Ensiaskeleita kuvankäsittelyyn

Kuvankäsittelyä, mitä vain
JK-Lehtinen
Viestit: 109
Liittynyt: Helmi 23, 2003 17 : 53

Ensiaskeleita kuvankäsittelyyn

Viesti Kirjoittaja JK-Lehtinen »

kysyttävä on, kun ei tiedä..

Sain tollasen ohjelman kun Adobe photoshop 7.0
Minkä tasoinen ohjelma on kyseessä, mitä kaikkea sillä voi tehdä?

Kielipäätä kun ei ole, eikä summanmutikainen kokeilu johtanut mihinkään. ...tai johti se siihen että alko ottaa pattiin...
Cloudcity. Uuden ajan pilvipalvelu.
barcoder
Viestit: 1111
Liittynyt: Kesä 29, 2003 18 : 37
Viesti:

Viesti Kirjoittaja barcoder »

Käsissäsi on kuvankäsittelyohjelmien kruunamaton kuningas. 90% maailman kuvankäsittelyn ammattilaista veivaa kuvansa "sopilla". Tämä tarkoittaa myös sitä, että kyseessä on melko monimutkainen ja vaikea ohjelma. Kannattaisi harkita mahdollisuuksien mukaan "pehmeää laskua" kuvankäsittelyn maailmaan esim. saman valmistajan Photoshop Elementsin tai jonkun muun valmistajan "helpomman" ohjelmiston kanssa, vinkkejä löytyy esim. tältäkin foorumilta kuvankäsittely-osiosta.

Koulutan itse eritasoisia Photshopin käyttäjiä ja tiedän tältä pohjalta, että alku on useimmille tosi tahmainen. Sitten kun mm. valinta-alueen käyttö, taso-arkkitehtuuri ja yleisimmät työkalut on tallentuneet selkäytimeen alkaa opettelukin olla hauskemapaa ja nopeampaa.

Kannattaa käydä selailemassa aiheen tiimoilta eri nettiporttaleja, niitä on paljon...suomestakin löytyy ainakin yksi suomenkielinen, en muista suoraan osoitetta, löytyy tältäkin foorumilta monesta paikasta. Kertokaa te jotka muistatte.
http://www.prepress.fi, petteri.paananen(miuku)prepress.fi
InDesign CS5 - julkaisun tekijälle (Docendo 2011)
Photoshop CS5 (Docendo 2010)
Suunnittele, toteuta ja julkaise (Docendo 2010)
ExC
Viestit: 704
Liittynyt: Tammi 11, 2003 9 : 36
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja ExC »

Amatöörin näkökulma...

Suoraan photarista aloittamalla menee todella pitkään ennenkuin oppii kaiken tarvittavan. Nyt neljäs vuosi menossa lähes päivittäistä käyttöä ja silti opittavaa on vielä pitkäksi aikaa...

PS on suurinpiirtein "standardi", niin sitä on lähes pakko käyttää. Ja sitten kun sen osaa, ei ole mitään syytä vaihtaa. Halvemmalla toki pääsee esim. digikuvien muokkaukseen varsin riittävällä PS Elementsillä. Myös ilmainen vaihtoehto (hankalahko) on Linux ja Windows-alustalle saatava GIMP, mutta sen toimivuus ja käyttöliittymä poikkeaa hieman muista.

Mielestäni kaikki digikuvaukseen liittyvät asiat olisi edullista opetella suoraan englanniksi, mikäli mahdollista. Helpottaa äärettömästi tiedonhakua ja ohjelmien jne. käyttöä (kun ne on kuitenkin suunniteltu alun perin englanniksi). Mutta Photoshopista ja monesta muista löytyy myös Suomi-versiot (Photoshopin tapauksessa maksaa ja paljon).

Jos olet jo hankkinut Photoshopin, niin parasta opetella ajan kanssa vaikka kuinka etenisi kuin täi tervassa - se on hiukan liian kallis hylättäväksi.
veikkaaja
Viestit: 84
Liittynyt: Kesä 13, 2003 11 : 42
Paikkakunta: Kirkkonummi

Viesti Kirjoittaja veikkaaja »

Taikka minun suositus on, että etsiytyy lyhyelle Photarikurssille johonkin kurssipaikkaan. Erinäköiset ammatilliset koulut/kurssikeskukset/kerhot jne. järjestävät silloin tällöin aiheesta lyhytkursseja - satsaus varmasti kannattaa. Kun siellä oppii perusasiat, niin on sitten helpompi itse syventyä vaativimpiin ominaisuuksiin.

Joskus syksypuolella oli jollain näistä palstoista keskustelua noista kursseista.

Olen aiemman PC-rautamyyntikokemuksen vuoksi ollut vuosikaudet sitä mieltä, että tietokonettakaan ei saisi myydä henkilölle, joka ei todista osaavansa perusasioita.

No minä olen kyllä tossa kamerapuolella itsekin mennyt perse edellä puuhun!
ExC
Viestit: 704
Liittynyt: Tammi 11, 2003 9 : 36
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja ExC »

veikkaaja kirjoitti: No minä olen kyllä tossa kamerapuolella itsekin mennyt perse edellä puuhun!
Mutta tuohan on se palkitsevin etenemismuoto ko. lajissa...
Kaikki joutuu selvittämään itse, mutta se löytämisen ilo :)
skv
Viestit: 455
Liittynyt: Huhti 29, 2003 12 : 38

Viesti Kirjoittaja skv »

Photoshop helpihän se suomenkielinen photari saitti (linkki tämän viestin alaosassa) Sieltä löytyy jonkin verran oppaita perus kikkailuun. Suurinosa oppaista on kuvankäsittely oppaita ja tarkoitus olisi tehdä lisää aina kun työt antaa periksi.

Itse suosittelen aloittamaan elementsistä mutta jos täysverinenkin löytyy niin miksikäs ei. Työtähän sekin vaatii kuten kaikki ;)
Vastaa Viestiin