Macbookin näytön kaliborinti

Mikä tahansa valokuvaukseen liittyvä oheislaite
Ahvenainen

Macbookin näytön kaliborinti

Viesti Kirjoittaja Ahvenainen »

Olen lukenut nyt niin ristiriitaisi juttuja tästä asiasta, kommentteja niiltä jotka asian kanssa ovat painineet ja suorittanut saman. Eli onnistuuko ja miten käytännössä ja onko mikä kalibrointilaite optimaalisin tähän asiaan ja entäs pystyykö samalla tekemään esim Epson V500 skannerin kalibroinnin tähän macciin ja samoin jos hankkii jonkun paremman kuten Epson R2400 tulostimen?

EI mitään arvailuja ja pc-puolen juttuja, tärkeimpänä macbookin näytön kalibrointi.

Tässä näytön speksit:
Väri-LCD:
Tarkkuus: 1280 x 800
Pikselisyvyys: 32-bittinen väri (ARGB8888)
Päänäyttö: Kyllä
Peilaus: Pois päältä
Online: Kyllä
Sisäänrakennettu: Kyllä
Cloudcity. Uuden ajan pilvipalvelu.
JuhaM
Viestit: 2887
Liittynyt: Tammi 09, 2003 21 : 38
Paikkakunta: Kurikka (Jurva)

Viesti Kirjoittaja JuhaM »

colormunki
mremonen
Viestit: 9463
Liittynyt: Joulu 10, 2003 15 : 43
Paikkakunta: itähelsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja mremonen »

Moro,
tämä on hieman OT:ta mutta asia on minua aina kiinnostanut: kuinka noissa läppäreissä näyttö oikein kalibroidaan? Niissähän ei oikein ole kuin kirkkaudensäätö, ei oikein muita säätöjä (ainakaan Thinkpadeissa). Tapahtuuko tuo kalibrointi vain niin, että mitataan olemassa oleva näyttö ilman mitään säätelyjä ja sitten ohjelma yrittää rakentaa siihen jonkun megaprofiilin, jolla virheet pyritään korjaamaan, vai mites tämä menee?

Kun välillä tuntuu, että näyttö pitää olla viimeisen päälle ja määrättyä teknologiaa, jotta sillä voi editoida yhtän mitään ja sitten ainakin oma kokemukseni läppärien näytöistä on että ne on enemmän sinne päin kuin kohdallaan.
olli R
Viestit: 4808
Liittynyt: Tammi 10, 2003 9 : 21
Viesti:

Viesti Kirjoittaja olli R »

Itselläni on tuossa pöydällä MacBook.

Käytännössä sen näyttöä ei juuri kalibroida, ainoa säätö kun on valoisuus. Mutta profiili on sille tullut tehtyä. Mitään ihmeitä tuolta ei oikein voi odottaa, nykysäädöillä valkoinen ainakin leikkautuu ihan liian aikaisin.

Ulkoinen näyttö on sitten parempi ja osin jopa kalibroitavissa. Taisin käyttää X-Riten tuotetta töistä, pääideana oli saada molemmat näytöt suunnilleen samanlaiseksi ja pyrkiä maksimoimaan ulkoisen näytön dynamiikka.

Skannerin ja tulostimen profilointi on sitten kokonaan erillään näytöstä. Jos sellaiset haluat, niin tarvitset laitteen ja testitaulun, jolla nämäkin voi tehdä.
[/b]
Kermi
Viestit: 345
Liittynyt: Touko 11, 2006 16 : 31

Viesti Kirjoittaja Kermi »

Taitaa suurimmassa osassa kannettavia näytön värikalibrointi olla yhtä tyhjän kanssa, kun ei ne TN-paneelit värejä tarkasti toista kuitenkaan. Eri asia sitten, jos valmistaja on oikeasti panostanut paneeliin, mutta lie aika harvinaista...
Vastaa Viestiin