettimaskeja kuvankäsittelyssä hyvin pian sen jälkeen, kun siirryin Aperturesta Photoshoppiin. Näiden muutaman vuoden aikana luminositeettimaskien käyttö on yleistynyt ja useampikin kehittäjä ja kuvankäsittelijä tarjoaa omia, laadukkaita ja monipuolisia toimintopaneleita luminositeettimaskien rakentamiseen Photoshoppiin.

Tunnetuimmat näistä lienevät Tony Kuyperin TK Actions V5, Jimmy McIntyre:n Raya Pro 2 ja siihen liittyvä InstaMask. Kolmas hiljattain suosiota saanut laadukkaan oloinen luminositeettimaskipaneli on Greg Benz:in Lumenzia.

Luminositeettimaskeja voi tehdä manuaalisestikin, mutta mikä tahansa mainitsemistani helpottaa prosessia merkittävästi. Kattavin näistä on mielestäni Tony Kuyperin TK Actions V5, jota pidän lähes korvaamattomana kuvankäsittelyssäni. Se helpottaa monia asioita merkittävästi ja antaa minulle kontrollin erittäin tarkasti kohdennettuihin säätöihin, joiden toteuttaminen muilla keinoin tai manuaalisesti olisi joko erittäin työlästä tai jopa mahdotonta.

Mainitsen tämä siksi, että Nikin yhteensopivuuden Photoshopin, Lightroomin ja/tai macOS:n, sekä Windowsin kanssa päätyttyä, luminositeettimaskit tarjoavat Nik:iin tottuneille yhden sen tärkeimmistä ominaisuuksista, hieman toisenlaisella toteutuksella, mutta periaatteessa samoin. Muiden Nikin tarjoamien algoritmien ja filttereiden osalta on tukeuduttava tietenkin toisiin ratkaisuihin. Jään kaipaamaan erityisesti SilverEfx Pro 2:sta, Dfinea ja Nikin terävöintialgoritmeja. Muilta osin Nikin käyttö on jäänyt vähäiseksi sen jälkeen, kun opettelin luminositeettimaskien käytön. Ne korvaavat prosessissani Nikin kontrollipisteet täysin ja ovat osaavissa käsissä tarkempia, joustavampia ja monipuolisempia.

Jos Nikin haluaa säilyttää, nyt voisi olla hyvä aika laittaa pystyyn Virtualbox tai vastaava ja sinne yksi aikaan jäädytetty virtualisoitu instanssi, jossa Nik vielä pyörii senkin jälkeen, kun yhteensopivuus viimeisimpien käyttöjärjestelmien ja ohjelmien kanssa lopulta päättyy.

Re: Google killed Nik...

Lähetetty: Kesä 20, 2017 9 : 42
Kirjoittaja Kryptos
macOS -käyttäjille Nikin kuolema tulee viimeistään 2019, kun macOS High Sierrasta poistuu tuki 32-bittisille ohjelmille.

PetaPixelin artikkeli: https://petapixel.com/2017/06/19/photog ... on-issues/" onclick="window.open(this.href);return false;