Sivu 1/1
Innovatiivinen LED VALO Suomesta
Lähetetty: Touko 27, 2015 17 : 20
Kirjoittaja Mestarisou
Olen vuoden ajan suunnitellut uudentyyppistä LED valoa still- ja videokuvaukseen. Nyt prototyyppi on valmis ja joukkorahoituskampanja on käynnissä.
https://www.indiegogo.com/projects/valo ... 793#/story
Käy katsomassa ja hyödynnä tarjoukset!
Vastaan mielelläni kysymyksiin täällä foorumilla ja kampanjasivulla.
Lähetetty: Kesä 01, 2015 14 : 47
Kirjoittaja itu
Tiedottanette, missä tuota pääsee kokeilemaan tai ainakin katsomaan.
Lähetetty: Kesä 01, 2015 21 : 04
Kirjoittaja JuhaM
Tehoa on mutta onko riittävästi?
Lähetetty: Kesä 02, 2015 0 : 07
Kirjoittaja Mestarisou
itu kirjoitti:Tiedottanette, missä tuota pääsee kokeilemaan tai ainakin katsomaan.
Kohteen tietoja on nyt tarkennettu. Tuon "Try it out!" ajatus on järjestää tapahtuma, missä olisi reilusti VALO salamalaitteita kokeiltavaksi ja jos haluaa niin mukaan ostettavaksi.
Tapahtumassa olisi myös koulutusta, esimerkkejä ja luentoja erilaisista valaistustekniikoista VALOlla ja perinteisillä salamalaitteilla.
Prototyypillä on voitu testata ja varmistaa, että idea toimii teknisessä mielessä. Se ei ole vielä täysin valmis laite joten sen esittely julkisesti ei ole kovinkaan mielekästä.
Kampanjan tavoite on siis selvittää onko tällaiselle kysyntää ja kerätyillä varoilla on tarkoitus viedä suunnittelu loppuun asti ja aloitta teollinen tuotanto. Laskujemme mukaan, jos tuo tavoiteltu määrä saadaan kansaan, niin tästä hommasta ei tule suuremmin tappiota ja idea kannattaa toteuttaa.
VALOa pääsee siis kokeilemaan Helsingissä, myöhemmin ilmoitettavassa paikassa, arvioidun aikataulun mukaan tammikuussa kun tuotanto on saatu käyntiin ja riittävä määrä laitteita valmistettua. Tämä siis sillä edellytyksellä, että kampanjan tavoite toteutuu.
Lähetetty: Kesä 02, 2015 0 : 31
Kirjoittaja Mestarisou
JuhaM kirjoitti:Tehoa on mutta onko riittävästi?
Tehojen suhteen näyttää aika hyvältä.
Esimerkiksi Manfrotton tehokkain malli ML840H:
Jatkuva valo 850lux/1m
Salama 3400lux/1m (lyhyt pulssi)
CRI 80
Värilämpö 5600K
VALO:
Jatkuva valo 1000lux/1m
Salama 4000lux/1m (jopa usean sekunnin ajan)
CRI 90+
Värilämpö säädettävissä 2700-5700K
Tästä tulee vielä myöhemmin kattavampi vertailu kampanjan sivuille.
Aina voit toki helposti napsauttamalla lisätä toisen VALOn ja tehot tuplaantuu.
http://www.manfrotto.com/led-light-maxi ... els-ml840h
Lähetetty: Kesä 02, 2015 0 : 44
Kirjoittaja JuhaM
Toki voihan niitä valoja vaikka 100kpl mutta ei se ole enää kovin kätevä käyttää. Enkä lähtisi vertailemaan surkeisiin ledivaloihin vaan kunnon salamalaitteisiin, salamanahan tätä markkinoidaan.
Tuo nimi on muuten erityisen typerä, sitä ei voi mitenkään edes suojata ja kun puhutaan valoista niin koskaan ei tiedä puhutaanko valoista yleensä, vai jostain muusta valosta, vai toisesta, vai näistä.
Lähetetty: Kesä 02, 2015 9 : 01
Kirjoittaja Mestarisou
JuhaM kirjoitti:Toki voihan niitä valoja vaikka 100kpl mutta ei se ole enää kovin kätevä käyttää. Enkä lähtisi vertailemaan surkeisiin ledivaloihin vaan kunnon salamalaitteisiin, salamanahan tätä markkinoidaan.
Tuo nimi on muuten erityisen typerä, sitä ei voi mitenkään edes suojata ja kun puhutaan valoista niin koskaan ei tiedä puhutaanko valoista yleensä, vai jostain muusta valosta, vai toisesta, vai näistä.
Suunnittelun lähtökohtana on ollut tehdä kompakti, riittävän tehokas ja mukana kulkeva laite, jonka käyttömahdollisuuksia voi helposti laajentaa. Eli yhden tai muutaman voi kuljettaa helposti kameralaukussa tai jos haluaa niin samoista laitteista saa suuren valopinta-alan studiovalaistukseen. Ei tarvitse hankkia monia erilaisia laitteita.
Yhdestä pienestä valonlähteestä on hankalaa saada tasaista valoa suurelle pinta-alalle ja suuren pinta-alan valo, esim softbox voi olla hankala kuljettaa. Tässä modulaarisen rakenteen edut tulevat esiin.
Koitin tuossa jo aiemmin tuoda noita eroja esiin ML840H:n ja kunnon VALOn välillä. Kunnon valoissa on korkea värintoistoindeksi 90+ ja säädettävä värilämpötila. Lisäksi langaton ohjaus ja laukaisu.
Nimi kertoo aika hyvin mistä on kyse, varsinkin näin kun ollaan kamerafoorumilla. Ulkomaalaisen korvaan se on varsin eksoottinen ja kiinnostava.
Lähetetty: Kesä 02, 2015 23 : 04
Kirjoittaja Mestarisou
JuhaM kirjoitti:Toki voihan niitä valoja vaikka 100kpl mutta ei se ole enää kovin kätevä käyttää.
Tähän piti vielä sanomani, että VALO -salaman käyttö on varsin kätevää, vaikka niitä olisi 100kpl sillä asetukset asetetaan yhdestä VALOsta ja samat asetukset linkittyy automaattisesti kaikkiin muihinkin yhteenkytkettyihin VALOihin.
Lähetetty: Kesä 03, 2015 14 : 18
Kirjoittaja itu
Intresantti. Mikä on ohjeluku, jotta VALOa voisi verrata helposti käsisalamoihin?
Täytyy sanoa, että nimi on minusta taas ihan hyvä. Kaikkea ei tarvitse aina suojata. Tulee mieleen Nokian fillarirenkaat, joitten nimet olivat saamea (Gazzaloddi, Boazobeana). Samoin nimi kertoo tuotteesta (ainakin suomalaiselle) enemmän kuin aiemmin vaikkapa iteljoonin palkanmaksaja.
Lähetetty: Kesä 03, 2015 16 : 49
Kirjoittaja Jovala
Minustakin nimi on lyhyt ja helppo. Meillä ei vaan Suomessa ole totuttu omankielisiin nimiin. Tai on, mutta se oli aikaa ennen -80-lukua. Ulkomaalaisiinkin luulisi tuon uppoavan helposti. Jos nyt ei satu olemaan jollain kielellä hävytöntä tai negatiivista merkitsevä ilmaus.
Mä olen pikkuhiljaa valmistautumassa salaman käyttöön valokuvauksessa. Kannattaako näitä odottaa. Miten mun EOS 7D osaa ohjata näitä?
Lähetetty: Kesä 04, 2015 9 : 37
Kirjoittaja Mestarisou
Ohjeluku on melko pieni verrattuna perinteisiin käsisalamalaitteisiin. Sama tilanne on kaikilla mukanakulkevilla LED tekniikkaan perustuvilla salamoilla. Toisaalta melko harvoin perinteistä salamaa tarvitsee täydellä teholla käyttää. LED salamoiden, kuten VALOn teho riittää mainiosti esimerkiksi potrettikuviin ja melko lähellä olevien kohteiden valaisuun. Toisaalta esim. lintukuvaukseen pitkällä teleobjektiivilla LED salamat eivät sovellu kovinkaan hyvin.
VALO salaman hyödyt tulee esiin esimerkiksi siinä, että samaa laitetta voi käyttää myös videovalona, salaman latausaika on 0 sekuntia ja värilämpötilaa voi säätää langattomasti.
Perinteisillä salamalaitteilla suhteellisen suuri määrä valoa saadaan pieneltä pinta-alalta, mutta se on harvoin optimaalista kohteen valaisussa, siksi tarvitaan sateenvarjoja ja softbokseja levittämään valoa. Modulaarisen rakenteen ansiosta VALOlla saadaan suuri valopinta-alalta, eikä sataanvarjoja tai muita valonmuokkaimia välttämättä tarvita.
Lähetetty: Kesä 04, 2015 9 : 59
Kirjoittaja Mestarisou
Jovala kirjoitti:Kannattaako näitä odottaa. Miten mun EOS 7D osaa ohjata näitä?
Hyvää kannattaa odottaa :)
Alkuvaiheessa VALO on passiivinen salama, eli toimii kaikkien kameroiden kanssa "hot shoe" liitäntänä, myös 7D:n kanssa. Salamasta määritellään ensin itse millä teholla sen halutaan välähtävän ja kuvaushetkellä kamera kertoo salamalle että "välähdä nyt!" Automaattisalama on taas kamera- ja salamamerkkikohtainen kommunikoiva systeemi, jossa kuvaushetkellä salama väläyttää ensin mittausvalon, josta mitataan valotuksen määrä. Tämän perusteella automatiikka osaa asettaa oikean valotehon varsinaista salama varten kun kameran suljin heilahtaa. VALOssa on ohjelmoitava mikrokontrolleri mikä mahdollistaa myös näiden automaattisten toimintojen kehittämisen jatkossa. VALOon voi itse ladata päivityksen, jolloin jo hankittuun VALOon saa kaikki uusimmat ominaisuudet.
Lähetetty: Kesä 04, 2015 10 : 32
Kirjoittaja Jovala
Mestarisou kirjoitti:VALOssa on ohjelmoitava mikrokontrolleri mikä mahdollistaa myös näiden automaattisten toimintojen kehittämisen jatkossa. VALOon voi itse ladata päivityksen, jolloin jo hankittuun VALOon saa kaikki uusimmat ominaisuudet.
Oletko harkinnut julkista lähdekoodia (open source) strategiaa?
Lähetetty: Kesä 04, 2015 23 : 22
Kirjoittaja Mestarisou
Jovala kirjoitti:Mestarisou kirjoitti:VALOssa on ohjelmoitava mikrokontrolleri mikä mahdollistaa myös näiden automaattisten toimintojen kehittämisen jatkossa. VALOon voi itse ladata päivityksen, jolloin jo hankittuun VALOon saa kaikki uusimmat ominaisuudet.
Oletko harkinnut julkista lähdekoodia (open source) strategiaa?
Kyllä. VALO tulee olemaan open source. Kaikki halukkaat voivat muokata ohjelmakoodia mieleisellään tavalla ja jaka tuotoksensa muiden VALOn käyttäjien kanssa.