Sivu 1/1

Tehokkaat salamat ulkokäyttöön?

Lähetetty: Maalis 11, 2011 22 : 23
Kirjoittaja Kemo
Kertokaas salamalaitteista enemmän tietävät, että minkälaisia ulkokäyttöön soveltuvia salamajärjestelmiä on olemassa järkevään hintaan. Olen aktiivinen harrastaja ja yksi mielenkiintoisimmista kuvausaiheista on lumilautailun kuvaaminen. Omistan kaksi perus salamaa, simppelit salamajalustat ja Kiina-radiotriggerit (malli varustelistalla lopussa).

Tahtoisin kuitenkin pikkasen tehokkaampaa ja toimintavarmuudeltaan parempaa järjestelmää ulkona tapahtuvaan kuvaukseen. Yongnuo-salamoiden täystehokaan ei viimmeksi riittänyt varjoisessa paikassa (kuitenkin aurinkoisella kelillä) olevan laskijan valaisemiseen noin 4m etäisyydeltä. Pimeällä en ole vielä kerenmnyt kamoja edes testailemaan. Radiotriggeritkin tuntuvat elävän välillä aivan omaa elämäänsä...

Joten ehdottakaas studiokuvauksesta paremmin tietävät tai lautailun/skeittailun parissa värkänneet millaisia järkevän hintaisia systeemejä olisi ostettavissa. Tarvitaanko akulla toimivia jätti-salamoita sun muita kalliita studiojärjestelmiä (niin kuin esim laskuleffoissa välillä näkee) parempien tulosten saamiseksi...ja mitä ehdottaisitte ostoslistalle?

Lähetetty: Maalis 12, 2011 10 : 01
Kirjoittaja eesau
Normaali X-täsmäyksellä salaman valaisuetäisyyteen voisit vaikuttaa aukkoa avaamalla, mutta tällöin tullee helposti vastaan tekninen ongelma.
Voisi kuvitella, että tarvitaan valotusaikaa joka on rungon lyhintä salamatäsmäysaikaa nopeampi. Jos näin niin tarvitset salaman joka osaa FP-salaman. Ja tietysti myös saman valmistajan rungon joka pystyy FP-salaman käyttöön.

Lähetetty: Maalis 12, 2011 10 : 27
Kirjoittaja Kemo
Okei, pikkasen olen vielä ulapalla näissä salama-asioissa...eli 40D:n salamatäsmäysaika on 1/250s...joten tarvitsenko paremman rungon jossa synkka olisi 1/500s vai ainoastaan käyttäisin nopeampaa valotusaikaa M-moodissa? En tunne termiä FP-salama...auttaisiko hankkimalla ensin paremmat salamat, kuten Canonin Speedlite 430EX II tai 580EX II?

Lähetetty: Maalis 13, 2011 10 : 50
Kirjoittaja eesau
En tunne Canonin malleja, mutta rungosta pitäisi löytyä ns. FP slaman käyttö. FP-salama toimii ikäänkuin takaperin tavalliseen X-täsmättyyn nähden ja mahdollistaa salamasynkan rungon nopeimpaan suljinaikaan asti.
Myös salaman täytyy pystyä toimimaan ko. tilassa. Se on siis rungon ja salaman yhteispeliä. FP:ssä valotusta säädetään sekä aukolla että suljinajalla.

Lähetetty: Maalis 13, 2011 12 : 31
Kirjoittaja OskuK
Tuossa hispeed-strobosynkassa vaan teho katoaa salamasta totaalisesti.

Lähetetty: Maalis 13, 2011 15 : 31
Kirjoittaja eesau
OskuK kirjoitti:Tuossa hispeed-strobosynkassa vaan teho katoaa salamasta totaalisesti.
Kyllä se tuohon mainittuun 4 m riittää täytevaloksi. Olen Olympuksella 50R käyttänyt paljonkin FP:llä ja hyvin tehot riittää muutamaan metriin.

Lähetetty: Maalis 13, 2011 20 : 00
Kirjoittaja Hannu KH
eesau kirjoitti:
OskuK kirjoitti:Tuossa hispeed-strobosynkassa vaan teho katoaa salamasta totaalisesti.
Kyllä se tuohon mainittuun 4 m riittää täytevaloksi. Olen Olympuksella 50R käyttänyt paljonkin FP:llä ja hyvin tehot riittää muutamaan metriin.
Mutta HS:llä ei liikettä pysäytetä. Siihen tarvitaan nopein suljinaika ja nopeasti välähtävät suhtkoht tehokkaat valot.

Ostaa vaikkapa 10x580 EX ja laukoo ne 1/250 sek ajalla niin sitten riittää.